Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


14 Ağustos 2001 sonrasının hatırlattıkları

14 Ağustos 2001 sonrasının hatırlattıkları


Ak parti 14 ağustos 2001 yılında kuruluşunun 19 yılını geçen hafta kutladı. Cumhuriyetten bu yana iktidar olan partilerin yaptığı hizmetler hatırlanır. Yapılan hizmetlerle beraber o dönemin Başbakanları rahmetle anılır ve şu hizmetler şu Başbakan tarafından yapıldı diye o dönemi yaşayanlar tarafından hatırlanır. Yarı asırlık ömrümüzde gördüğümüz ve yaşayıp duyduğumuzda bu yöndedir. Rahmetli Menderes, Özal ve Sayın Tayyip Erdoğan dönemi gündemden düşmez. Düşmemelerinin nedeni ise yaptıkları önemli hizmetlerdir.

Menderes ve Özal döneminde teknoloji ve sivil idarenin sıkıntılı bir döneminde görev yaptılar. Ancak mevcut başkan Erdoğan bana göre daha zor şartlarda göreve başladı. Erdoğan cesaret ve azimliliği perde arkasındaki gizli güçleri daha çok rahatsız ettiği için daha çok sıkıntılı bir dönemde iktidara gelmiştir. Gizli güçler her an ve gün iktidarı devirme içinde idile, ama her şeye rağmen çok önemli hizmetlere imza atılarak başı dik ülke haline geldik.

Ülkeyi yıkmak isteyen gizli güçleri halk ile beraber bertaraf etmiştir. Dün bizi adam yerine koymayan Avrupa ülkelerine karşı ülkemizi dünyada güçlü hale getirmiştir. Bizi adam yerine koymayan Avrupa'ya virüste destek olup bir çok ülkeye maske yardımı yaptık. Savunma sanayimizi kendi imkanlarımızla güçlendirerek güçlü ülke haline geldik.

Ben burada siyaset yapmadan Ak Partinin iktidarı döneminde neler yapıldı, ne gibi ülkeye başarılar elde edildi bunları kısaca hatırlatmak istiyorum. Tarafgirlik ve husumet adına konuşursak hiç bir hizmeti görme imkanımız olmaz. Tayyip Erdoğan’da bir gün ebedi istirahatına çekilecek. Ama yapılan hizmetleri yeni nesil kullanacak.

Ak Parti ile Sağlıkta devrim yaşadık, memurlar dışındaki insanlar eczanelerden ilaç alamama ve hastanelerde tedavi olamama dönemi son bulmuştur. Virüs nedeni ile dünyada ücretsiz test yapılıp maske dağıtılan tek ülkeyiz. Elbette bir iktidarın yanlışları ve hataları olacaktır. Ama yaptığı iyi işler hatadan çoksa takdir etmek lazım. Ak Partinin iktidarında yapılanları ben derledim ana başlıklarla sizlere aktarayım belki kapak olur.

Geçen 90 yaş civarında bir yaşlımız la sohbet ederken geçmişi anlattı. Bu ülkede her şey karne ile satıldı derken, kaput bezi bile karne ile satılırdı dedi. Demirel’in 1992 yılındaki meclis konuşmasında “%70 enflasyon varken ben kimseye iş bulamam, bana 500 gün verin enflasyonu düşüreyim, bu ülkeyi borç alarak borçla yönetiyoruz, ben bu ülkeyi bu hale getirmedim çocuğu kucağımızda bulduk” diyor.

İMF’den borç almadan maaş ödenmezdi. hızlı trenler yap, hava alanları yap, üniversiteler yap, stadyumlar yap, olimpik yüzme havuzları yap, metrolar yap, tüneller yap, otoyollar yap, barajlar yap, nükleer santral yap, modern bölünmüş yollar yap, modern adliye sarayları yap,milli silahlar yap, milli tank yap, milli helikopter yap, sismik araştırma gemisi yap, boğazın altına tüp geçit yap, dev şehir hastaneleri yap. Kendi İHH larını yap.

81 il e ücretsiz kanser tarama merkezi yap, tersane yap, liman yap, geri dönüşüm tesisleri yap, dar gelirliye konut yap, başörtüsünü serbest yap, Hz.muhammed'in (s.a.v) hayatı'nı ve kuran-ı kerim'i seçmeli ders yap, Ayasofyayı aç, uzaya uydu fırlat, ambulans sayısını artır, hastane sayısını artır, mr cihazı sayısını artır, tomografi cihazı sayısını artır, diyaliz cihazı sayısını artır, yeşil alan miktarını artır, orman miktarını artır, milli park sayısını artır, öğrenci burslarını kat kat artır, doğalgazlı il sayısını artır, içmesuyu ulaşan insan sayısını artır, okuma yazma oranını artır, okullaşma oranını artır, tarımsal üretimi artır, çiftçiye destekleri artır, halka sosyal destekleri artır, şehit ve gazilere desteği artır, eğitim ve sağlık harcamalarını artır, Mb. döviz rezervlerini artır, memur ve asgari ücretlinin maaşını enflasyondan fazla artır, Türkiye'nin ilk tohum gen bankasını aç, Türkiye'nin ilk milli botanik bahçesini aç, enflasyonu düşür, faizleri düşür, kamu borcunu düşür, İMF ye borcu yok et, hava kirliliğini yok et, çöp sorununu yok et, trafik canavarını yok et, katsayı zulmünü yok et, öğrenciye ders kitabını ücretsiz dağıt, öğrenciye süt dağıt, öğrenciye tablet dağıt, okullara bilgisayar dağıt, okullara akıllı tahta dağıt. üniversite harçlarını kaldır. binlerce tarihi eserimizi yurda getir, binlerce tarihi yapıyı restore et, Orhun abidelerine giden 48 km asfalt yol yap, dünyanın 3. deniz dolgulu havalimanını yap ordu-giresun havalimanı)

Sonra birileri çıksın siz ne yaptınız desin. Benim temennim Sayın Erdoğan’ın bu ülkenin başında bir dönem daha devam etmesi yönündedir.