Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Ali Genç


2.’SİNİ MAYALAYAN 1.AKSARAY VİLAYETİ 104 YAŞINDA!!!

2.’SİNİ MAYALAYAN 1.AKSARAY VİLAYETİ 104 YAŞINDA!!!


 

*2.sinin gerçekleşmesini mayalayan ilhamın payidar olması vefasızlığın terki ve sorumluluk bilinciyle tarihin tekerrürünü engelleyecek hizmetlerin zamanında alınmasında.!

 Bugün Aksaray’ın 2. ilçelik prangasından kurtularak vilayet olmasına ilham veren  1840-1920 arasındaki ilk ilçelikten kurtularak il olmasının 104. yıl dönümü.!
 Hemşerilerimiz Aksaray Milletvekilleri, Vali ,Belediye başkanı, İGM başkanı ,Meslek Odaları, STK ’ların yetkilileriyle birlikte  çağrıda bulundukları medya  mensupları ve teşkilatlarının tarihin iki ilçelik esaretindeki gibi tekerrür etmemesi için gerekli tedbirlerin yeri ve zamanında alınmasını yeri ve zamanında sağlamalarını.
104 yıl önce bu gün yani 13 Ekim 1920 de ilk ilçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 40 numaralı vilayet kanunu görüşmelerinin başladığı gün ilk defa gündeme gelen  ,Ak Partinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 21 yıllık sözü olan Aksaray-Ulukışla demiryolunun en kısa zamanda bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılmasının sağlanması.
 Aksaray ile birlikte güzergahta bulunan 7 ilçenin de can damarı olan güzergahta bulunan tesislerde binlerce kişinin çalışarak on binlerce kişiye ekmek  götürdüğü E.90 karayolunun da Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak  olan 5 Şubat 2017 tarihli  dönemin Ulaştırma bakanı Ahmet Arslan onaylı tedbirlerin zaman geçirilmeden alınmasını.
Gelecek 5 yılda hizmete girecek şekilde planlanacak yılın 12 ayında7/24 saat çalışabilecek milletler arası bir hava limanın yapılmasının sağlanmasın .
  Bunları zaman geçirilmeden yapılır ve ahde vefanın gereğiyle ikincisine ilham veren 1. vilayetlik ile 2.sini gerçekleştirenlere gereken vefanın gösterilmesinde” dediler. (Haber ,belge ve bilgiler ile fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi.)