Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ali Genç


80 YILDAN DAHA HAYIRLI ZAMAN DİLİMİ ” KADİR GECESİ!”

80 YILDAN DAHA HAYIRLI ZAMAN DİLİMİ ” KADİR GECESİ!”


Bu akşam 57 İslam ülkesiyle birlikte yeryüzündeki ülkelerin tamamına yakınında yaşayanlarından belki de çoğumuzun bir daha ulaşamayacağı, Rabbimiz tarafından Yüce Kitabımız Hz. Kur’an’da 1000 aydan daha faziletli olduğu bildirilen Mübarek Kadir gecesini idrak etmenin mutluluğu yaşanacak.
   Bu mübarek gecenin faziletinden hem faydalanma ,hem de faydalandırma maksatlı yazımı 4 bölüm olarak bilgilerinize arz ediyorum!
  1-RABBİMİZİN DİLİNDEN KADİR GECESİ!
   Yüceler Yücesi Mabudumuzun Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’e  gönderdiği ve inmeye başladığı andan günümüze kadar bir kelimesi, hatta bir harfi dahi değiştirilmeden ilk günkü gibi özelliğini koruyan Yüce kitabımız Hz. Kur’an’ın 97. Suresi olan Kadir Suresinde ” Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.(Kadir Suresi 1. Ayeti kerime)
  Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!(Kadir Suresi 2. Ayeti kerime),Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır(Kadir Suresi 3. Ayeti kerime.),
    Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.(Kadir Suresi 4. Ayeti Kerime),O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir(Kadir Suresi 5.Ayeti kerime).
  Yine Yüce kitabımızın 59.Suresi olan Duhan da ise”- Apaçık Kitab'a  andolsun.(Duhan Suresi 2. Ayeti kerime), Gerçekten Biz onu mübarek bir gecede indirdik, gerçekten Biz uyaranlarız.(Duhan Suresi 3. Ayeti kerime), - Ki onda (o gecede) her hikmetli iş ayrılır.(Duhan Suresi 4. Ayeti kerime), Katımızdan bir emir ile; doğrusu Biz, (insanlara elçi) gönderenleriz.(Duhan Suresi 6. Ayeti kerime), Rabbinden bir rahmet olarak. Şüphesiz O, işitendir, bilendir.(Duhan Suresi 6. Ayeti kerime),
       Eğer kesin bir bilgiyle inanıyorsanız (Allah), göklerin, yerin ve bu ikisi arasında bulunanların Rabbidir.(Duhan Suresi 7. Ayeti kerime)” lerinde buyuruluyor.
   2- NEBİLER, NEBİSİ PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED(S.A.V)’İN DİLİNDEN KADİR GECESİ
   Rabbimizin Yüce kitabı Hz. Kuranın 21. Suresi olan Enbiya suresinin 107. Ayeti kerimesin de ”Seni Âlemler  Rahmet olarak gönderdik” diye övdüğü Nebiler, Nebisi Resul-i Ekrem Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) Efendimiz ise Kadir Gecesi ile ilgili olarak ”Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." 
   "Kadir Gecesi yatsı Namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."
 Müminlerin annesi Hz. Aişe (r.a.)’dan şöyle rivayet ediliyor” Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim?
 Şöyle buyurdu” Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle. 
 Kadir gecesinde bir defa, Kadir süresini okumak, (başka zamanda) Kur’an-ı kerîmi hatmetmekten daha sevaptır. 
 Bu gece koyun sağma müddeti kadar Namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay her geceyi ibadetle geçirmekten daha kıymetlidir." diye buyuruyor.
  3-SAHABELERİN DİLİNDEN KADİR GECESİ
    Hz. ibni Abbas(R.A.) buyurur ki: “Peygamberimize İsrail oğullarından bir adamın bin yıl boyunca Allah Yolu'nda omuzunda silâh ile savaştığı anlatıldı.
   Bu hal Peygamberimizin hoşuna giderek ayni mazhariyeti kendi ümmeti için de diledi ve  “Yâ Rabb'i, ümmetimi, ömrü en kısa ve ameli en az ümmet olarak yarattın” diye Allah'a yakarınca Allah O'na ve Kıyamete kadar  gelecek olan bütün Ümmetine İsrail oğullarından Allah Yolunda silâh taşıdığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini bağışladı.
    Bu gece, bu ümmetin imtiyazlarından birisidir. 
   Bu konuda verilen bilgide İsrail oğullarından Allah(C.C.)’ı çok seven Sem ‘un adında bir mümin kulunun olduğu bu yiğit cengâverin bin yıl boyunca cenk ettiğini.
      Onun rızası için atının eyerinin teri kurumadan İslam düşmanlarıyla(Ali İmran Suresinin 19. Ayeti kerimesinde Allah(C.C.)nun indindeki tek dinin İslam olduğunu belirttiği, tüm semavi dinlerin İslam’ı tebliği ettiğini fakat daha sonra tahrif edildiklerinden bu özelliklerini yetirmişlerdir. 
    Tahrif edilmeden önce İslam’ı tebliğ ettiklerinden o Gazi içinde bu unvanı kullandım) savaşır, üstün kuvvet ve cesareti ile karşısına dikilen/çıkan kafiri dize getirirmiş(*:2)
   Rabbimizin Rızasına muvafık edeceği ibadetler yapmamızı nasip etmesi dileğiyle tüm İslam ümmetinin Kadir Gecesini tebrik ederim.
   Cuma’mız ve Kadir Gecemiz mübarek olsun.
   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
    (*:2)1000 Yıl Allah(C.C.)’ın rızası için savaşan İsrail oğullarından olan Gazi ile ilgili yazı ise Zehirli ok İnternet sitesinden alınmıştır. Allah(C.C.) emeklerini zayi etmesin Kendisinin rızasına Habibinin Şefaatine onlarla birlikte siz okuyucularımla bu satırları yazan en edna kulunu da kavuştursun. Ali Genç.