Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdogan Kaya


Aksaray marka kent çalıştayı

Aksaray marka kent çalıştayı



Geçtiğimiz Cumartesi günü Grand Altuntaş otelde Aksaray valisi Sayın Hamza Aydoğdu tarafından organize edilen, “ Aksaray marka kent çalıştayı” yapıldı. Yapılan çalıştaya Aksaray brokrasisi, sivil toplum kuruluşları ve bilim adamları katıldı. 17 yıl önce yapılan çalıştayın ikincisi yapılmış oldu. O çalıştaya da katılmıştım, ama bu güne kadar en ufak bir ilerleme kaydedilmedi. Umarım bu çalıştayın sonuçları Aksaray için yararlı sonuçlar verir.
Toplantıya Sayın Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye başkanı Evren Dinçer, bilim adamları, rektör Yusuf Şahin, Ak parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, sivil toplum kuruluşları, bürokratlar ve ilgili sektörler katıldı.
Bilim adamları Aksaray nasıl marka şehir olur konusunda bilgiler verdi. Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer Aksaray’ın tanıtımda her konuda destek olacaklarını söyledi. Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise valilik dönemlerinde konu ile ilgili yaşadıklarından örnekler verdi.
Rektör Yusuf Şahin ise Aksaray’ın değerlerini ve gördüğü tanıtım konusunu anlattı. En önemlisi ise hala Aksaray’ı Niğde ve Konya’nın ilçesi olmaktan kurtarılamadığını anlatarak bu konu sosyal medya ile sürekli anlatılması gerektiğini izah etti.
Aksaray valisi Sayın Hamza Aydoğdu geldiği 4 ay içerisinde marka şehir olma konusunda çok büyük gayretler sarf ettiğini hepimiz bilmekteyiz. Ülkede tanıtım uzmanı olanları ve diğer kuruluşları ilimize getirerek büyük girişimlerde bulunmaktadır.
Burada önemli olan bu çalıştayın toplantı ve dosyalar içerisinde kalmamasıdır. Yapılan çalışmalar hayata geçirilmekle çalıştay başarıya ulaşır. Yoksa eski hamam eski tastan öteye gidemeyiz. Ama inanıyorum ki, sayın Aydoğdu ilimizde görev yaptığı sürede Aksaray’ı tanıtımda başarı elde edeceğine gönülden inanıyorum.
BEDİRMUHTAR KULLİYESİ
Cuma günü Cuma namazından sonra Bedir Muhtar Mezarlığının yan tarafına, “ Bedirmuhtar kulliyesi” temeli atıldı. Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’in seçim beyannamelerinin içerisinde bulunan vaatlerinden birisi bu kulliye idi. Evren Dinçer Başkan virüsle mücadeleye rağmen Belediye hizmetlerini ve çalışmalarını aksatmamaktadır. Önümüzdeki günlerde başlatacağı Kalanlar mahallesi sonundaki park çalışması ise hayati önem taşımaktadır.
Kulliyenin temel atma törenine Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu, Belediye başkanı Evren Dinçer, Rektör Yusuf Şahin, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, il genel meclis başkanı Mehmet Tüzün, partililer ve vatandaşlar katıldı. Külliye ile ilgili bilgiyi gelin Sayın Dinçer’ın ağzından duyalım:
Şehirlerin tarihinin ülkelerin tarihinde daha eskiye dayandığını ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Devletler yıkılıyor kuruluyor ancak şehirler ülkenin temel unsuru oluyor. Şehirleri de anlatan anımsatan akıllarda kalmasını sağlayan oradaki eserler, camiler ve oranın ilim irfan alimleri, Ankara’mız nasıl Hacı Bektaşi Veli ile İstanbul nasıl Ayasofya ile anılıyorsa Anadolu şehirlerimizde yapılan yapılar eserler ve camilerle anılıyor. Bizde buradan hareketle seçim dönemimizde Bedir Muhtar Kabristanlığına külliye ve cami projesine yer verdik. Allah nasip etti şartlar yerine geldi ve bugün temel atma törenini gerçekleştireceğiz. İnşaallah kısa sürede inşaat çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Camimiz 570 metrekare kapalı alana sahip aynı anda Bin vatandaşımızın namaz kılma imkânı sağlıyor. İnşaat alanı olarak da Bin 100 Metrekare alanı kapsıyor. Külliye kapsamında taziye salonları ve müştemilat alanları yer alıyor. Projemizi en kısa sürede tamamlayarak hizmete açılacak” dedi