Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Ali Genç


ATANMIŞ,SEÇİLMİŞLERLE,M.ODALARI HARUN’U REŞİT’İN GERÇEK HİKAYESİNDEN DERS ALSINLAR!

ATANMIŞ,SEÇİLMİŞLERLE,M.ODALARI HARUN’U REŞİT’İN GERÇEK HİKAYESİNDEN DERS ALSINLAR!



  Cuma’dan devam.
  Vefa gösterenlerin bunun karşılığını dünya ve ahirette aldıklarını, aksini yapanların ise sarhoşluğuna kapıldıkları makamlarından alınmaları, ayrılmaları veya başkasının kendilerinin yerine aday yapılmasıyla atanması halinde buradan düşmelerinden hemen sonra makamdayken etraflarını saran yalakaların gemiyi ilk terk eden fareler gibi etraflarından ayrılmalarıyla kelimenin tam anlamıyla kelimenin tam anlamıyla hak tabiriyle” dım dızlak ortada kalırlar.!!!
 Hakkın rızası için mevkii ve makamlarındayken bu geçici dünya makamları sarhoşluğuna kapılmayan veya mevkii ve makamları olmasa da sağlıkların da bir insan olarak ahde  vefanın gereğini yapanların ise bunun karşılığını yaşarken de ,vefatlarından sonrada aldıklarını/alacaklarını delilleriyle ortaya koyan yazıma Cuma günü kaldığı yerden devam ediyorum.
HALUK BAŞKAN 1 DEFA,1 DEFA İSE YARDIMCISI KEMERKAYA, ATSO İLE BORSA 2022 ETKİNLİĞİNE KATILIRKEN 35 YILDIR MAKAMLARINA İTİBAR KAZANDIRARAK GÜNÜMÜZÜ OLUŞTURANLARI ANMAYA VEKİLLER VALİLER BELEDİYE BAŞKANLARI ANLAŞILMAZ BİR ŞEKİLDE GELMEDİLER!!!
   1994 yılında başlattığımız ve aradan geçen her sene günümüzün oluşmasını sağlayan Aksaray ve Türkiye ye hizmet eden hemşerilerimiz olan” Hayırlı Evlalarımız” ile Aksaraylı olmamalarına rağmen direk ve dolaylı olarak Aksaray’a sağladıkları hizmetleriyle  gönüllere girerek“ Sevenlerimiz “olanları anma programın zamanını her sene ortalama 1 hafta önce ve yapılacağından  1 gün öncede yaptığım haberler ve köşe yazılarının yanında bizzat kendilerine davetiye vermeme veya iletmeme rağmen duayenler dışında Vali Şeref Ataklı  Vali yardımcısını gönderirken Haluk Şahin Yazgı başkan 1 defa kendisi bizzat katılırken bir defada başkan yardımcısı  Güven Kemerkaya katıldı.
HALUK BAŞKAN TEK DÖNEM BAŞKANLIĞINA RAĞMEN AHDE VEFASINDAN ÖVGÜYLE ANILIYOR!!!
 Cuma günkü yazımda isimlerini ve hizmetleriyle vefalarını belirttiğim duayenlerle  bir üst orta başlıkta belirttiklerimin dışında kalanları makamlarına itibar kazandıranlarla günümüzü oluşturanlara karşı maalesef vefa gösterip katılmadılar.!!!
 Haluk Başkan 1 dönem başkanlık yapmasına rağmen 30 yılda gelip geçen bir çok vefasızın aksine kendisinin bu programa bir defa bizzat katılması, bir defasında yardımcısını göndermesi ve Hayırlı Evlatlarımızla Sevenlerinin bazılarının isimlerini Meclis kararıyla sokak cadde ve bulvarlara vermesi bizim meslektaşlarımızla birlikte vatandaşlar arasında da ismi geçtiğinde kendisinden sıtayışla bahsediliyor.!!!
MİLLETVEKİLLERİ  CENGİZ AYDOĞDU VE HÜSEYİN ALTINSOY,22 DÖNEM MİLLETVEKİLİ AHMET YAŞAR VE ESKİL BELEDİYE BAŞKANI NECATİ BELGEMEN İLE İGM ÜYESİ VEYSEL YILDIZ KATILDILAR
