Bugün, 4 Ekim 2024 Cuma

Ali Genç


1.VE 2. BALKAN1. DÜNYA SAVAŞI İLE KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİYLE 7 SÜLALENİN NESLİ KURUDU!!!

1.VE 2. BALKAN1. DÜNYA SAVAŞI İLE KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİYLE 7 SÜLALENİN NESLİ KURUDU!!!




    Pazartesi’den devam.
   Anadolu’nun milletimize yurt olmasının kapısını aşan Şanlı Malazgirt zaferi ve İngilizleri” Türkler 6 ayda alırlarsa 6 günde almış sayılır” şeklindeki ifadeleriyle anılmasının ne kadar zor olduğu belirtilmesine rağmen 4 hafta bir gündü aldığımız Kıbrıs barış harekatı ve o zafere kadar aradan geçen zamanda  İstanbul’un fethi ,Çaldıran zaferi, 1. Dünya ve dolayısıyla Şanlı Çanakkale, Kurtuluş savaşı ve bu şanlı mücadeleyi zafere ulaştıran 30 Ağustos, ile 9 Eylül de Yunanın denize dökülmesiyle Kore de askerlerimizin kahramanlığı da  din kardeşliği ve bu kardeşliğinden gelen imanın ete kemiğe bürünmüş zaferlerinin belli başlılardır.!!!
Bu kutlu başarılarda  Türk ,Kürt ,Arap  ve Lazlar başta olmak üzere Müslümanların  soy, sop ayrımı yapmayan din kardeşlerinin omumuz, omuza mücadelelerinin somut kanıtlarından biriside benzeri Anadolu’nun binlerce köyü il ilçesi ve beldesinde yaşananlardan sadece benim kendi köyüm olan halkı Zazaca konuşan Aksaray ili merkez ilçeye bağlı Ekecik sıra dağlarından ismini alan  merkezi ve  yüksek iki dağı ilimiz sınırları içinde bulunan kolları ise Konya,Neehir,Kırşehir ve Ankara illerinin içine uzanan Ekecik bölgesindeki Yanyurt’tan Balkan Savaşları 1. Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşında şehit olanlar nedeniyle 7 kabilenin yok olduğunun büyüklerimizin anlattıkları somut bilgiler  bu kardeşliği ortaya koyan inkar edilmez su götürmez gerçeklerdir!!!
  Bu gün size dinimizin emri gereği İslam tarihi boyunca cepheye düğüne gider gibi ellerine kınalar yakarak koşan On milyonlarca Müslüman gibi cepheye giden bizzat benim kendi kabilem olan Sarı Resulzadelerden(Sarı Resul Oğulları) Kurtuluş Savaşında şehit olmasıyla cahil ,bölücü ve ırkçı hainlerle onların bu  alçakça yalanlarına alet olan bilinçsizlere  somut şekilde cevap olan bir kahramanlığı  anlatacağım!!!
    KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANI ŞAMMAS DEDEM!!!
  Merhum dedem Hüseyin Pehlivan’ın amcasının oğlu Şammas ülkemizin Yunan palikaryaları tarafından işgal edildiği zamanda yataklık hastadır!!!
   Buna rağmen annesi Meryem(Mennik) ebe bin bir maddi ve manevi çaba ın ardından Hakkın bahşettiği tek evladının Allah(C.C.) ın rızasına kavuşması için cepheye giderek ülkemizin kurtuluşu için savaşmasını ve  Hakkın rızası için gerekiyorsa Şehit olmasını  istediğinden köyün yaşlılarının tüm itirazlarına rağmen ”Ölecekse evde değil düşmanla savaşarak Şehit olsun” diyerek kağnı üstüne serdiği yatakla köyümüzden Aksaray’a getirerek askerlik şubesine kaydettirir.
   Oradan yine kağnı ile Bor Tren istasyonuna götürerek kendi elleriyle Cepheye gönderir.
  Şammas dede katıldığı birliğiyle düşmanla yapılan muharebe esnasında vurulur ve şehit olmadan önce anasının köyü komşumuz Salmanlı’dan bir asker tarafından verilen suyu içtikten sonra ruhunu Hakka teslim ederek şehit olur.
  Şahit olduğunda doğan babam merhum Hacı Şammas’a ismi verilir.
  Daha sonra yeğeni Hacı Nuri amca tarafından ismi oğlu Bektaş ağabeyin çocuğuna ve 3. olarak ise 45 Yaşında Mevla’mızın ben edna kuluna babalık mutluluğu tattırdığı oğlum Yunus Şammas’a adını verdiğim şehidimizin ve onun hastalığına bakmadan” Ölecekse Cephede Allah(C.C.)’ın rızası için savaşarak Şehit olsun” diyen annesinin ruhları şad mekanları Cennet olsun.
  Irkların değil dinimizin emri gereği Müslümanların bir birilerinin kardeşi olduğu ve İslam tarihi boyunca kazanılan tüm zaferlerin herhangi bir etnisenin(ırkın) üstünlüğünden gelmeyip!!! Yüce dinimiz İslam dan gelen imanla kazanıldığı bilincine milletimizin tüm fertlerinin ulaşması.!!!
   Bununla tarih boyunca imanımızdan gelen din kardeşliğimizle kazanılan tüm şanlı zaferlerimizi kendi hain emelleri gereği gölgelemek isteyenlerin çabalarının boşa çıkartılması dileğiyle Şanlı Kurtuluş  Savaşı Zaferimiz tüm Türk milletine ve bizleri sevenlere bir daha kutlu olsun.
  Hz. Adem(A.S.) efendimizden günümüze kadar meydana gelen savaşlarda Şehit ve Gazi olanların tamamının da ruhları şad mekanları cennet olsun.
  Birlik ve dirliğimizi muhafaza ederek bu birlikle ülkemizi kıyamete kadar daim olsun.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.