Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ali Genç


AÇIKGÖZ’DE TREN İHALESİNİ YAPTIRIP, E.90’IN İŞLEVİYLE 2007-15 ARASINI TELAFİ ETTİREBİLİR!!!

AÇIKGÖZ’DE TREN İHALESİNİ YAPTIRIP, E.90’IN İŞLEVİYLE 2007-15 ARASINI TELAFİ ETTİREBİLİR!!!


 Ruhi Bey ilki 2002-2007 arasında Ali Rıza Alaboyun, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’la birlikte ikincisi ise 2007 yılı 22 Temmuzu ile 7 Haziranı 2015 arasında Ali Rıza Alaboyun, ve İlknur İnceöz le birlikte olmak üzere toplam olarak 3 dönem ve 13 yıla yakın Aksaray Milletvekilliği yaptı.

   Ruhi Bey 2002 Genel Seçimlerinde birlikte Aksaray’ı TBMM’sinde temsil ettiği Vekil arkadaşları Ali Rıza Alaboyun,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar Beyle 2002-2007 yılları  arasındaki  başta ilimizin 3 tarafının çevre illerle arasındaki yolların duble  hale getirilmesi.

  Üniversitemizin ilk kurulan 15 Devlet Üniversitesi arasına girmesinin sağlanarak açtırılması, ilimiz kamuoyunda genel olarak” Kalkınmada Öncelikli Yöre(KÖY)kanunu” olarak bilinen 5184 sayılı  yatırımların teşviki kanunun kapsamına Aksaray’ında alınmasını sağlamaları.

  Şeker Fabrikamızın kurulmasını sağlamaları başta olmak üzere 5 yılda onlarca irili ufaklı birçok hizmetin gelmesi sağlandı.

2007-2015 ARASINDA AKSARAY-KONYA DUBLE YOLU VE KOOP İÇİNE ALINMAMIZ DIŞINDA RUHİ BEYLE MECLİSTE BİRLİKTE BULUNDUĞU ARKADAŞLARIYLA BAŞKA ÖNEMLİ BİR HİZMETLERİ YOK!!!

   Ruhi Açıkgöz Vekilin yazının girişinden itibaren saydığım ilimize 2002 de birlikte seçildiği arkadaşlarıyla gerçekleştirilmesine vesile olduğu hizmetlerinin ardından 2. defa seçildiği 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ile 2011 genel seçimleriyle 7 Haziran 2015 Genel seçimleri arasında geçen zaman içinde orta başlıkta da belirttiğim gibi Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz ile birlikte 2002-2007 arasında bir kısmı O zamanki Köy Hizmetleri Müdürlüğü olan günümüz İl Özel İdaresinin de katkılarıyla başlanıp belirli yere kadar zemin dolgusu yapılan yolun tamamlanmasının.

    Aksaray’ın Konya Kalkınma Projesi içine alınmasıyla halen uygulanmakta olan teşvik kapsamına alınmamız haricinde rutin hizmetler dışında ilimize 2002-2007 arası gibi çok önemli bir hizmeti tek başına veya diğer vekillerle birlikte olmadı.

  2011 Genel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Mayıs günkü ilimiz mitinginde sözünü verdiği 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretimizin ana sebebi olan ve ilk defa okul arkadaşı Nevzat Palta’nın DDY Genel müdür yardımcılığından istifa ettirilip   Aksaray Belediye Başkanlığına aday yapılması esnasında verilen ve bu mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak hem sözünü, hem de yapılması talimatını verdiği Aksaray-Ulukışla demir yolu ile istikbalimizin 2. Olmazsa olmazı olan E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesi sağlayacak çalışmalar içinde ciddi bir girişimi olmadı.

AK PARTİ BÜRÜKSEL TEMSİLCİSİ OLARAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LA DİREK KONTAK KURMA İMKANI OLAN RUHİ AÇIKGÖZ AKSARAY-ULUKIŞLA HATTININ İHALESİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİR!

  Yazının girişinden itibaren yapıp yapmadıklarını belirttiğim Ruhu Açıkgöz Bey  kendisiyle birlikte görev yapan diğer arkadaşları gibi 2007 yılının 22 Temmuz’undan başlayarak 7 Haziran 2015’e kadar geçen zaman içinde ilimize gerekli olan hizmetlerin alınmasını sağlayamamaları nedeniyle bu dönemin vekilliğinde maalesef iktidarın avantajını hakkıyla kullandığı söylenemez.

    Ruhi Bey tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan yakınlığını ve yine birlikte görev yaptığı  vekiller ile halen TBMM’sinde ilimizi temsil eden vekiller, Aksaray il teşkilatı, ilimizin Meslek Odaları ve STK’larıyla da işbirliği yapması.

 Bu İş birliğiyle ilimizin istikbalinin 1. Olmazsa olmazı olan demiryolu ihalemizin bitiş tarihi belli olacak şekilde yapılmasını,E.90 Karayolunun Ankara Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınmasını sağlayarak geçmişte yapamadıklarını telafi edebilir.

  Ruhi nüfuzunu kullanarak gerekeni yapmaz ise 22 Temmuz 2007 ile 7 Haziran 2015 arasındaki vekilliği boş vekillik olur ki bunun hem Hak, hem de halk  üstündeki menfi etkisi nedeniyle hesabını veremeyeceğinden elinde imkan varken gerekenleri dönemindeki vekiller ve mevcut vekillerle, partisinin teşkilatı, Meslek Odaları ve STK’larla  yapacağı aralıksız girişimle başararak  geçmiş zamanını telafi etmesi ve ettirmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.