Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yurdumuzda da bu mücadeleyi millet olarak hep birlikte veriyoruz

Yurdumuzda da bu mücadeleyi millet olarak hep birlikte veriyoruz

Yurdumuzda da bu mücadeleyi millet olarak hep birlikte veriyoruz

Saygıdeğer Hemşerilerim,
Çok Kıymetli Aksaraylılar,
Dünyanın hemen her yerinde, her kıtada, her coğrafyada, ülke ve millet farkı gözetmeksizin yıkıcı etkisini gösteren bir virüse karşı bütün ülkeler ortak bir amaçta birleşip hastalığa karşı direniyor. Yurdumuzda da bu mücadeleyi millet olarak hep birlikte veriyoruz. Anne baba kardeş hısım akraba konu komşu hep beraber sevinçte üzüntüde iyi günde kötü günde dar günde bol günde hülasa mutlu zamanlarda zor zamanlarda birlik olmanın yeniden talimini yapıyoruz. Sinelerdeki yüreklerin nasıl toplu vurduğunu yeniden yaşayarak gözlüyoruz. Milli Şairimizin dediği gibi; “Toplu vurdukça yürekler/ Onu top sindiremez” gerçeğini bir kez daha hayata geçiriyoruz Elhamdülillah…!
Alışılagelenin dışında yaşadığımız bu olağanüstü günlerin neticesinde Allah’ın izniyle yeniden güzel günlere erişeceğimiz ümidini hiç kaybetmiyoruz. Biliyoruz ki “Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez”. 
Covid-19 virüsünün ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren ön cephede varıyla yoğuyla özveriyle mücadele eden doktorlarımızdan hemşirelerimize, yardımcı personelimize kadar tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yaşadığımız bu sıkıntılı günleri onların gayretleri ve devletimizin tedbirleri ile aşabilecek kudrete sahip olduğumuzu inşallah bir kere daha göreceğiz ve göstereceğiz. 
Bizlerin sağlığıyla bu zorlu süreçle yakından ilgilenen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve devletimizin bütün ilgili birimleri ve hizmet kurumları ile bilhassa Bilim Kurulu üyelerine bütün Sağlık Bakanlığı personeline, Aksaray’ımızda da vatandaşlarımızın sağlığı için bütün imkânları seferber eden Valimiz Sayın Ali Mantı’ya, Belediye Başkanımız Sayın Evren Dinçer’e, bütün kaymakamlarımıza ve bütün belediye başkanlarımıza ve çalışanlarına; Sağlık Müdürümüze ve her kademede çalışan il ilçe sağlık çalışanlarımıza; ayrıca vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak üzere görev alan kolluk kuvvetlerimize, Vefa Sosyal Destek ekiplerimize, eczacılarımıza ve bu tedbirleri tatbik etmede görev alan tüm kardeşlerimize bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum. Öte yandan fırıncısından kasabına, manavından bakkalına vatandaşlarımızın hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında şu anda adını anamadığım günlük ihtiyaçlar zincirinin her aşamasında görev ifa eden hemşerilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Ve tabii ki toplumsal hayatın pek çok faaliyetinden feragat ederek evinde kalıp bu salgınla mücadeleye en önemli desteği veren Aziz hemşerilerime hassaten ve sonsuz derecede teşekkürler ediyorum.    
Kıymetli hemşerilerim,
Her gün haber kaynaklarından bütün dünya ülkelerinin bu salgın ile nasıl cebelleştiğini öğreniyoruz. Bütün ülkelerde ve tabii bizim memleketimizde de üretim ve istihdam durma noktasında, insanların bir araya geldiği bütün faaliyetlere insanımızın sağlığı için ara verildiği için çok ciddi ekonomik ve sosyal bir darboğazdan geçiyoruz. Devletimiz, zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı gibi pek çok meslek kesimlerine destekler vermekte; sosyal yardımlar hız kesmeden devam etmekte çalışamayan, işinden-dükkanından ekmek teknesinden bu salgından korunma tedbirleri ile ayrı kalıp mağdur olan vatandaşlarımızın imkanlar nispetinde yanında olmaya devam etmektedir. Türkiye ve Türk Milleti bu zorlu günlerde devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal dayanışanın en güzel emsalini inşallah başarı ile ortaya koyacaktır; koymaktadır.   
Zorluklara metanet ve feragatle katlananlara huzur ve nice güzellik vaat edilmiştir. Yokuşun ardı düzlük, fecaatin sonu ve sonucu mutlaka felah ve ferahtır. Bu buhranlı günlerin sonunda çarşılarımızın hareketleneceği, okullarımızda yeniden çocuklarımızın şen sesleriyle yankılanacağı, bizlerin kucaklaşıp hasret giderebileceği günlere kavuşacağız. Güzel günlere tez ve sıhhatli kavuşabilmemiz için her ihtimale karşı hazırlıklı olmamız, hâkim ve hadim bir iradeyle hareket etmemiz tarihi bir görevdir. 
İnanırsak, birbirimizi desteklersek, kucaklaşma hasletini canlandırıp tek nefer, tek nefes olabilirsek, elhak hiçbir engel, hiçbir badire, hiçbir salgın maddi bedenimizi, manevi surlarımızı aşamayacaktır. Paniğe de ihmale de kapılmadan, zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmadan, Bakanlığımızın işaret ettiği tüm tedbirlere riayet ederek Allah’ın izniyle hep beraber bu illeti yeneceğiz, birlikte başaracağız. 
Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz, gıda ve temizlik sektörlerinde vazife yapanlar başta olmak üzere bu süreçte insanlarımıza destek olmak için canla, başla hizmet veren herkese ve özellikle bu çetin günlerde halkımız gelişmelerden haberdar olmasını sağlayarak önlemler için hayati derecede önemli olan bilgilenme hakkına hizmet eden bütün basın mensubu kardeşlerime tekrar şükranlarımı sunuyorum.
İnşallah Aksaray’ımızın ak günlerinde yeniden güzel şafaklara merhaba diyeceğiz.  
Sağlıkla kalın Aziz Hemşerilerim. 
Cengiz AYDOĞDU
Aksaray Milletvekili

 



Haberi Sesli Oku