Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Aksaray dedikoducu bir şehir imiş

Aksaray dedikoducu bir şehir imiş


Geçen sene konu ile ilgili bir yazı yazmıştım, efendim Aksaray çok dedikoducu bir yer sözleri üzerine. Aksaray dedikoducu bir şehir değil, bunu yapan kişilerin sayısı ise belli başlı kişiler ve yerlerdir. İlimize ne zaman dışarıdan bir bürokrat gelse hemen hemen hepsinin ağzından, “Aksaray çok dedikodulu bir şehir aman dikkatli olun” sözleri. Bunu söyleyen söylüyor da, bunu gündeme getiren acemi ve lafının nereye gideceğini bilmeden gündeme getiren bürokratlarda dile getiriyor. Ben şahsen bundan çok rahatsız oluyorum.

Geçtiğimiz hafta içi Kanal 68 televizyonunda program çekimi için hazırlık yaparken, muhabir arkadaşlarımızın İl genel Meclis toplantısında Milli Eğitim Müdürlüğü bütçe görüşmesinin haberini hazırlıyorlardı.

Burada Milli Eğitim Müdürü ve Özel İdare Genel sekreteri Yüksel Öztürk söz alarak konuşmalar yaparken, Özel İdare Genel sekreteri Yüksel Bey konuşmasına başlarken şu sözleri söyledi:

“ Aksaray’a gelirken çok endişeli idim, bana aman dikkat et Aksaray çok dedikoducu bir yer dediler. Bende çok endişeli idim, ama hiçte öyle olmadığını gördüm” diyerek Aksaray’ın dedikoducu olduğu ile ilgili kendisine bilgiler aktarıldığını burada söylemiş oldu.

Aksaray’ın neresi dedikoducu da lafazan ve utanmaz insanlar Aksaray’a gelen bürokratlara ilimizin dedikoducu olduğunu aktarıyorlar. Asıl bu lafları aktaranların kendileri dedikoducu ve iftiracıdır. İlimiz güzel sözlere ve iltifatlara layık iken asıl bu dedikoducular bu lafları bıraksınlar. Gelen bürokratların koltuğuna girerek Aksaray’ı karalamasınlar.

Eski valilerimizden Ali Mantı Bey bu sözü sık sık söylerdi. Bunu söylemekten hiç çekinmezdi, sanki Aksaray münafık ve dedikoducu bir ilmiş gibi hafızasına kazıyanlar utansın. Oda bunu çekinmeden pervasızca söylerdi.

Hatta bir gün beraber otururken bana aynı şeyleri söyledi, bende kendisine bu lafları size getirenler dedikoducu ve münafık demişimdir. Aksaray’da merkezde belli başlı yer ve kişiler vardır dedikodular buralarda yapılmaktadır. Bu dedikoducular Aksaray’ı bağlamaz.

Mevcut valimiz Sayı Hamza Aydoğdu Bey de bir ara esnaf ziyareti sonrası bu konuda yaptığı açıklamada şunu demişti, “ bana Aksaray’ın dedikoducu olduğunu söyleyenlerin kendileri dedikoducudur. Ben hiç dedikoducu görmüyorum, vatandaşımız gayet samimi ve içten” demişti. İşte bu laf bu dedikodu edenlerin yaklaşımını ve münafıklığını bitirir.

Bu sözleri ile kendisine başkalarının hakkında getirilen dedikoduların önünü kesmiştir. Gelen bürokratlar Sayın Aydoğdu gibi her söze inanmadan asıl dedikoducuların önünü kesmelidir. Yoksa bu sayılı adamların önünü alamazsınız.

Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’de merkezdeki dedikoducuları çok iyi öğrendiği için genel olarak onlarla görüşmemeye ve onlara uğramamaya dikkat ediyor. Ben Evren Beyin bu sayılı kişileri öğrendiği için ve tedbir aldığından kendisini tebrik ediyorum.

Her şehirde elbette dedikoduyu meslek edinen insanların olduğu gibi ilimizde de dedikoducular olabilir. Bunu tüm şehre mal etmek mümkün değildir. Bunu yapanlar ise bu işi meslek edinmiş kimselerdir. Bunlara karşı tedbirli olmak en güzel iştir.

Şehir merkezi dışında mahallelerde yaşayanlar bu dedikodulardan hiç haberdar değildir. Ben şahsen çarşı merkezine çıkmadığım zaman hiç dedikodu duymuyorum. Dedikoduyu meslek haline getirmiş insanlar elbette olacaktır. Rahmetli babamın bir lafı vardı, “ aşağı mahallede bir yalan söyledim, yukarı mahalleye çıkınca bende inanır oldum” derdi. Dedikodular buna benzer. İlimiz güzel bir şehir her şeyi ile mükemmel bir yaşam şehridir.