Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

mehmet mücahit mercan


Aksaray çocuğunun,Aksaray'a faydası yok

Aksaray çocuğunun,Aksaray'a faydası yok


Gün geçmesin ki, bazı konulara değinmeyelim, ama değinmedende olmuyor. Konumuz sağlık; biliyoruz ki, dünyayı etkisi altına alan korona her yerde olduğu gibi Aksaray İlimizde de mevcut olduğu malum! Olması gayet normal, çünkü heryer günlük, gülistanlık gösterildi. Sanki korona Aksaray'ı teğet geçmiş havası estirildi. 

Aksaray'ın sıkıntılı sağlık sistemi korona ile kapatılmış oldu. Bazıların tabiri ile Hastanemiz yeni hemde gıcır gıcır, bir sürü cihazımızda var ama ne hikmetse doktor yok. Hastane kadrosunda görünenlerde ya izinli, yada bir bahane ile ayrılmış veya ayrılmaya hazırlanıyor. Bizim görevimiz, olayları takip etmek ve yetkililere duyurmaktır. Gazeteci aktif olmalı, halkın yanında, "gören gözü ve haykıran sesi" olmalıyız. Günümüz olan bitenleri takip etmeli ve yetkililere duyurmaktır. 

Konuları ayrıntılı bir şekilde yazmak bizim asli görevimizdir. Bazı olaylara da objektif olarak olayları yerinde değerlendirip bilgilendirme amaçlı haber haline getiriyoruz. Biz her zaman, "gören göz ve haykiran ses" olmalıyız bizim asli görevimiz budur. 

Yine konumuz sağlık biliyoruz ki, dünyayı etkisi altına alan korona heryerde olduğu gibi Aksaray İlimizde de mevcut olduğunu hatırlatmada yarar gördüm, ona göre dikkat etmenizde yarar görmekteyim. Korona dünyayı kasıp kavurdu ve milyonlarca insan öldü ve maddi açıdan büyük kayıplar oldu.

Sanki korona Aksaray'ı teğet geçmiş havası estirildi. Aksaray sağlığı zaten ameliyatlı idi koronada bunun bahanesi oldu. Aksaray'ın Sıkıntılı sağlık sistemi korona ile kapatılmış oldu. Bazıların tabiri ile Hastanemiz yeni hemde gıcır gıcır, bir sürü cihazımızda var ama ne hikmetse doktor yok. Hastane kadrosunda görünenlerde ya izinli, yada bir bahane ile ayrılmış veya ayrılmaya hazırlanıyor. 

Saygı değer sağlık il müdürümüz göreve ilk geldiğinde ne kadar sevinmiştik. Aksaray'ın öz evladı, hizmet eder aşkla koşar ve Aksaray'a olan borcunu öder zannettik. Malesef öyle olmadı, her halde kendini başka bir görevde zannetti ki, aldığımız bilgilere göre ne kimse ile görüşüyor ve nede kabul ediyormuş. Her halde padişahım çok yaşa denmesini bekliyor.

Allah aşkına şu Aksaray akil insanlarını bi topla bi sor? Ne yapalım, nasıl yapalım de, ama yapacağını zannetmiyorum çünkü belli koltuk sıcak gelmiş kalkmak istemiyor. Yada hareketi her halde fazla sevmiyor veya birilerine güveniyor. 

Artık ne düşünüyorsa onuda anlayamadık. Ama; sağlık il müdürümüz ne yaparsa yapsın, ne ederse etsin, Aksaray sağlığına neşter vurulmalı yoksa vatandaşın canı yanacak, durun bir bakalım bu konuya kim el atacak. 

Bir dahaki yazımda görüşmek dileğiyle sizi rabbime emanet ediyorum.