Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


ALABOYUN-AŞÇI TREN İHALESİNİ HIZLANDIRARAK, E.90’IN İŞLEVİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİRLER!

ALABOYUN-AŞÇI TREN İHALESİNİ HIZLANDIRARAK, E.90’IN İŞLEVİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİRLER!


Gerçek tende her iki sininde anası Cuma günü doğurmuş olmalı.!!!

  Çünkü ayaklarına öylesine bir kısmet geldi ki bunu hakkıyla değerlendirmeleri halinde hem geçmişlerindeki başaramadıklarından dolayı kendileriyle ilgili oluşan olumsuzluğu  ortadan kaldıracaklar, hem de gerçekleştirilmesine cürümlerince yer yakarak vesile olacakları hizmetle amel defterlerini açık tutacakları bir Sadakayı Cariye ’yede İznillah kavuşacaklar.!

 Kısa dönemde olsa bu günkü yazımıza konu olan hemşerilerimiz kendileri gibi kısa bir dönem İç İşleri bakanlığı yapan İzzet Generi ve uzun dönem bakanlık yapan Medeni Berk, Mehmet Altınsoy ve Sadi Somuncuoğlu ile birlikte Cumhuriyet döneminde Bakanlık yapan 7 hemşerimizden ikisi.

   Bakanlık öncesi de kamuoyunun bildiği nüfuzlarını ilimizin istikbali için kullanabilecekleri geçmişlerinde yapamadıklarıyla hem de icraat yapma imkanları olan 4 aydan fazla süren bakanlıklarında ilimize gerçekleştirmeleri mümkün olanı bu konudaki bir çok yazımda belirttiğim gibi hakkıyla yerine getiremediler!!!  

  Yapmaları mümkünken yapılmayanları”02.03,2019 Cumartesi günü Frankfurt şehrinde yazdığım

“ALABOYUN VE AŞÇI BAKANLIKLARINDAKİ GÜÇLERİNİ AKSARAY’A HİZMETE ÇEVİREMEDİLER!!!” başlığı altında.

 04.03.2019 Pazartesi günü Paris’te yazdığım ”ALİ RIZA BEY 5 VEKİLİMİZE  SAĞLAYACAĞI DESTEKLE 13 YILDA YAPAMADIKLARINI TELAFİ ETTİRSİN!!!” başlığı altında.

  Ali Rıza Alaboyun ile Cenap Aşçı ile ilgili yazdığım “ALABOYUN VE AŞÇI BAKANLIKLARINDAKİ GÜÇLERİNİ AKSARAY’A HİZMETE ÇEVİREMEDİLER” başlıklı yazım üzerine bana bilgi veren Ticaret bakanlığı danışmanlarından kadim dostum su katılmamış vatansever olan tüm kamu görevinde  bazı engellemelere rağmen başarılı hizmetler veren İbrahim İriş kardeşim beni bilgilendirdi.

   Bu bilgilendirmede bakan beyin sadece TOBB okuluna vesile olmadığını bunun yanında  ilimizin lojistik merkezi olabilmesi için ülkemizin en önemli lojistik kurumlarından birisinin yatırımlarını da ilimize yapması için teşvik ettiğini şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından olan içme suyumuzun yatırım bedelini de dönemin Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ile paslaşarak almasının yanında bir çok irili ufaklı hizmete de vesile olduğunuda belirtti.

    Kul hakkı ve kardeşlik hukuku hakkı gereği geçen seneki yazımdaki yazılmayanları 08.01. 2020 Çarşamba günü ”BAKAN BEYDE BENİM GİBİ YENİ HİZMETLERİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİR!!!” Başlığı altında ”Cenap Aşçı hemşerimizi TOBB Meslek okulunun yanı sıra içme suyumuzun yatırım bedelini de dönemin Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ile paslaşarak alması ve şu anda ana nüvesi oluşturulan lojistik çalışması başta olmak üzere ilimize vesile olduğu hizmetleri için teşekkür ediyorum.

  Geçen seneki köşe yazımda unuttuklarımdan dolayı kul hakkından kurtulmak için bu yazımla eksiğimi telafi ettim.

   Şimdi sıra Cenap Beyde!” diyerek başında bulunduğu THK kurumundan ilimize gerekenleri yaparak geçmişte yapılamayanları telafi edebileceğini belirttim.

ERDOĞAN’IN 26 ARALIK’TA U.A.Y BAKANI TURHAN’A AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU İHALESİNİ YIL İÇİNDE YAPMASI TALİMATI ALABOYUN’LA AŞÇI İÇİN GEÇMİŞİ TELAFİLERİ İÇİN BULUNMAZ YENİ FIRSAT

   Geçen sene Haziran ayında Milletvekili Aydoğdu Başkanlığındaki heyetle Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Turhan’a yapılan ziyaretle yeniden harılandırılan.

    Ekim ayında ise Aydoğdu’nun Ak Partinin  Afyon kampında 1 saat özel olarak görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la olgunlaştırdıkları, bu görüşmeden 2 ay sonra  26 Aralıkta Ak Parti genel merkezindeki Genişletilmiş İl başkanları toplantısında İl başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuşmasından sonra Erdoğan’ın istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla demir yolu hattının ihalesinin yıl içinde yapılması için Bakan Turhan’a  verdiği talimat Alaboyun  ve Aşçı için  bulunmaz bir yeni fırsat!!!

VEKİLLER, MÜLKİ VE MAHALLİ YÖNETİCİLER VE AK PARTİ TEŞKİLATIYLA İŞBİRLİĞİYLE HATTIN İHALE TARİHİNİ ÖNE ALDIRARAK VE E.90’IN İŞLEVİNİN DEVAMIYLA GEÇMİŞİ RAHAT TELAFİ EDEBİLİRLER!!!

    Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı Bakan hemşerilerimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  26 Aralık günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanına verdiği talimatıyla ellerine geçen bulunmaz fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek.

   Bunun için hem kişisel nüfuzlarını kullanarak, isteneni gerçekleştirmede etkili olacak herkesle görüşerek.

 Bu çerçevede ikisi birlikte Ulaştırma ve Altyapı bakanı Turhan, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde girişimde bulunarak.

 Yine yanlarına  milletvekili İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, Belediye başkanı Dinçer, İGM Başkanı Tüzün ve il Başkanı Altınsoy’la merkez ilçe başkanı Aktürk’üde alarak veya kendileri onların yanına katılarak birlikte hattın mümkün ise yılın ilk yarısında, teknik olarak mümkün olmaz ise en geç  yılın 2. yarısının ilk ayında ihalenin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılmasını ve temelininde yıl içinde atılmasını sağlamaları!!

    Bizim ve bizimle birlikte 1 milyon kişinin de can damarı olan etrafında bulunan tesislerde 75 Bin kişiye ekmek götüren 15000 kişinin çalıştığı E.90 karayolunun 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaretinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından da mümkün olarak görülen tedbirlerin  alınarak bu yolumuzun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlamalarıyla geçmişi telafi etmelerinin yanında ayrıca da  Ak Partinin  borcunun ödenmesine de vesileyle birlikte amel defterlerini de açık bırakacak sadakayı cariyeye de kavuşacaklar.

   Ali Rıza Alaboyun ağabey ile Cenap Aşçı hemşerimizin ellerine geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek  vesile olacaklarıyla geçmişteki hizmetlerine istikbalimizin 1. Ve 2. Olmazsa olmazı olanları da ekleme dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.