Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Adam sanki para basıyor ya

Adam sanki para basıyor ya


 

Son üç aydır ülkemiz ve hükumet üzerinde kıyamet alametleri koparanlar vardı. Pahalılık, döviz ve enflasyonu bahane ederek devleti yıkanlar ve seçim bağırtısı yapanlar vardı. Baktım bir günde herkesin sesi kesildi? İnanırmısınız ben bile kendi kendimden endişe etmeye başlamıştım. Ben mi doğruyum yoksa ülkede kaos mu var diye düşünüp durdum. Ama hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım, buda geçer yahu demekten kendimi alamamıştım.

Pazartesi günü akşam üstü köyden şehre geldim. Bir gıda marketine girdim alacaklarım vardı. İçeriye girdim bir kaç kişi var, ortalıkta hararetli bir şekilde siyasi tartışma var. Ortada maskeli ve kafası şapkalı birisi çok hararetli bir şekilde diğerlerine anlatıyor.

“ bu millet dört gün sonra yiyecek makarna da bulamayacak, ekmek dilenecek, bu daha en iyi günümüz, ülkeyi batırdılar ve çökerttiler” diyerek hükumet aleyhinde konuşuyor. Yüzü kapalı olduğu için tanıyamadığım arkadaşı sesinden tanıdım, bizim Belediyeden emekli iktidara muhalif iyi tanıdığım birisi.

Tanıyınca duramadım, taraf olduğun siyasi liderin hanlar ve hamamlar dolusu parası varda iktidara gelince hazineye bağışlayıp ülkeyi mi refaha kavuşturacak dedim. Bana eleştirirken alternatiflerini anlatın siz nasıl ülkeyi rahatlatacaksınız deyince birden baktım bana müsaade deyip çıkıp kaçtı.

Tabi bu arada diyecektim varsa böyle birisi hemen arkasına düşelim diye. Konuşmak ve eleştirmek kadar kolay ve güzel bir şey yoktur. Ülkeyi güllük gülistanlık yapacak bir babayiğit varda biz mi arkasına gitmedik? Adamlar iktidarı eleştireyim derken her gün yalana batıyorlar.

Çıkın ülkeye refah reçeteleri yazın ve alternatifler sunun görelim. Her gün bağırıp çağırmak ve hakaretlerle inanın bu ülke idare edilmez. Bize en güzel alternatifler sunacak muhalefet lazım. Vatandaş kavgadan ve külhanbeylikten hoşlanmıyor ve gülüyor.

Şimdi ülkemizde ekonomi ile ülkeyi dize getirmeye çalışanlara bakıyorum tık yok. Hatta ve hatta gece geç vakitlere kadar izlediğim bazı televizyon yorumcuları ve sunucuları dövüzin düşmesi ile şok oldular. Ne oldu kardeşim siz iktidarımı düşürmek istiyorsunuz, yoksa ülkeyi mi yok etmek istiyorsunuz? Bu nasıl vicdansızlık inanın anlayamadım.

İktidarın başarısından hoşlanmıyorum, başka türlü yıkamıyorum, ben nasıl iktidara geleceğim düşüncesi ile halkının batmasını ve fakir olmasını düşünerek ülkesinin ekonomik olarak zayıflamasını istemek ne akla hizmet? Ülke gerileyerek iktidara geldiğinde batırdığın bataklığı sen nasıl düzelteceksin onu söyleyin?

Tabi bizim ne dövüzümiz var, nede bir yere yığıntımız var. Yığıntı yapıp fırsatçılık yapanlar düşünsün. İnşallah bu fırsatçılar ülkeyi batırayım derken kendileri batar. Ülkem düzlüğe çıkar ve insanlarımız huzur içerisinde yaşama imkanı bulurlar.

Biz ne dersek diyelim Tayyip düşmanlığı yapanlar, Tayyip gitsin de gerisi ne olursa olsun diye düşünerek ülke yerine kendileri batsın. Düşündükleri plan ve programlar ayaklarına dolaşsın. Dileğim bu güzel gidişatın daha iyiye gitmesi temennimiz. Umarım bu güzel gelişme her şeye yansıyarak bu dalgalanmayı en iyi şekilde atlatırız ve ülkenin batmasını bekleyenler o dalganın içerisinde batarlar. Bu yansımalar vatandaşın mutfağına da yansıması temennimizdir.