Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


AKSARAY İSMİNİ TAŞIYAN SEMTLERLE,MAHALLER VE KÖYLERLEDE TANITIMI AYDOĞDU SAĞLATSIN!! 

AKSARAY İSMİNİ TAŞIYAN SEMTLERLE,MAHALLER VE KÖYLERLEDE TANITIMI AYDOĞDU SAĞLATSIN!! 


5 Yıl önce 23.08.2016 Salı günü ”TÜRKİYE GENELİNDE İSMİMİZİ TAŞIYAN SEMT VE MAHALLELERDE TANITIMIMIZ İÇİN BİRER HAZİNE!!!” başlıklı yazımda; 

  “Aksaray’ın tanınması, turizminin istenen seviyeye gelebilmesi ve özelliklede teşviklerin avantajlarından hakkıyla faydalanabilmemizi sağlayacak mutlu istikbalimiz için kullanılacak hazinelerimizden şimdiye kadar faydalanılması kimsenin aklına gelmeyen Türkiye genelindeki ismimizi taşıyan semt ve mahallelerdir. 

  Bu semt ve mahallelerin en meşhuru kulağı geçen boynuz misali maalesef gölgesinde kaldığımız bu topraklardan Fatih Sultan Mehmet döneminde oraya götürülenler tarafından oluşturulan İstanbul’daki Aksaray semtidir. 

   İstanbul’daki Aksaray semtinden sonra başka şehirlerde ismimizi taşıyan 2 mahalleyle komşumuz Nevşehir ve Kırşehir’le Başkent Ankara’da 1’er Aksaray Caddesi var.   

 Aksaray ismini taşıyan 2 mahallenin 1.’si Kakkoşlar diyarı Elazığ ilimizin merkez ilçesi Elazığ şehrinde 1956 yılında kurulan, yine araştırmalarıma göre ismimizi taşıyan birde caminin bulunduğu mahalledir. 

    İsmimizi taşıyan diğer şehir ise hoş görünün merkezi Aksaray gibi 3 semavi dininde merkezi olan Hatay ilinin Merkez ilçesi olan Antakya’dadır. 

   Elazığ şehrindeki Aksaray isminin bir mahalleye verilmesi orada görev yapan ve sevilen bir hemşerimizden dolayı konduğunu Bağdat Fatihi Genç Osman’ın Aksaraylı olduğunu ispatlayan Hüseyin İmamoğlu yıllarca önce anlatmıştı. 

  Veysel Karani Hazretleri türbesi ve Güneydoğudaki manevi yerleri ziyarete gittiğimiz 1992’de Elazığ da bir Belediye otobüsünün üstünde “Aksaray Mahallesi” yazısını gördüm. 

  Komşu Nevşehir ve Kırşehir vilayetlerimizin merkez ilçelerinin Aksaray tarafındaki iki caddenin isimleri de Aksaray’dır. 

   Şehrimizin ismi verilen diğer cadde ise Başkent Ankara’nın Keçiören Semtinin Sanatoryum ve Fatih caddeleri arasındaki caddedir. 

   Aksaray Valiliği ile Belediye tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde Meslek Odaları ve STK’larında katılımıyla İstanbul Aksaray’daki semtin yetkilileri ve Meslek Odaları ve STK’ larıyla yapılacak iş birliği ile hem tanınmamız ,hem buralardan daha fazla turistin ilimize gelmesi sağlanırken ayrıca yatırımcılarında çekilmesi sağlanabilir. 

  Yine ilimizin ismini taşıyan Elazığ ve Antakya’daki mahallerin muhtarlıklarının ziyaret edilmesi ,ilimiz ve şehrimizle ilgili takvim, harita ve broşürlerin ,şapka ve diğer tanıtım materyallerinin gönderilmesi ve bunların ilimizin mahalli medyası ile buradaki temsilcileri aracılığıyla genel medya organlarında duyurulması. 

   Bu mahallelerin bulundukları Elazığ ve Antakya medyasında haber yapılabilmesiyle tanıtımımız ve turizmimize katkı sağlanır. 

   Tanıtım ve daha fazla turist ile yatırımların artması için adeta tekeden süt çıkarılırcasına akla gelen meşru her yöntemle birlikte ismimizi taşıyan semt ve mahallerinde en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekenlerin yapılması dileğiyle.” Diye dile getirdiğimizin de gereğinin yapılmasının da göreve başladığından bu yana bazı kendini bilmez yalancılara rağmen 7/24 esasına göre birimizi bin yapmak için çalışan Vali Hamza Aydoğdu’ya nasip olması dileğiyle. 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.