Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Ali Genç


ANMA PROĞRAMININ 28.SİNE KATILAN ATSO VE BORSAYA İTİBARDA VİLAYET NİMETİDİR!!!

ANMA PROĞRAMININ 28.SİNE KATILAN ATSO VE BORSAYA İTİBARDA VİLAYET NİMETİDİR!!!


Rabbime şükürler olsun ki vesile kıldığı memleketimizin hayırlı evlatlarının 6 yıl boyunca canlarını dişlerine takarak, gecelerini gündüzlerine katarak, bin bir maddi ve manevi emekleriyle feraset ve akıllarını birleştirerek oluşturulan oyunları bozarak Aksaray  vilayet olmasaydı!, başta başlıktaki Meslek Odalarımız olmak üzere ilimizdeki diğer Meslek Odalarıyla, STK’lar  922 ilçeden birisinin kuruluşu olacaklarından bu günkü Türkiye geneli itibarları olur muydu?!!!
  Bunu ani neyin il itibarı ve onuru olup olmadığını  kamuoyumuzun vicdanına havale ederek konumuza Pazartesi günü kaldığı yerden devam ediyorum.
  Tarihi vesikalarla gerçekliği ortaya konan Pazartesi günkü yazının devamı olan hikayede kopukluk olmaması için  Perşembe günkü yazımın devamı olan bu günkünden önce” https://aksarayolay.com/kose-yazilari/men_dakka_dukka-6481.html” linkinde yazılı olan okunduğunda hikayenin mahiyeti dahi iyi anlaşılacaktır .
HARUN REŞİT DÖNEMİNDE YAŞANAN İBRETLİK HİKAYEYE DEVAM!!! 
 Gerçek olayın bu gün okuyacağınız devamının tam olarak anlaşılabilmesi için lütfen önce” https://aksarayolay.com/kose-yazilari/atanmissecilmislerlemodalari_harunu_resitin_gercek_hikayesinden_ders_alsinlar-6483.html” okuyun.
     Halife Harun’u Reşit’in bahçıvanı bir gün bakar ki, bir yılan yaprakları düşüren bülbülü yakalamış, yutmak üzere, otların arasında kayıp gidiyor.
 Heyecanla yine halifeye gelir: - Sultanım der, bülbülü bir yılan yakalamış, yutarken gördüm. 
Sultan yine telaşsız: - Merak etme efendi der, yılanın yaptığı da yanına kalmaz!. 
 Bahçıvan yine işine döner... Bir ara bahçede çalışırken otların arasında yılanı görür.
Hemen elindeki küreğiyle darbe üstüne darbe indirerek yılanı orada öldürür.
Sevinçle geldiği halifeye durumu anlatır: - Sultanım der, bülbülü yakalayan yılanı ben de bahçede otlar arasında yakalayıp küreğimle öldürdüm.
 Harun Reşid yine sakin: - Bekle efendi bekle der, senin de yaptığın yanına kalmaz!.
  Nitekim çok geçmez bahçıvan hatalar yapar. Yakalayıp halifenin huzuruna çıkarırlar. Cezalandırılmasını isterler.
Halife emrini verir. -Atın bunu zindana!. Hemen yaka paça zindana doğru götürürken geriye dönen bahçıvan şunları söyler: -Sultanım der, bülbülün yaptığı yanına kalmaz dediniz, onu yılan yuttu.
Yılanın yaptığı yanına kalmaz, dediniz, onu da ben öldürdüm.
Şimdi benim yaptığım da yanıma kalmıyor, sen zindana attırıyorsun. 
Herkesin yaptığı yanına kalmıyor da seninki mi yanına kalacak? Demek sana da bir yapan çıkacak... Öyle ise gel sen bana yapma ki bir başkası da sana yapmasın!..
Harun Reşid, doğru söyledin bahçıvan, diyerek: - Bırakın bahçıvanı, çiçekleri sulamaya devam etsin!.. Derler ki: - Sultanımız, yaptığı yanına kalır!.. - Hayır der, kimsenin yaptığı yanına kalmaz. 
En ağır şekliyle ahirette ödemeye tehir edilir.
Ama gafil insanlar bunun farkına varamaz da, yaptığı yanına kaldı sanırlar!..
Evet ,Kimsenin yaptığı yanına kalmaz.(*)
