Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

VEFAT EDEN GAZETECİLERİ KABRİ BAŞINDA ANDI

VEFAT EDEN GAZETECİLERİ KABRİ BAŞINDA ANDI

VEFAT EDEN GAZETECİLERİ KABRİ BAŞINDA ANDI

VEFAT EDEN GAZETECİLERİ KABRİ BAŞINDA ANDI

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ebediyete intikal etmiş gazetecileri kabri başında ziyaret etti.
CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki yöneticiler Aksaray'ın gazetecilikte öncü ismi Çapan Tekeli ve geçen yıl kalp krizi nedeniyle hayata veda eden gazeteci Cengiz Tarhan’ı kabirleri başında ziyaret etti. Ertürk dua ederek mezarlarına karanfil bıraktı.

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ebediyete intikal etmiş duayen gazetecileri ziyaretin ardından bir açıklama yaparak “Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Gazeteciler her türlü zor şart altında görev yaparak vatandaşımızı doğru bilgilendirmek için çalışmaktadırlar. Bir çalışan gazetecilerimiz var bir de yaşadıkları dönemde mesleklerinde iz bırakmış, aramızdan ayrılan gazeteci üstatlarımız var. İlimizin en önemli gazetecilerinden, duayenlerinden Çapan Tekeli ağabeyimiz. Ben kendisini tanımayı çok isterdim. Duayen Gazeteci Çapan Tekeli’yi gazeteci ve siyasi kimliği ile kime sorsak adından hep güzelliklerle, güzel anılarla bahsediliyor. Mekânı cennet, ruhu şad olsun” dedi.

“PARTİMİZİ HERKESDEN ÇOK ELEŞTİRDİ”
CHP mensubu ve gazeteci olan, geçen yıl yaşamını yitiren Cengiz Tarhan’ı da ziyaret eden Ertürk “Yine bugün mezarı başında andığımız Cengiz Tarhan… Cengiz Tarhan Ağabey’imizle acı-tatlı birçok anımız, hatıramız oldu. Cengiz abi aynı zamanda partimizin üyesiydi. Siyasetçi olarak da karşı karşıya geldiğimiz zamanlar oldu. Karşılıklı da olsa yan yana da olsa… Cengiz abi ilkeleri olan, ilkelerinden taviz vermeyen, doğru bildiğini savunan, gazetecilik mesleğine ve sarı basın kartına inanmış, hakkını veren bir gazeteci ağabeyimizdi. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisi mensubuydu ama emin olun Cumhuriyet Halk Partisi'ni birçok gazeteciden daha çok eleştiren, siyasetçi kimliğini ve basın kimliğini her daim ayrı tutmayı başarabilmiş bir gazeteciydi. Sarı basın kartı sahibi olan Cengiz Tarhan aramızdan ayrıldı” diye konuştu.
“TARHAN KIRGIN AYRILDI”
CHP İl Başkanı Ertürk Tarhan’ın kırgın olduğunu da belirterek “Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun tarafından sarı basın kartı iptal edilmişti. Bu konuda üzgün, kırgındı. CHP İzmir Milletvekilimiz Atila Sertel de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Cengiz Tarhan'ın isminden bahsederek bu kırgınlığı küskünlüğü yapılan haksızlığı dile getirmişti. Basın mensuplarımızın özgürce yazabileceği, kamuyu tarafsız bir şekilde bilgilendireceği özgür günleri yakındır. Emek veren çalışan gazetecilerimizin bu vesile ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.



Haberi Sesli Oku