Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdogan Kaya


 şehidimiz ülkenin yüreğini dağladı

 şehidimiz ülkenin yüreğini dağladı


 

Perşembe günü 13 askerimizi denetleme yapmak için birliklere giderken Bitlis arazisi içerisinde düşerek 11 askerimiz şehit olmuştur. İki askerimiz ise hayat mücadelesine devam ediyor. Allah onlara şifa versin, sağlık sıhhat içerisinde görevlerine dönsünler. Tabi bu şehitlerimizin nereli olup olmadığı önemli değil. Burada önemli olan ülkemizin birlik ve beraberliği için çaba sarf ederek kutsal görev yapmalarıdır.

Tabi aynı menşeli bu alınan helikopterlerden bu üçüncü defa düşmüştür. Daha önce iki helikopter düşerek 17 vatan evladımız şehit olmuştur. Şimdi ise bu helikopterden ise 11 askerimiz şehit olmuştur.

Düşen bu helikopterler ise Fransız ve Alman ortak yapımı araştırma ve kurtarmada kullanılan helikopterleridir. Tabi ülkemiz 25 senedir bu iki ülkenin ürettiği bu helikopterleri ise almaktadır. Yani aynı menşeli olmaları kafaları karıştırmaktadır.

Ülkemizin savunma sanayinin güçlenmesine harcanan paraları eleştirenlerin kulakları çınlasın. Son on yılda kendi ülkemizin ürettiği savunma sanayi araçlarımız ülkemize ne kadar önemli olduğu bir kez daha önem kazanmıştır.

İnsansız sihalarımız ve İHA ların son dönemlerde ne kadar başarı elde ettiğini ve terör örgütü yanında ülke savunmasına katkı yaptıklarını hep birlikte görmüş olduk. Ülkemizde bu ve benzeri helikopterlerin üretiminin yapılması büyük önem kazanmıştır.

Fransa ve Almanya’nın terör örgütlerine verdiği desteği bilmeyen var mı? bu ülkelerin yaptığı bu helikopterlere bir suikast aleti yerleştirme gibi sorular aklımıza geliyor. Bu olmasa bile daha önce PKK örgütü tarafından uzaktan kumanda ile helikopterlerimiz den birisinin düşürüldüğünü hatırlayınca bu hainlik aklımıza gelmektedir.

Acaba Türkiye’ye verilen bu helikopterlere uzaktan kumanda mı yerleştiriliyor? Kumandası destek verdikleri PKK veriliyor diye endişelerimiz artmaktadır. Tabi helikopterin düşmesi ile ilgili nedenler yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır.

Rahmetli Jandarma Genel Komutanımız Eşref Bitlis ilk aklımıza gelen helikopter kazasıdır. Bu kazanın bir saldırı ve suikast olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Tabi yine Eşref Bitlis Paşa gibi ülkesini çok seven bir paşanın benze kaza ile şehit olması kafaları karıştırıyor.

Elazığ'daki 8'inci Kolordu Komutanı olan Korgeneral Osman Erbaş paşa da yine Eşref Bitlis Paşa gibi vatanperver paşalardan birisidir. Yani bu paşamız genel olarak bu bölgede terör hadiselerini başarılı bir şekilde yürüten askerimizdir.

Askerlerimizin böyle elim bir kaza sonrası şehit olmaları tüm ülkemizi yasa boğmuştur. Şehit törenlerine ve defin toplantılarına baktım içim sızladı. Benim gibi hepinizin içinin sızladığını biliyorum. Çünkü yüreklerimiz dağlanmıştır.

Bazıları çok genç ve yeni evli, kimisinin yeni çocukları olmuş dünyadan haberleri yok, babasız büyüyecekler. Ellerinde oyuncak bebeklerle neyin ne olduğunu bilmeden babalarının cenazesinin sarılı olduğu tabutları seyrediyorlar.

Gerçekten acımız çok büyük ama ateş düştüğü yeri yakmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ayrıca bu güne kadar ülkesi için şehit olmuş tüm güvenlik güçlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun, mekanları cennet olsun.