Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ali Genç


2.VİLAYETLİĞİMİZE BAŞKA KATKISI BULUNANLAR OLSAYDI B.BASIN BÜROSU ŞEFİ OLARAK BİLİRDİM! 

2.VİLAYETLİĞİMİZE BAŞKA KATKISI BULUNANLAR OLSAYDI B.BASIN BÜROSU ŞEFİ OLARAK BİLİRDİM! 


 

  Pazartesiden devam. 

   Kasım ayının başından itibaren özel günler dışında devam eden ve maksadı öncelikle kul hakkının gereğini yapmak ve bu çerçevede emeği olanları belirterek bir taraftan tarihe not düşülürken, diğer taraftan ise  mutlu geleceğimizi oluşturacakları motive etmek olan bu seri yazımda şimdiye kadar cürümlere kadar yer yakarak Aksaray’ın 1933-89 arasında hiç hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği 56 yıllı ikinci ilçelik esaretinden kurtulmasında emeği olanlarla bu çalışmaların sürdürülmesi esnasında yaşanan konuyla  ilgili olan bazı gelişmelere yazdım. 

    Bugünde yine kul hakkı ve tarihe not düşülerek emeği taktir etmenin yanında geleceğimizi ak edecek yeni hizmetlerin motivesine de  katkıda bulunanlardan vefat edenlerin ruhlarının şad mekanlarının cennet olmasını, yaşayanlarına ise Mevla’mızdan sağlıklı ,mutlu ve imanlı uzun ömürler diliyorum. 

BU YAZILARDA İSİMLERİYLE KATKILARI BELİRTİLENLER DIŞINDAKİLERİN İL OLMAMIZA KATKILARI YOK! 

    Kasım ayında başlayıp önemli günler dışında devam ettirdiğim bu seri yazıda isimleri geçenler dışında ne o zamanki ilimizde yayınlanan mahalli gazetelerin, nede genel gazetecilerden merhum Çapan Tekeli ile benim dışındakilerinden ve bu seri yazımda cürümleri kadar yer yakma pahasına katkıda bulunduklarını belirterek isimlerini ve katkılarını  belirttiklerimin dışında hiç kimsenin katkısı olmadı.!!! 

İSİMLERİYAZILANLAR DIŞINDA KATKISI OLAN OLSAYDI İLK KIVILCIMI ÇAKAN,İL OLMAMIZA KADARDA KONUYU İŞLEYEN TAKİP EDEN,HEMDE BELEDİYE BASIN BÜROSU ŞEFİ OLARAK 1979-89 TEMMUZU ARASINDA HER GÜN GAZETELERİ OKUYAN İŞARETLEYEN OLARAK GÖRÜR BİLİR ARŞİVLERDİM!!! 

    1987 yılının Ramazan bayramında ilk Vilayet manşetini atmamıza ilham veren tarafımdan 1980 Nüfus sonuçlarını yazan o zamanki ismi DİE olan günümüz TUİK’in verilerinden yararlanarak oluşturduğum ve 1985 genel nüfus sayımından sonra ise güncellediğim belgeyi hazırlayan, ilk manşette kullanılmasını sağlatan ve il olma kanunumuzun kabul edilmesine kadarda konuyu bu seri yazımda belirttiğim  cürümleri kadar yer yakma pahasına bu mücadelemizde yardımlarıyla katkıda bulunanlarla birlikte başından sonuna kadar bu çalışmanın başında bulunan ben ve merhum Çapan Tekeli’nin dışında katkısı olanlar yoktur.!!! 

  2 yıl boyunca Vilayet olmamızı sağlamak için  Özal, Altınsoy ve Daldal’’ın bu konudaki çalışmalarına kamuoyu desteği sağlamak için canımızı dişimize takarak geceli gündüzlü  çoğu zaman evimizden barkımızdan ana babamızdan ayrı kalarak, Parkta  ve matbaalarda sabahlanılması ve gazetelerin  otel odalarında hazırlanılması başta olmak üzere bin bir maddi ve manevi zahmetle çalışmanın tamamını bilen olarak  katkısı olanları da olmayanları da bilen bu mücadelenin tamamının içinde olan yaşayan tek kişiyim. 

  Bu nedenle kimin katkısının olup olmadığını net ve kesin bilmeme rağmen Allah(c.c.)dan korkmayan kulundan utanmayanlar işkembeden yalancı avcı ve Halep’te kırk arşın atladığın söyleyen palavracı gibi belgesiz kanıtsız ve şahitsiz olarak hem de bir Molla Kasımın bizzat kendi elleriyle kendilerini  Mevla’mız izin verirse ileriki yazılarımda belirteceğim kanıtlarla kendilerini tekzip ettiği gereksiz iddialarını  bu konuda  evvel Allah(c.c.) ın izni ve onun bahşettiği hafızamla ve birde elimdeki yazılı belgelerle hodri meydan diyorum.!!! 

  İsimlerini bu seri yazımda kul hakkı gereği zikrettiklerimin dışında Aksaray’da birilerinin özellikle il olmamızda yayın yoluyla katkıları olsaydı öncelikle ilk kıvılcımın çakılmasına elimdeki belge ile vesile olan. 

  İl Olma kanunumuzun kabul edilmesine kadarda bu seri yazımda isimlerini zikrettiklerimin karınca kararınca sağladıkları destekle devam ettiren olarak ,ilk vilayetlik kıvılcımını çaktığımızda kurucusu ve 8 yıllık kesintisiz, il olduğumuzda ise 10 yıllık Belediye Basın Bürosu Şefi olarak her gün mahalli gazetelerde yazılanları okuyan ve bunları arşivleyen olarak  il olmamız için kamuoyu oluşturmaya katkı sağlayacak haberler olsaydı bu çalışma için canını dişine takan olarak  arşivlerdim. 

   Amma böyle bir şey olmadığından bunları arşivlemedim! 

   Yerimiz dolmasına rağmen bu konuda yazacaklarım tamamlanamadığından devamını Mevla’mızın izniyle Cuma günü yayınlayacağım. 

    Emeği olanların ise tektir edilmesi için ilgili ve yetkililer tarafından takibiyle Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için başta Ak Partinin ilimize 16 yıl 9 aylık borcu olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın hizmete açılması. 

   Can damarımız olan E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler ile istikbalimiz ilgilendiren diğer hizmetlerin alınması . 

  Bunun için ise ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu, Erel ve  Kaşlı, İGM başkanı Tüzün ile birlikte ilimizin tüm siyasileri, Meslek Odaları ve STK’ları tarafından  gerekenlerin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamalarında. 

  Hiç hak etmediğimiz 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren ilçelik esaretin kıyamete kadar bir daha Aksaray’ımıza yaşatılmaması için gerekenlerin yeri ve zamanında yapılması ve yaptırılması dileğiyle. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

    Devamı Cuma’ya