Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ali Genç


1GÜNDE DEVLET ELİYLE CEBİMİZDEKİNİN YARISINI KAYBETTİĞİMİZ 21 ŞUBAT 2001 EKONOMİK KRİZİ!! 

1GÜNDE DEVLET ELİYLE CEBİMİZDEKİNİN YARISINI KAYBETTİĞİMİZ 21 ŞUBAT 2001 EKONOMİK KRİZİ!! 


  Yarın ülke yönetimini içinden çıkmaz hale getirenlerin beceriksizliği nedeniyle milletimizin bir gecede cebindekinin yarısını kaybetmelerine sebep olan 21 Şubat’ krizinin 20. yıl dönümü. 

    Ekseri si milletimizin değerlerine karşı olanların oluşturduğu hükümet tarafından milletimize yaşatılan manevi sıkıntıların yanında bir gecede milletimizin ceplerindekinin yarısını kaybetmelerine sebep olan  ülkemizin en büyük  ekonomik krizlerinden 21 Şubat 2001 Ekonomik krizinin bilinmesi  milletimizin yeni nesillerinin hakkı ve bilgi sahibi olmaları için yazıyorum. 

AKŞAMDAN SABAHA CEBİMİZDEKİ PARANIN YARISI BUHARLAŞTI 

   Birisi veya birileri sizi soymaya çalışsa “İmdat Hırsız Var!” dediğinizde mutlaka ya çevrenizdeki birileri koşar veya bunu yapamazsa bile yüksek ihtimalle güvenlik kuvvetlerine haber verirler. 

   İmdadınıza yetişen vatandaş veya güvenlik kuvvetleri sizi hırsızdan, soyguncudan kurtarırlar, sizden aldıklarını ise alıp size geri iade ederler. 

   20 yıl önce bu gün başlayan ve ülkemizle birlikte vatandaşımızı da yarı yarıya fakirleştiren hırsızlık ise direk veya dolaylı yoldan da olsa devletin  sebep olduğu hırsızlık olduğundan  “Ananı belleyen kadı, kimi ,kime şikayet edeceksin” hikayesindeki gibi olduğundan bu hırsızlıktan dolayı mağdur olanlar Başbakanlık önünde  yazar kasasını atan esnafın uğradığı mağduriyetle cezalandırıldı. 

    Gerçekten de öyle bir kriz diki son yarım asırda yaşanan öyle bir krizi yaşamayan milletin, esnafın beli tabiri caiz ise tamı ,tamına 9 yerinden kırıldı. 

   O top yekûn olarak belimizi büken Krizden önce zamanın üstündeki sıfırların çokluğunun ağırlığı ile beli bükülen ,fakat dünyanın yüzüne bakmadığı çaput paramız ile 250.000.000 Lira vererek  Avrupa Birliğinin o zamanki en kıymetli ve geçerli paralarından1000 Alman Markı alına biliniyordu. 

    Fakat Krizin patlak vermesi ile Markın Türk Lirası karşısında değer o kadar yükseldi ve buna bağlı olarak bizim paramızın ise değeri öylesine düştü ki kriz sonra  900.000.000 Lira çaput para  ile ancak 1000 Mark alına bilinir hale gelindi. 

   Yani bizim paramız ortama olarak 4 misli değer kaybederken döviz ise 4 misli yani %400 oranında  yükseldi!!! 

KRİZİN SEBEBİ” 28 ŞUBAT’IN SEBEP OLDUĞU, SİYASİ İSTİKRARSIZLIK VE BUNUNLA İDAREDE OLANLARIN KENDİ ARALARINDAKİ AKLA ZİYAN ÇATIŞMALARIYDI!!!” 

    21 Şubat 2001’e kadar birçok irili ufaklı ekonomik krizi gören 1977 deden başlayarak birçoğu hakkında da yazan olarak benim ve benim gibi on milyonlarca kişinin ortak görüşü bu krizin ana sebebi milletimizi inancından kopartarak mankurtlaştırıp emperyalistlere yem etmek isteyen 28 Şubat Post modern darbesini yapanlardır. 

MİLLET,VATAN VE HUKUK DÜŞMANLARI ÜLKEMİZİN İLK VE TEK DENK BÜTÇESİNİ YAPAN NECMETTİN ERBAKAN’IN BAŞBAKANLIĞINI YAPTIĞI HÜKÜMETİ EMPERYALİSTLERİN EMRİYLE DEVİRDİLER!!! 

   Bu Post modern darbeyi yapanlar O zamana kadar sağlanamayan bir ilki gerçekleştirerek ilk denk bütçeyi yapan Başbakan Erbakan hükümetini ülkemizin gelişmesinin ve kendi kendine yeter hale gelmesinin önündeki en önemli engel olan bütçede açığının kapatılması, hatta fazlalık verilmesini kendi istikballeri için engel olarak gören emperyalistler içimizdeki maşalarını devreye soktular. 

   27 Mayıs 1960’dan  itibaren milletimizin kendi kendisine yetmemesi için canla başla çalışan emperyalistler emirleri altındaki silahlı ve silahsız bürokratlarla kendi güdümlerindeki iş dünyası mensuplarını ve STK’ları eliyle bir çok vekilin dolaylı ve direk tehdidiyle partilerinden istifa ettirilmesi ile oluşan ortamda 1999 da Mahalli ve genel seçimler birlikte yapıldı. 

  FİKİRLERİ BİR BİRİNE ZIT OLAN SİYASİ PARTİLER 28 ŞUBATÇILARIN BASKISIYLA ZORLA ORTAK YAPILDI! 

  Bu ortamda yapılan seçimin ardından birbiriyle uyumsuz MHP,DSP ve ANAP’a  zorla hükümet kurdurulması ,bu hükümetin uyumsuzluğu ile aynı zamanda bu hükümeti oluşturan partiler tarafından  Cumhurbaşkanı seçtirilen A.Necdet Sezer’lede  anlaşamamaları ve onun Ecevit’e  Anayasa kitapçığı fırlatması ile krizin bombasının piminin çekilmesiyle patladı. 

    Patlamayla beraber millet anasından emdiği süte pişman ettirildi. 

   O dönemin bilinerek ders alınması ve günümüzle de kıyaslanması dileğiyle. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.