Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Hamza Aydoğdu Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti

Vali Hamza Aydoğdu Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti

Vali Hamza Aydoğdu Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti

Vali Aydoğdu: “Güzellikleri arttıracağız, Aksaray’ımızı layık olduğu noktaya hep birlikte taşıyacağız

Aksaray Valiliğince ihtiyaçları mahallinde tespit etmek, hizmeti de vatandaşın ayağına götürmek amacıyla düzenlenen ilçe istişare toplantıları devam ediyor.

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Yardımcısı Yasin Ardıç ve kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen kasım ayı toplantısı Sarıyahşi İlçesinde gerçekleştirildi.

Vali Aydoğdu, Sarıyahşi ziyaretinde İlçe Kaymakamı Ömer Kıraç ve İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal’dan ilçenin genel durumu, sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.

Vali Aydoğdu daha sonra Sarıyahşi Belediyesi Konferans Salonunda köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda sorunları dinledi. İhtiyaçların yerinde tespiti çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların öneri sunarak eksikliklerin giderilmesinin önemini vurgulayan Vali Aydoğdu düzenlenen toplantıların amacının sorunlara çözüm üretmek olduğunu belirtti.

İnsanın olduğu yerde ihtiyaçların hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydeden Vali Aydoğdu kamu kaynaklarının öncelikler belirlenerek en isabetli şekilde kullanılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıya katılan muhtarlar söz alarak köylerinde ihtiyaç duyulan hizmetlerin büyük ölçüde tamamlandığını, sunulan kamu hizmetlerinden duydukları memnuniyetlerini belirterek kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

-Kadın Kültür Evi açıldı

Toplantının ardından Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve beraberlerindeki heyet Aksaray Valiliğince her ilçeye bir kadın kültür evi projesi kapsamında ikincisi Sarıyahşi’de tamamlanan ‘Kadın Kültür Evi’nin açılış törenine katıldı. Vali Aydoğdu burada yaptığı konuşmasında; Kadın Kültür Ev’lerinde yapılacak etkinlikler ve çalışmalarla adeta bir yaşam merkezi olacağını söyledi.

-Kadınlar bizim baş tacımız

Vali Aydoğdu konuşmasında: “Kadınlarımız buraya gelecek üretim yapacak. Bir araya gelecekler dertleşecek, muhabbet edecek, sosyal yaşamın içinde olacaklar. Bir toplum kadına, aile mefhumuna değer vermezse o toplumun ayakta kalması mümkün değil. Onun için annelerimiz, kadınlarımız bizim baş tacımız. Onlara ne yapsak az’’ dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise; Kadın Kültür Evi projesinin il genelinde başlatılan önemli bir proje olduğunu söyledi. Kadınların istihdam ve sosyal hayatın içerisinde yer almasının önemini vurgulayan Dinçer; “Bu proje şehrin kalkınmasında kişinin ailesi ve kendisine fayda sağlayacak nitelikte önemli bir proje, bu projelerin Aksaray’da yaygınlaşması için belediye olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıyahşi Kadın Kültür Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Aydoğdu içerisinde, oturma salonları, etkinlik alanları, spor, müzik atölyesi bulunan Kültür Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Müzik atölyesinde açılış törenine katılan kadınlarla birlikte türkü söyleyen Vali Aydoğdu Sarıyahşi Kadın Kültür Evi’nin hayırlı olması dileğinde bulundu.

-Robotik Kodlama Sınıfı ve Şehit Vedat Büyüköztaş İlkokulunun açılışı gerçekleştirildi

Vali Aydoğdu daha sonra Fatih Ortaokulu’nda ‘Robotik Kodlama Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdi. Ziyaret ettiği 1. sınıf öğrencileri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu ‘maske, mesafe, temizlik’ kuralını hatırlatarak öğrencilerden bu kurallara uymalarını istedi.

Özel Eğitim Sınıfında öğrenim gören öğrenci ve öğretmenleri ile bir süre görüşen Vali Aydoğdu Sarıyahşi ziyaretinde yapımı tamamlanarak eğitim öğretime başlayan Şehit Vedat Büyüköztaş İlkokulu ismi verilen okulun açılışını gerçekleştirdi.

-Sarıyahşi ilçemizde çok güzel işler yapılmış

Okul öğretmenlerine başarılar dileyen Vali Hamza Aydoğdu Sarıyahşi ziyareti ve incelemelerini değerlendirdiği açıklamasında; Sarıyahşi’nin yeşillikler arasında, altyapı problemlerini çözmüş, okul ihtiyacı çok fazla olmayan, derslik başına düşen öğrenci sayısı ile AB standartları üzerinde bulunan, öğretmen açığı bulunmayan bir ilçe olduğunu söyledi.

-Güzellikleri arttıracağız, Aksaray’ımızı layık olduğu noktaya hep birlikte taşıyacağız

‘Allah Devletimize zeval vermesin Sarıyahşi İlçemizde çok güzel işler yapılmış’ diyen Vali Aydoğdu: “Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesinden hepimiz huzurlu ve mutlu şekilde ayrılıyoruz. Buradaki güzellikleri arttıracağız. Güzellikler bulaşıcıdır. Sevgi gibidir. Her yerde bu güzellikleri arttırarak Aksaray’ımızı layık olduğu noktaya hep birlikte taşıyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.



Haberi Sesli Oku