Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdogan Kaya


Ak Parti il başkanlığı seçimine doğru

Ak Parti il başkanlığı seçimine doğru


Korona virüs nedeni ile Ak Parti de kalan illerin seçimlerinin startı verildi. Bu iller arasında Aksaray’da bulunmaktadır. Tabi kurt siyasetçilerin dışında kamuoyuna bakarsanız seçim lafları falan pek edilmiyor. Hatta vatandaş seçim konusunu aklına bile getirmiyor. Vatandaş can ve cep derdine düşmüş durumda. Ama eskiden bu yana alışık olduğumuz belli kesimler de seçim dedikodusu yapılıyor. Genel olarak çoğu seçim çekişmelerini yakından takip ederdim. Ama bu seçimde yakınlık yerine tribünden seyretmeyi seviyorum.

Tribün insana daha net görüntü verirken, sağlıklı bilgi almasını da sağlıyor. Taraf olunca kendi tarafıyın dışında gözün başka bir şey görmüyor. Tribünden gördüğüm kadarı ile bana sanki mevcut il başkanı Hüseyin Altınsoy ile devam edilecek gibi geliyor.

Bu satırları yazarken tamamen kendi fikir ve görüşlerim beni ilgilendiriyor. Neden derseniz Ak Partide her seçimde kırılıp, dökülmeler ve küskünlükler yaşanması nedeni ile sürekli parti zarar görmüştür. Bu kavganın ve küskünlüklerin yaşanmaması için mevcut il başkanı ile devam edileceği görüşündeyim.

Seçime giren insanlar seçilip veya aday olamayınca kırılıp küsüyor. Hatta gidip el altından başka partiyi ve adayı destekleyebiliyor. Bu da gelecek seçime kadar devam ediyor. Seçilenlerde seçilemeyenlere kucak açıp barış sağlayamıyorlar. Dolayısı ile herkes bir paçadan asılınca parti zarar görüyor.

Birde Belde teşkilatlarını mevcut il yönetimi yapacak, aynı şekilde ilçe teşkilatlarını da aynı yönetim yaparken, merkez ilçe başkanılığı seçimi aynı başkan Hamza Aktürk ile devam etmesi mevcut il başkanıyla devam edeceğini düşünüyorum.

Mevcut il teşkilatının kurduğu teşkilatlarla yeni bir başkanın uyum içerisinde olması ise tartışmalı olacağını düşünüyorum. Yarın delegeli seçim olsa delegeyi yazan bu teşkilat olduğuna göre mevcut yönetimi şanslı görüyorum.

Ha yukarıdan olağan bir atama olursa buna da bir şey diyemeyiz. Ak Parti de bu tepeden atamalar zaman zaman yapılıyor. Böyle bir atama yapılır mı yapılmaz mı tabi bunu zaman gösterecek. Şu aşamada mevcut il başkanı Altınsoy en yakın aday.

Yukarıdan atama bütün partilerde moda oldu. Nedeni ise çekişmeli seçimlerin daha çok kırılıp küsmelere neden olduğu için, eskiden delege seçimi ile seçim yapan CHP ve MHP gibi partilerde genellikle bunu yapıyorlar. Yani hiç bir partide demokrasi artık tam işlemiyor.

Tabi buna Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye başkanı Evren Dinçer faktörünü göz ardı etmemek lazım. Şu aşamada görünen her ikisi ile de uyumlu gözükmektedir. Tabi İlknur Hanımla uyum olduğunu düşünmüyorum. Tabi görüntü bu şekilde ama perde arkasını da bilemeyiz. Başka hesap ve düşünce var mı bunu zaman içerisinde göreceğiz. Üçlü sacayağı birlik olmazsa, Ankara’da kimin dayısı güçlü ise o bir adım önde görünür.

40 yıldan fazladır siyasetin içerisindeyim, siyasetin ayak oyunlarını ve zikzaklarını çok iyi bilenlerdenim. Sabahtan akşama siyasette uzun bir zamandır. Neyin ne olacağını erkenden kestirmek çok zor olduğunu çoğu kez yaşadık.

Bir gecede Ankara’da çok şeyler değişiyor, bizim buradan baktığımız gibi Ankara olaya bakmıyor. Bazen yapılan tahminler, saat başı değişiyor ve ummadığınız olaylar olabiliyor. Tabi bunu bu dönemde yaşarmıyız yaşamazmıyız göreceğiz.

Ama il başkanı Altınsoy seçimlerden bu yana dengeleri iyi götürmeye çalışıyor. Pandemi mikrobuna rağmen esnaf ve vatandaş çalışmaları iyi gidiyor. Seçim tarihini öğrendikten sonra hareketliliği görmeye çalışacağız. Görelim mevlam neylerse eyler güzel eyler.