Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


10 YILLIK MESELENİN 1 SAAT 20 DAKİKADA ÇÖZÜMÜNÜN ADI “VALİ AYDOĞDU!

Gerçekten de insanlar bir şeyi samimiyetle isterler ise niyetin hayr olmasından dolayı Mevla’mızın izniyle çözemeyecekleri hiçbir sıkıntı olamaz.!!!


Olamayacağının kanıtı da hem bu gün bu konuda yazılan haberde hem de bu yazımda paylaşacağım alınan olumlu sonuçtur.!!!

TRT HAVA DURUMU BÜTENLERİNDE AKSARAY İSMİMİNİN SÖYLENMESİ 81 İL İSMİYLE ÇÖZÜLDÜ!!!

  Siyasilerin bir çoğuna bu konuda yazdığım telefon mesajları ve kendileriyle yüz yüze görüştüğümde Aksaray’ımızın en önemli sıkıntılarından olan tanınmamasının çözüme kavuşturulması için yapılacak bir çok şeyden birinin de başta TRT olmak üzere ülkemiz geneline yayın yapan TV kanallarının yetkilileriyle görüşülerek tanınmamız için yarışmalar da Aksaray isminin  sorulması da dahil  yapılacak bir çok şeyin yanında tüm Hava durumu bültenleri verilirken de ilimizin hava durumunda mutlaka her bültende okunmasının sağlanmasını diledim.

  Hatta kendilerine TRT haber bültenleri öncesi ve sonrası il isimlerinin yazılı olduğu grafikler eşliğinde verilen hava durumu raporlarında ilimizin isminin haftanın belirli günlerde verilmesi yerine tanınmamıza katkı için bize ve bizim gibi yeni il olan yerlere kurum tarafından pozitif ayırımcılık yapılmasını istedim.

   Bu konuyu ilettiğim ilimiz Milletvekilleriyle, siyasileri atanmış ve seçilmişlerimize bula bildiğim her vesile ile ve yüz yüze görüşmelerimizde bunun için mümkünse içinde benimde olacağım bir heyetle TRT genel müdürünü ziyaret etmemizi rica ettim.

    Kendilerine çeşitli vesilelerle bu konuda attığım mesajların ve kendileriyle yüz yüze yaptığımız görüşmelerin ve yüksek ihtimalle  kuruma gelen bizim isteklerimize benzeyenlerin sayılarının artmasıyla gelen taleplerin dikkate alınmasıyla pozitif ayrımcılık yerine TRT’nin tüm kanallarında 81 ilin tamamının ismine tüm hava durumu raporlarında yer verilmesiyle  taleplerin kökten karşılanmasının yanında tanınmama konusundaki sıkıntımızda önemli oranda giderilmiş oldu.!!!

METEOROLOJİ HAVA DURUMU HARİTASINDA NİĞDE,NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR VARDI AKSARAY YOKTU!

  TRT’nin Hava durumu bültenlerinde 81 ilimizin isimlerinin verilmesiyle mesele kurum tarafından kısmen çözüme kavuşturulmasına rağmen Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne dayanılarak kurumun haritaları üzerinden TRT ile diğer TV kanallarında verilen haberlerle kurum merkezinden meteoroloji uzmanları tarafından  önünde bilgi verilen haritalarda ise Konya ve Ankara gibi bizden büyük olan komşu illerin isimlerinin yanında bizden küçük olan komşularımız Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinin isimleri hareketli ve hareketsiz haritalarda yazılı olmasına rağmen ilimizin ismi yoktu.!!!

    Hem nüfus ve yüz ölçümümüzle kıyaslandığında bizden küçük olan komşularımızın isimleri bulunurken bizim ilimizin isminin bulunmamasının hakkaniyet kurallarına uymaması nedeniyle bu hakkaniyetin gereğinin yapılması, ayrıca da ilimizin tanıtımına yapacağı artı katkı için bu haksızlığın giderilmesini istedim.!!!

   Bunun için tüm siyasilerle atanmış ve seçilmişlere on yıldan fazla bir zamandır gereğinde kendileriyle birlikte TRT genel müdürü ziyareti gibi Meteoroloji genel müdürünün de ziyaret edilerek sıkıntının çözüme kavuşturulması da dahil yaptığım onlarca yüz yüze görüşme ile  haberleri seyrederken bizzat  eksikliği görüce anlık attığım cep telefonu mesajlarına rağmen konu Cumartesi gününe kadar bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

   Cumartesi günü TRT Haberin 14.00 bültenini seyrederken gördüğüm olumsuzluğu da hemen ilgililere mesajlarla bildirmemeye daha önce bıkmadan usanmadan devam ettirdiğim gibi kendilerini oluşan olumsuzluktan yeniden haberdar ettim.

 YILLARIN SIKINTISINI VALİ AYDOĞDU 1 SAAT 20 DAKİKADA ÇÖZDÜ!!!

   TRT Haberin 14.00 bültenin seyrederken yıllardır dile getirdiğim sıkıntının devam ettiğini görünce daha önce bilgi verdiğim yetkililerle birlikte Vali Hamza Aydoğdu’yu da cep telefonu mesajıyla oluşan olumsuzluk hakkında bilgilendirdim.

   Mesajımı alır almaz konuyla ilgilendiğini verdiği cevapla belirten Vali Aydoğdu’dan 15.30’da attığı mesajında konunun çözüldüğü bilgisini aldım.

   Şahsım ve tüm hemşerilerimiz adına Vali Beye on yıldır çözülemeyen meseleyi samimi girişimiyle 1 Saat 20 dakikada çözmesi nedeniyle çok teşekkür ederim atalarıyla tüm sevdikleri ve sevenlerinden Mevla’mız razı olsun.

   Aynı hassasiyeti 2013’ün Ramazan iftarında iletip ,ertesi yıl Ramazan ayında yeniden gündeme getirdiğim 2015 yılının Ekim ayında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi çıkışından Konya kulu makasına kadar yolda bulunan yön ve mesafe levhalarına ilimizin isminin yazılmasında olduğu gibi bu yön ve mesafe levhalarının ilimize komşu olan illerden önceki ilden başlanarak bize doğru akan tüm kara yolları ile otobanlardaki tüm mesafe ve yön levhalarına da yazılması hakkımızdır.!!!

  Bunu yani  Aksaray’a komşu olan illerden öncekinden bize doğru akan kara yolları ile otobanlardaki yön ve  mesafe levhalarına ilimizin isminin yazılmasının hakkımız olduğunu 5 Şubat 2017 günü Aksaray’ı ziyaret eden dönemin UDH Bakanı Ahmet Aslan tarafından saat 1800 de basına kapalı olarak o günkü toplantının kritiği yapılırken kendisine sorduğum sorular üzerine verdiği cevapla belirtti

   Bakan tarafından hakkımız olduğu belirtilen bize komşu ilden önceki ilin bize doğru çıkışından akan karayolları ve Otobanlardaki yön ve mesafe levhalarına Aksaray isminin yazılmasının da  en kısa zamanda çözülmesi için Vali Bey ile ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleri tarafından gereğinin yapılması dileğiyle.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.