ATALARINA RAHMET KOÇAŞ VE ÖZKÖK 2022’DEKİ 28 SİNE İCABET EDİP İKİ ETKİNLİĞİ ÜSTLENDİLER!!!
 ATSO başkanı Ahmet Koçaş ve  Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök 2022 yılındaki 28. anma programına Meslek Odaları arasından ilk katılanlar  oldular.
Geçen sene ise atalarına rahmet olsun ilk Valimiz merhum Rıdvan Yenişen’in görevine başlamasıyla fiilen il oluşumuzun 34. yılı etkinliği  için yapılan törene ATSO hem Borsa adına ev sahipliği yaptı ,hem de bu maksatla kurum tarafından TİGAD  Geel Başkanı Okan Geçgel yönetiminde Aksaray’a getirilen gazetecilerin bir kısmının Belediye ile birlikte  barınma bedellerinin karşılanmasının yanında ATSO, Aksaray Ticaret Borsası  ve Ziraat Odası meslektaşlarımızı birer yemekte de ağırladılar.
   Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Doğan Ceylan ise etkinlikte verilen plaketleri bastırıldı.
 Bu etkinlik dışında maalesef ATSO, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ilimizin diğer Meslek Odaları ile STK’ları tarafından il olmamızın üstünden 35 sene geçmesine  rağmen ne il olmamızı sağlayanların isimleri bir yerlere verilmezken, kurumları tarafından yapılan törenler le yaptıkları açılışlarda il olmamızı sağlayanlarla memleketimizin hayırlı evlatlarıyla  sevenlerinin isimleri verilmediği gibi isimlerin verilmesi her hangi bir kuruma teklif edilmedi.
MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU VE HÜSEYİN ALTINSOY,İGM ÜYESİ  VEYSEL YILDIZ ATSO’DAKİ VİLAYET OLMAMIZIN 34. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİĞİNE AHMET YAŞAR VE NECATİ BELGEMEN’LE KATILDILAR!!!
 Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy 2023’ün 15 Ağustos’undaki 1989 un 15 Ağustos günü ilk Valimiz merhum Rıdvan  Yenişen’in göreve başlamasıyla fiilen il olmamızın 34. senesine denk gelen  15 Ağustos 2023 günü ATSO’ nun Aksaray Ticaret Borsası adına yaptığı ev sahipliğindeki programa 22. Dönem Aksaray Milletvekili ve o dönemde sayısal olarak çeyrek yüz yüzyılda gelmesi sağlanan hizmetlerin gerçekleşmesinde önderlik eden Ahmet Yaşar.
 Eskilin önceki ve ilçe tarihindeki en uzun Belediye başkanı oma unvanını kazanan, beldesinin ilçe olmasında ve köy görünümünden şehir kimliğine bürünmesinde çok büyük emekleri olan Necati Belgemen.
 1. dönemindeki vesile olduğu hizmetleriyle Aksaray ilinin genelinin gönlünü kazanan ve bu sevginin katkısıyla yeniden seçilen İGM üyesi Veysel Yıldız  katıldılar.
  10 Temmuz’dan itibaren ortaya konan somut gerçeklerle birlikte Pazartesi  bir bölümünü bugün ise  devamını yayınladığım tarihi vesikalarla gerçekliği ortaya konan halife Haruni Reşit döneminde yaşanan  gelişmenin gereğinin tüm atanmış ve seçilmişlerle, Meslek Odaları ve STK’ların yanında   Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’le kurmay heyeti tarafından da ibret alınarak başta ahde vefa olmak üzere yetki ellerinde çıktığında “Eyvah” dememeleri için daha imkan ve yetkiye sahip iken  gerekeni yeri ve zamanında yapmaları dileğiyle.
 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
(*) Harun Reşit döneminde yaşanan gelişmeyi” http://biriz.biz/hikaye/dh144.htm “dan aldım.
 Emeği geçenlerden Mevla’mız razı olsun. Ali Genç