Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ali Genç


AKSARAY POLİSİNE 41 KERE MAŞALLAH!!!

Çarşamba’dan devam.


 Bu gün 2.bölümünü aşağıda bilgilerinize aşağıda sunacağım yazının Çarşamba günü yayınladığım ilk bölümünün başlığı olan “Hay Maşallah”  cümlesinin icraat sahipleri tarafından benim kanaatime göre hat etmelerine rağmen okuyucular tarafından da bunu hak edip etmediklerini  yazıyı okumalarından sonra karar vermelerini belirtmiştim.

  Emniyet Müdürlüğünün Aksaray merkez ilçesi ve bağlı ilçelerimizdeki 1 yıllık başarısına Çarşamba günü bize ayrılan yerin dolması nedeniyle bu gün yayınlayacağımı belirttiğim icraatlarına kaldığımız yerden aşağıda  yazıyorum;

TERS SEYİR, TELEFONLA KONUŞMA, EMNİYET KEMERİ TAKMAMA VE ALKOLE GEÇİT VERİLMEDİ!

   Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kameralarından yapılan denetimlerde ve Trafik denetimlerinde ters yön, kırmızı ışık ihlali, hatalı park, araç kullanırken telefonla görüşme yaparken, emniyet kemeri takmamak kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7.612 araç/sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

   Alkollü araç kullanmaktan 526, uyuşturucu kullanmaktan 4, 100 ceza puanından 23, Hız ihlalinden 4 diğer kusurlardan 47 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 4.333 araç trafikten men edildi.

 İL SINIRLARIMIZ İÇİNDEN GEÇEN 27.962.054 ARAÇ PLAKA TANIMA SİSTEMİYLE KONTROL EDİLDİ

    İlimiz genelinde Polis’in sorumluluk alanı içerisinde toplam 16 ölümlü, 1.074 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 18 vatandaşımız hayatını kaybederken 2.097 vatandaşımız yaralanmıştır.

    PTS verilerine göre 1 Ocak – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimize 27.962.054 araç giriş-çıkış yapmıştır.

POLİSİN SAMİMİ ÇALIŞMASIYLA KAYBOLAN 374 KİŞİDEN 362’Sİ BULUNDU 12 KİŞİ İSE ARANIYOR

     Aksaray il sınırları içinde 2019 yılı içinde kayıp müracaatında bulunulan 180 yetişkin, 194 çocuk olmak üzere 374 kayıptan 362’si yapılan çalışmalar sonucu bulunarak ailelerine veya istekleri doğrultusunda kurumlara teslim edildi,.

    12 kişinin bulunması için ise çalışmalara devam ediliyor.

TÜRKİYE’YE İZİNSİZ GİREN 1179 YABANCIYLA İLGİLİ İŞLEMLER İL GÖÇ İDARESİYLE BİRLİKTE YAPILDI!

    Ülkemize kaçak yollardan girdiği tespit edilen 1179 yabancı uyruklu kişinin sınır dışı edilme işlemleri Polisle İl Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından koordineli olarak gerçekleştirildi.

RUHSATSIZ ALKOL VE TÜTÜN MAMÜLLERİ SATAN, KUMAR OYNATAN 95 İŞ YERİNE İŞLEM YAPILDI

    2189 umuma açık işyeri denetlenmiş, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 66, tütün mamulü tüketen 171, alkol alınmasına müsaade eden 9, saat 22:00 dan sonra satış yapan 17 tekel bayisi, kumar oynatan 12 işyerine gerekli idari işlem uygulandı.

KAMU GÜVENLİĞİNE VATANDAŞIN KATKISI İLE GENİŞ KATILIMLI TOPLANTILAR YAPILDI!

    İl Emniyet müdürlüğü koordinesinde güvenlik hizmetlerine toplumun katılımının sağlanması, vatandaştan gelen sorun ve önerilerin yerinde, yüz yüze görüşülerek yeni proğramlar yapılması veya mevcutlarının revizesi için geniş katılımlı toplantılar yapıldı.

    Vali Ali MANTI’ nın başkanlık yaptığı bu toplantılara Belediye Başkanı Evren DİNÇER, İl Emniyet Müdürü Murat KOLCU, İl Jandarma Komutanı Fuat ANIK, İl Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve sakinlerinin katılımı sağlandı.

  Bu yılda devam edilecek olan bu toplantılarda vatandaşlarımızın temsilcileri olan muhtarlar ile mahalle sakinlerinin kamu güvenliğine direk katılımının sağlandığı bu toplantıların devamıyla birlikte hemşerilerimizin ilimiz genelinde huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için suç ve suçluyla mücadele azim ve kararlılıkla devam edeceği belirtilen bu başarılar sağlayanlara benim  “41 kere Maşallah” diyorum.

   Kamu oyumuzdan da bu kadar icraata başkaca ne denilebilir ki?

   İlimiz ve ülkemizin birlik ve dirliğinin teminatlarından olan güvenliğimiz için 7/24 gündüzlerine gecelerini katan Polis teşkilatımız ve tüm güvenlik mensuplarının ayaklarına taş değmemesi, Mevla’mız tarafından kendilerinin görünür görünmez tüm kaza ve belalardan korunmaları dileğiyle.

 GAZETECİDE GÖREVİNİ YAPAN KAMU GÖREVLİSİ OLARAK ŞİDDETİ ASLA HAK ETMEZ!

  Kamu görevi yapan hiçbir kamu görevlisi şiddeti hak etmediği gibi kamu görevi yapan Medya mensubuna da şiddet uygulanmasının hiçbir şekilde savunması olamaz.

   Bu yalın gerçeğe rağmen görevini yaparken meslektaşımız İHA Aksaray muhabiri Yasin Can’a  yapılan saldırı asla kabul edilemez.

    Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken bu konuda ilimizdeki Medya Cemiyetleri tarafından yapılan kınamayı destekliyor, bu ve benzeri saldırıların tekrarlanmaması için ilgililer hakkında mutlaka sonuç alınacak caydırıcı soruşturma yapılmasını bekliyorum.

     Cuma’mız Mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.