Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, İstiklal Mahallesinden başlayıp Hacılar Harmanı Mahallesine bağlantısı sağlanacak olan 50 metre genişliğindeki bulvar yolu ile yine İstiklal Mahallesinde devam eden kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksaray’a yeni yatırımlar kazandıran Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediye hizmet sahalarında incelemelerini sürdürüyor. Başkan Dinçer, İstiklal ve Hürriyet Mahallesinden başlayan 50 metrelik bulvar yolunda incelemelerde bulundu. Yolda dolgu ve genişletme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.  

Yeni açılacak yolda alt yapıda çalışmaları üzerinde durulduğunu aktaran Başkan Dinçer, “Bu yol güzergâhımızda dolgu işlemi ile birlikte su ve kanalizasyon alt yapıları üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Türk Telekom, Medaş ve Doğalgaz firmasıyla koordineli çalışma gerçekleştiriyoruz. Çünkü yol güzergâhında bu firmalarımızın alt yapıları mevcut” dedi.

İstiklal Mahallesinden başlayan 6.5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki yolun Hürriyet, Yavuz Sultan Selim, Mehmet Akif Ersoy, Selçuklu Mahallesinden geçerek Hacılar Harmanı Mahallesinde Toptancılar Sitesi alt geçidine bağlanacağını ifade eden Başkan Dinçer,  “Açılacak olan bulvar yolumuz şehir içi ulaşımında önemli bir alternatif güzergâh olacak” ifadelerini kullandı.

‘Aksaray’ımıza yeni yatırımlar kazandırmanın gayreti içerisindeyiz’ diyen Başkan Dinçer, “Şehrimizin birçok noktasında yol yapımı, asfalt çalışması ve yeni yol açma işlemimiz devam ediyor. Kaldırım çalışmalarımız da aynı şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz günün her saatinde sahada çalışma sergiliyorlar” dedi.  

Başkan Dinçer, yine istiklal Mahallesi okullar bölgesinde zemin iyileştirmesi yapılarak başlatılan kaldırım çalışmalarını da yerinde inceledi.  Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Dinçer,  yaya güvenliği sağlamak ve araç trafiğini düzenlemek için kaldırım çalışmasının yapıldığını sözlerine ekledi. 

İstiklal Mahallesinde çalışmanın yapıldığı bölgede ilk, orta ve lise dengi okulların bulunduğunu hatırlatan Başkan Dinçer, “Eğitim öğretim döneminde okul servis araçlarının eklenmesiyle bu cadde ve sokaklarda yaya ve araç yoğunluğu yaşanıyordu. Kaldırım çalışmamızda sonra yol güvenliği için uygun noktalara yönlendirici trafik levhalarını monte edeceğiz. Yaya güvenliğinin yanında araç trafiğinin daha düzenli olmasını sağlamış olacağız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER MİLLET KIRAATHANESİNİ İNCELEDİ

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER;

“MİLLET KIRAATHANEMİZ, KİTAP OKUMAK İSTEYENLERİN UĞRAK NOKTASI OLACAK”  

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle yapılan Genç Osman Kop Millet Kıraathanesinde incelemelerde bulundu.  

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan millet kıraathanesi projesinde sona yaklaşıldı. Yapımı ve iç tefrişatı büyük ölçüde tamamlanan Millet Kıraathanesinin önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Aksaray Belediyesinin Fatih Mahallesi Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinin bulunduğunu Karabağ Tematik Parkı içinde KOP Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle başlattığı Millet Kıraathanesi bitme aşamasına geldi.  Belediye Başkanı Evren Dinçer, iç tefrişat çalışmalarının sürdüğü Genç Osman Kop Millet Kıraathanesinde incelemelerde bulundu. 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, kitap okumak isteyenlerin rahatlıkla gelebileceği millet kıraathanesinde çalışma odası, grup çalışması odası, kafeterya, bilgisayar odası yer alacağı bildirdi.

Başkan Dinçer, okuma kültürünün geliştirilip yaygınlaşması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu Millet Kıraathanesinde ilk etapta 6 Bin 500 yer alacağını isteyenlerin elektronik ortamda istediği her kitaba ulaşabileceğini sözlerine ekledi.
 
Aksaray’ın ilk Millet Kıraathanesini olma özelliğini taşıyan Genç Osman Kop Millet Kıraathanesinde önümüzde aylarda açılacağı bildirildi.
 



Haberi Sesli Oku