Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Aksaray 68 belediye spora geçmiş olsun

Aksaray 68 belediye spora geçmiş olsun


Geçen hafta ve bu hafta Cumartesi günü Aksaray 68 Belediye sporun maçlarını televizyondan izledim. İlk maçında sevinip mutlu olduğumu söyleyebilirim. Ancak Erzincan spor ile yapılan maç sonucunda şampiyon olamamıza üzüldüm. Futbol hatalarla ve şanssızlıklarla doludur, Aksaray spor o kadar kötü oynamadı. Hatta şampiyonluğu kaçırmıştır. Defansın bir hatası şampiyonluktan olmamıza neden olmuştur. Buca sporu yendiğimiz 2-1 sonucu Erzincan karşısında alarak 2-1 yenildik.

Ben spor yazarı ve yorumcusu değilim, ama iyi bir futbol seyircisiyim. Aksaray 68 Belediye sporda geçmişte yaşanan yönetim olumsuzlukları nedeni ile pek maçlara gittiğimi söyleyemem. 10 yıl önce futbolun içerisinde oldum, hatta geçmiş yıllarda Belediyede idareci iken yönetimde de bulundum. Futbolun alt takımlarında neler yaşandığını çok iyi biliyorum.

Bizim gibi küçük illerin futbol takımlarının doğru dürüst gelirleri olmaz. Parasız kulüpler hep aşağıya inmek zorundadır. Ya bir şirket bu takımı sırtlayacak, ya da üst liglere çıkarak Futbol Federasyonu ve Spor Toto teşkilatlarının gelirleri olmalıdır.

Keşke ikinci lige çıksa idik, en azından bu takımın yaşaması için geliri olur ve belli bir sırada takım devam ederdi. Yoksa para toplama ile bir takımı bir yerlere getirmeniz çok zordur. Futbolcu transferlerine verilen paralar çok afakidir.

Efendim Belediye futbol takımına destek olsun diyenleri biliyorum. Kanunen bir Belediyenin direk bir takıma yardım yapması kanunen mümkün değildir. Zaten Belediyeler gelirlerini şehrin hizmetine mi harcayacak? Yoksa futbol takımına mı harcatacak?

Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer bir futbol takımının başkanı gibi gayret sarf ederek destek olmuştur. Belediyeler direk yardım yapamaz, yani direk değil en direk yardım yaparlar. Bunu bu kadar söylesem yeterlidir.

Evren Başkan takımın başına futbolun içerisinden gelen Cem Çorakçı kardeşimizi getirerek iyi bir iş yapmıştır. Ancak takımı ikinci lige çıkarma finaline kadar getirmiştir. Bu bile çok büyük bir başarıdır. Ben alt takımlarını az çok iyi bilen birisiyim.

Şampiyonluk bir hata ve şansızlıkla kaybedilmiştir. Spor bir eğlence ve deşarj olma oyunudur. Umarım gelecek sene yeni bir başlangıç ile, şampiyon oluruz diye düşünüyorum. Futbolun içerisinde bu tür hatalar vardır.

İnsanlar son bir hafta içerisinde dedikodu yapmak yerine Aksaray 68 Belediye sporu konuşmuştur. Futbolun iyiliği ve güzelliği bu olsa gerek. Demek ki şehrin insanlarının ilgi ve alakasını çekmektedir.

Ben Aksaray 68 Belediye sporu başarısız bulmuyorum. Buraya kadar gelmek ve final oynamak da bir başarıdır. Dolayısı ile başta Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’e, Kulüp başkanı Cem Çorakçı’ya, futbolculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek sezon içinde başarılar diliyorum.