  Vali Hamza Aydoğdu’nun maiyetinde geçen sene yapılması planlanan etkinlik günü atandıkları Erzincan Valiliği nedeniyle ayrılması nedeniyle katılamamasıyla hiçbir Vali ve Milletvekili geçen seneki etkinliğe katılmazken geçen sene yaptığımız  anma proğramına daha öncede bir kaç defa belirttiğim gibi Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar ve Eskil Belediye başkanı Necati Belgemen ile birlikte katıldılar.
  Yazılı ve sözlü olarak davet edilmelerine rağmen bulundukları makamlarına itibar kazandırmalarının yanında günümüzün bölgesinin ve ülkemizin parlayan yıldızı olan Aksaray’ını oluşturanlarını anma programlarına  her vesileyle belirttiğim duayenler ile yazılarımda isimlerini verdiklerimin dışındaki atanmış  ve seçilmişlerle Meslek Odaları,  ile STK yetkililerinden maalesef katılan olmadı.
EVREN BAŞKAN ADAYKEN 2108’İN ANMA PRORĞRAMINA KATILIRKEN 6 YIL BOYUNCA GELMEDİ!!!
  Evren başkanda adayken 2018’in 24 Aralık günkü Somuncu Baba’nın eski Camisinin önündeki programa katılırken seçildikten sonra tüm davetlerimize ve hatta birkaçına geleceğini belirtmesine rağmen bir defa bile yapılan davete maalesef icabet etmedi.!!!
TÜM ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERLE BİRLİKTE BAŞKAN DİNÇER’DE BU GERÇEK HİKAYEDEN DERS ALSIN!
    Evren başkan ile kurmay heyeti ve  mevcut tüm atanmış ve seçilmişlerle, ileride seçilmeyi planlayan veya planlamadıkları halde 1994-2004 arası Belediye başkanı Ahmet Er’in tabiyle “Has bel kader” geldiklerinde Temmuz’un 10 undan itibaren yazdığım vefa gösterenlerin vefa gördükleri, göstermeyenlerin ise görmedikleri yalın  gerçeğinin gösterdiği gibi vefa göremeyecekleri yönündeki örnekleri verilen  zamanımızdaki yalın gerçekle ortaya konan somut bilgilerin yanında  aşağıda paylaşacağım tarihi  belgelerle gerçekliği onaylanan hikayeyi de gereği için mutlaka okuyarak ders almaları dünya ve ahiretlerinin akıbetinden çok önemli etkisi olacaktır!!!
   KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAZ!! 
    Abbasi halifelerinin beşincisi Harun Reşid, sarayının bahçesindeki bir gül fidanını çok beğenir. 
   Yaprağı, kokusu, görünüşüyle dikkatini çeken gülü özel bakıma alması için bahçıvana emir verir. 
   Bahçıvan üzerine titremeye başlar gülün.
   Ne var ki, sakınan göze çöp batar derler ya.
  Aynen öyle olur.
  Bir sabah bahçıvan gelip bakar ki, gülün dalına konan bir bülbül, ne kadar yaprak varsa hepsini gagalayarak yere düşürmüş.
 Tek yaprak bırakmamış gülün başında... Korku içinde koşar halifeye: - Sultanım, üzerine titrediğimiz gülün yapraklarını bir bülbül gagalayarak yere dökmüş, tek yaprak bırakmamış gülün başında...
 Harun Reşid, telaş etmeden cevap verir: - Üzülme efendi üzülme, der. Bülbülün yaptığı yanına kalmaz!.
  Rahat bir nefes alan bahçıvan işine döner.
  10 Temmuz’dan itibaren yazılan gerçeklerin tarihteki tezahürü olan hikayenin sonunu ve kamu oyunun beklentisini merak eden tüm atanmış ve seçilmişlerle birlikte Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’inde takip etmesi dileğiyle.
  Rabim yar ve yardımcımız olsun.
   Devamı Çarşamba’ya.