Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Ali Genç


AKSARAY’DA BİRÇOK İLİN MİSLİ, MİSLİNE DAİRE SATILMASINI SAĞLAYAN HİZMET GETİREN HİZMETTİR

AKSARAY’DA BİRÇOK İLİN MİSLİ, MİSLİNE DAİRE SATILMASINI SAĞLAYAN HİZMET GETİREN HİZMETTİR


 Şehirlerin atası ,yer yüzünde maddi ve manevi  ilimlerin gelişmesini sağlayan nice nice  ilkler ve teklerin merkezi olan ve Osmanlı yazıcı defterlerindeki kayıtlara göre Selçuklunun şanlı yazlık ve askeri başkenti günümüz Konya Ereğli, Niğde ilinin Altunhisar ile Çiftlik  Melendiz Dağı ile birlikte Hasandağı  ile Kızılırmaktan başlayan  ,Gülşehir(Arapsun),Evren(Çıkınağıl) ,Şereflikoçhisar ,Kulu e Cihanbeyli  sınırları içine alan Aksaray  ın şanssızlığı Osmanlı nın eyalet sisteminden Fransız vilayet sistemine geçmesiyle başladı.
  Bu şanssızlıkla 1840 ila 1920 arasında 80 ve 1933-89 arasında ise 56 yıl süren hiç hak etmediğimiz 2. İlçelik prangasından kurtularak il olmamızın 20.yıl dönümünde Aksaray Yenigün gazetemiz olarak yayınladığımız  özel  sayıda  rakamlarla ortaya koyduğumuz gibi  Aksaray vilayetlik itibarıyla o zamana kadar geçen  20 yılda geçmişindeki 90 yılda geldiği seviyesini %100’lük büyümeyle ikiye katladığını ortaya koyduk.!!!
2009’DA VİLAYETLİK AVANTAJIYLA GELİNEN %100 SEVİYE 15 YILDA İSE MİSLİ,MİSLİNE KATLANDI!! 
 O zamandan günümüze  yani Aksaray’ın vilayet olmasının 20. Yıl dönümünden şimdiye kadar geçen 15 yılda da aynı şekilde Vilayetlik avantajıyla kaydedilen hızlı ivmeyle OSB’deki çalışan sayısının 500’lerden çeyrek yüz bine ulaşması ve  oluşturulan bu istihdamı sağlayan yatırımcılarla  bu 50 misline yakın artan önemli bir bölümü başka  şehirlerden gelen işçilerle, bu işçileri istihdam eden yatırımları yapanların  ev ihtiyacı için yeni  binalar yapıldı.
 Talebenin karşılanması için Aksaray’da çevredeki bir çok ilin hatta bazılarının  toplamı kadar daire sayısının iki misline yakın daire yapıldı.
 Bu daireleri yapıp satan müteahhitlerimiz ve inşaatta kullanılan malzemeleri satanlar ile buralarda müteahhitlerin anında çalışan vasıflı, vasıfsız işçilerle taşeronlarda ,taşeronların yanında çalışanlarda bu gelişmenin, yani il olma avantajının getirisiyle kazançlarına kazanç kattılar.!!!
   Aldıklarını ve sattıklarını yağa ve bala versinler. Helalı hoş olsun.
KAZANÇLARINA KAZANÇ KATAN MÜTEAHHİTLERLE İNŞAAT MALZEMESİ SAĞLAYANLAR ARTI KAZANCA VESİLE OLANLARIN VEFAT EDENLERİYLE YAŞAYANLARINA VEFA GÖSTERİYORLARMI?
  Lütfen bu gelişmeleri Hakkın rızası için 1989 yılının Aksaray’ını  o zamanki başta  bağlı olduğumuz Niğde olmak üzere çevremizdeki komşu illerin durumunu ve aradan geçen 35 yıllık zaman için  Vilayetlik nimetiyle Aksaray’da elde edilen  sayısız maddi ve manevi başarıyla  mevkilerine mevki ,makamlarına makam, işlerine iş, güçlerine güç katanları gözünüzün önünden analog filim kareleri gibi geçirin.
 Dileyenler TUİK in Ocak, Şubat ,Mart ,Nisan ,Mayıs ve Haziran ve Temmuz 2024 konut satış istatistiklerine baktıklarında Aksaray’ın Vilayet nimetinin artısına birde  toplam sayıları il nüfusunun en az iki misli olan gurbetçilerinde artı, artı katkılarıyla diğer illere göre açık ara öndeki durumun daha da net olarak görebilirler.
 Bu nimetlere kavuşanlar Vilayeliğimizin baş mimarı 1987-89 yıllarında dahil olmamızla yol arkadaşımız ve liderimiz olan Mehmet Altınsoy'un tabiriyle hizmet getiren hizmet olan Vilayetlik nimetiyle mallarına mal, mevkilerine mevkii katanların bunlar sanki gökten zembille inmiş gibi sanarak  bu imkanları kendilerine sağlayanlara  vefaları var mı?!!!
  Vefat edenlerin isimlerini yaptıkları binalarda yaşatıp, açılış ve temel atma törenlerinde merhumlardan ve yaşayanlardan bahsediyorlar mı?
    Aksaray Müteahhitler Birliği kendi aralarında kazançlarıyla kıyaslandığında devede kulak bile olmayacak meblağlar toplayıp bu nimete sebep olan vefat edenlerden Mehmet Altınsoy, Turgut Özal, Raşit Daldal ve Çapan Tekeli başta olmak üzere vefat edenler için okul, sağlık tesisi, Camii, köprü ve çeşme gibi hayır kurumlarını yapıp sevaplarını isimlerini vererek kendilerine bağışladılar mı?!!!
   İl olma talebinin dillendirilmesi ile gerçekleştirilmesine kadar ve il olmamızdan sonrada 35 yıldır her yıl ortalama 8 defa konuyu gündeme getiren olarak ben hiç görmedim, duymadım.!!!
  Nimeti Hakkın rızası çerçevesinde O Yüce rızanın izniyle gerçekleştirenlere bundan faydalananlarında nimet ve külfet denklemiyle gerekenlerin yapılması çerçevesinde Aksaray Müteahhitler Birliği ile  üyeleri ve birliğe  üye olmayanlar tarafından da gerekenlerin Hakkın emri olan ahde vefanın gereğini yapmaları ve yaptırmaları dileğiyle.
  Rabbim yar ve yardımcımız olun.