Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


5’DE BİRİ BİLE KAZANILSA 2 GÜZELYURT İLÇESİ KADAR ARTI PAY ALINIR

5’DE BİRİ BİLE KAZANILSA 2 GÜZELYURT İLÇESİ KADAR ARTI PAY ALINIR


 

 Bu fikri kim söylemiş, ortaya atmış olursa olsun ilki faydalı.

 İkincisi Başkan Dinçer ile Belediye kurmayları arasında bu fikrin peşinen ret edilmemesi de.

 Birlikte yapılan istişareyle ortak akılda buluşularak uygulanma kararı da bir bu kadar faydalıdır.

 Bu fikir eskilerin tabiriyle en kısa zamanda Kuvveden fiile, yani teoriden pratiğe çıkartılmalı.

  Başarılırsa Aksaray Belediye bütçesine şimdiye kadar düşünülmeyen bir ek gelir kalemi eklenir.

  NİCE GENEL SEÇİMLERDE BİR KAÇ YÜZ ARTI NÜFUS İÇİN GÜNDÜZÜ GECEYE KATTTIK!

    Bir işin ne kadar kıymetli olduğunu emekleri yani bu konuda tarlada izi olanlar bilir.

    1979’da can dostum kardeşim, meslektaşım vilayetlik mücadelesini birlikte başlattığımız yol arkadaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte kurucusu olduğumuz ve merhumun evlenip birkaç ay sonra ayrılmasıyla 1989’un Temmuz’una kadar aralıksız 10 yıl amirliğini yaptığım Belediye Basın Bürosu olarak 1985’de ikinci bir görev daha yüklendik.

   Bu görevimiz o yıl yapılacak olan Genel Nüfus sayımını yapacak olan memurlara gidecekleri adresleri tespit edecek olan Numarataj birimiydi.

   Daha önce sayım önceleri kurulup sayımın tamamlanmasından sonra dağıtılan birimin ileride Belediyenin istatistiklerini de tutabilmesi için isminin başına “İstatistik” kelimesini de getirerek Belediye Başkan Emin Güründen aldığım olurla dağıtmayıp ilk defa şehrimizin tüm mahalle sınırlarını İmar Müdürlüğüyle ortaklaşa belirledik.

   Tüm cadde ile sokak isimlerini belirleyip Belediye Meclisine sunup burada alınan kararından sonra Kaymakamlık makamından da aldığımız onayla Aksaray tarihinde ilk defa mahalle isimleriyle sınırlarının yanında cadde ve sokak isimlerini de resmileştirdik.

  Ardından ilki o sene yapılan genel seçimlerde Aksaray’ın belirli nüfus aralıklarını aşarak İller bankasından gelen belediye paylarının artması için  birkaç yüz kişiyi daha yazarak buradan daha çok pay alabilmek için başta Bayram Özsevgiç kardeşim olmak üzere birimimizin daimi ve Nüfus sayımı hazırlıkları için geçici görevle birimimize v erilen personelimizle gecemizi gündüzümüze kattık.

   1990 genel seçimlerinde bu birimin amiri olmadığım halde  Zabıta amirliğinden rica ederek aldığım araçla o sırada tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da kurulan Rus pazarından aldığım megafonla kenar mahallelerimizde yaptığım anonslarla nüfus sayımına kayıt yaptırmayan tüm hemşerilerimizin şehrimizin daha çok gelire kavuşabilmesi için belediyeye gelip kayıtlarını yapmalarını rica ettim.

    1999 Nüfus sayımı için ise yine birim amiri olarak fedakar arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle şehrimizin ihtiyacı olan daha çok hizmetin yapılabilmesi bunun için ise iller bankasından daha çok pay alınabilmesini sağlayabilmek maksadıyla kelimenin tam anlamıyla sayım öncesi ve bitiminin birkaç gün sonrasına kadar sıkıyönetim ilan edip top yekun teyakkuza geçtik.

DİNÇER ASÜ ÖĞRENCİLERİNİN 5’DE BİRİNİN BİLE İKAMETLERİNİ AKSARAY’A ALDIRTABİLİRSE İLLER BANKASINDAN GÜZELYURT İLÇEMİZİN NÜFUSUNUN İKİ MİSLİ ARTI PAY ALMAMIZI SAĞLATIR!

   Belediyelerin kategorilerinin belirlenmesinden buna göre iller bankasından pay almaları ve daha nice artılara sebep olan belirli nüfus sayısının aşılması için üniversitemizde okuyan mevcut öğrencilerin  ne kadar çok sayıdakilerin ikametlerini şehrimize aldırmaları sağlanırsa o kadar iyi olur.

  Gereğinde şu anda sunulan teşviklerin yanında yeni artı teşviklerde devreye sokulup ve en azından mevcut öğrencilerin 5’de birinin ikametleri Aksaray’a aldırıla bilinirse  Güzelyurt ilçemizin nüfusunun iki misli artı nüfusla  hem gireceğimiz nüfus aralığı arttırılır, hem de bununla daha çok hizmet için iller bankasından daha çok pay almamız sağlanmış olur.

   Bu fikrin başarılması için şehrimizin ve ilimizin tüm birimlerinin cürümlerince yer yakma pahasına elini taşın altına koyarak daha çok öğrencinin ikametlerini şehrimize aldırabilmeleri için Belediyeye yardımcı olmaları dileğiyle bu güzel fikirden dolayı başkan Dinçer ve ekibini tebrik ediyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.