Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdogan Kaya


19 yılında Erdoğan gitsin artık

19 yılında Erdoğan gitsin artık


Yazımın başlığını okuyan Erdoğan düşmanları çok sevinmişlerdir. Ak Partinin iktidarında 19 yılını doldurması sonucunda bir değerlendirme yapmamız gerekirse, Sayın Erdoğan gitmeli mi gitmemeli mi? hadi bende Erdoğan alerjisi olanlar gibi düşüneyim ama Erdoğan gidince kim gelsin? Erdoğan’ın yerine kim doldurur diye sorduğunuzda, şu doldurur diyen yok. Öyleyse bir insanın artıları eksisinden çoksa söylenecek söz olmamalı.

Türkiye 19 yılda öyle devrimler yaptı ki, bunu anlatmak için sayfalar yetmez. Devrim derken bu devrimler hizmet devrimidir, ihtilaller devrimi değildir. Ben bunlardan çok önemli olanlardan bir kaçını unutanlara hatırlatmak isterim.

Seversin sevmezsiniz, herkesin görüş ve düşüncelerine saygı duyarım. Ama ben düşmanlık ile bakmadığım için ülkemizin bekası ve istikrarı için bir dönem daha devamından yanayım. Bu düşünce benim şahsi düşüncemdir.

Ülkemizde sağlıkta devrim yapıldı, işçisi, bağ kurlusu hiç bir zaman istediği hastaneden muayene olamazken, istediği eczaneden ilaç alamazken bu gün her vatandaş istediği hastanede muayene olup ilaçlarını almaktadır. Büyük hastanelerde paralı insanlar muayene olurken siz kapısından bile geçemezdiniz. Ambulans ve ambulans uçakla taşınır hale geldik.

Sigortanızı bırakın, hastanelerde yattı iseniz taburcu olurken paranızı ödemeyince hastanede rehin kalırdınız. Paranız yoksa borç senedi verir ancak hastanızı çıkarırdınız. Senedi ödemediyseniz evinize devlet haciz gönderirdi. Var mı şimdi böyle bir durum? Yok ama şimdi hastane ve doktor beğenmez olduk, bu çaresizlikleri ne zaman unuttuk?

Ankaray’a gideceksiniz, özel aracınız yoksa otobüsle tek şeritten 5 saatte gidebilirdiniz. Şimdi otoyollar, alt geçitler ve üst geçitler ve deniz altından yollar bu 19 yılda yapıldı beyler. He bu kadar araç yoğunluğunda o eski dönemler olsa halimiz nice olurdu?

Müslüman bir ülkede baş örtüsü yasağı, bırakın öğrencilerin baş örtüsü ile okumasını, çocuklarının mezuniyet törenlerine katılamayan anneleri bir düşünün? Mecliste baş örtülü Milletvekiline gösterilen tepkiyi ne zaman unuttuk?

Rahmetli Özal ile başlayan teknoloji 19 yılda zirveye çıkmadı mı? ülkemizde petrol ve doğal gaz arayan dış kaynaklar bulduğu petrol ve doğal gazın kapağını betonlayıp gitmediler mi? ya şimdi bu kapaklar sonuna kadar açılarak bir kaç yıl içerisinde halkımızın menfaatine açılacak. Ülkemiz belkide dışa bağımlı kalmadan ülkemize yeterli olacak.

Terör konusunda dış güçlerle sonuna kadar mücadele edip savunma sanayini güçlendirerek dünyaya ferman okuyacak duruma gelmedik mi? ülkemiz idarecilerini geri saflarda ve koltuk üzerinde oturup el göğüste bekleten Avrupalı şimdi bizim liderimiz en baş safta yer almaktadır. Dünya beşten büyük diyen yine bizim liderimiz değil mi?

Hangi birisini anlatayım ki, ülkemiz düne göre çağ atlamıştır. Hiç bir toplum ve ülke insanı memnun olmadığı bir iktidarı 19 yıl ayakta tutmaz. Bunu nasıl indiririz diyerek entrika ve lüzumsuz karalamalar ile iktidardan indirmek çok zordur. Bunları vatandaş görüyor. İndirecekse yine vatandaş indirecektir, çünkü söz sahibi vatandaştır.

Teskereye hayır diyeceksin, HDP ile el altından iş birliği yapacaksın, sonra çıkıp terör örgütünün kökünü kazıyacağım diye sesleneceksin bunu vatandaş görmektedir. Bir başkası Bingöl'de şehit kardeşinin bacısına küfür edeceksin sonra ülke yönetimine talip olacaksın. Ülkenin zayıflaması ve kötüye gitmesi için ABD den el altından para alacaksın bunu vatandaş bilmiyor zan edeceksin. Herkes kimin menfaatine çalıştığını çok iyi biliyor.

Vatandaş her şeyi görüyor sahte anketleri görüyor, para ile anketler yapıldığını görüyor. Elbette iktidarın yanlışları yok mu var. Ama artısı eksisinden çoksa diyecek bir şey yok. Elbette tabanda Sayın Erdoğan’ı temsil etmeyen seçilmişler çoktur. Ak Partiye layık olmayanlar da var. Ben bu nedenle seçilenlere değil Sayın Cumhurbaşkanın duruşuna bakıyorum. Onun fikir ve düşüncelerine sahip olmayanları değil. Ama bir dönem daha devamından yanayım, çünkü buna bu ülkenin ihtiyacı var.