Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Ali Genç


ATSO, BORSA, ZİRAAT ODASI VE E.S.O.B’NE İTİBARI GÖKTEN ZEMBİLLE DEĞİL VİLAYET NİMETİYLE SAĞLANDI!!!

ATSO, BORSA, ZİRAAT ODASI VE E.S.O.B’NE İTİBARI GÖKTEN ZEMBİLLE DEĞİL VİLAYET NİMETİYLE SAĞLANDI!!!


Bu yazının maksadı sırf eleştiri olmayıp aksine maziyi bilmenin mutlu atiye katkısı için tarihe not düşmektir.
 Aksaray il olmasaydı başlıkta isimlerini verdiğim kurumlar dan dördüncüsü olmayacaktı.!!!
  Birinci, ikinci ve üçüncüsü ise ilin meslek odaları yerine Aksaray’ımızın en büyük ilçesi olan Ortaköy’ün konumunda olacaklarından ilk ikisi şimdiki gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde, üçüncüsü ise Türkiye Ziraat Odaları Birliğinde şu anki Vilayetlik nimeti olan bu itibarları göremeyeceklerdi.!!!
  Yani başlıktaki ilk üç meslek odası ve başkanlarıyla meclis bakanları başta olmak üzere  diğer irili ufaklı meslek odalarıyla, STK’ların Aksaray’ın tüm atanmış ve seçilmişleriyle iktidar ve muhalefet partilerinin genel merkezlerindeki itibarları çoğunun sanki bu itibar gökten zembille inmiş gibi farkında olmadıkları, olanların ise istisna dışında kalanların anlaşılmaz şekilde umursamadıkları Vilayet nimetidir.!!!
  Bu nimet il olma mücadelemize 1987 yılının Ramazan Bayramı gazetesiyle katılarak aralıksız olarak bin bir maddi ve manevi zahmetle 2 yıl boyunca Aksaray merkezi ile genelinde, Ankara’da Büyükşehir Belediyesi ile TBMM’sinde gazetelerin basım hanelerini Konya ve İstanbul da başta Mithat Gürsoy olmak üzere hemşehrilerimizin desteği için kapı, kapı gezerek, medya merkezlerini gezerek, Bayram gazeteleri, özel gazeteler ile başta benim temsilcisi olduğum Günaydın ve  can kardeşim merhum Çapan Tekeli’nin Hürriyet Gazetesinde yaptığımız haberlerin yanında ilgili ve yetkililerle birebir görüşmelerimizle il olmamızı sağlayan 3578 sayılı kanunun TBMM’sinde kabul edilmesine kadar aralıksız olarak yol arkadaşımız ve liderimiz olan Aksaray’ın hayırlı evladı Mehmet Altınsoy’un ”Hizmet Getirecek Hizmet” diye tarif ettiği Vilayettir.!!!
SON İKİ YILINDA BASIN OLARAK DAHİL OLDUĞUMUZ AZİMLİ MÜCADELE SONUNDA AKSARAY İL OLMASAYDI HİSARCIKLIOĞLU KOÇAŞ VE ÖZKÖK’Ü,BAYRAKTAR KOÇAK’I,PALANDÖKEN  İSE CEYLAN’I BİLMEZ,İTİBAR ETMEZDİ!!!
Bu orta başlıkta isimleri verilen her biri yakın dostumuz ve kardeşlerimiz olan bize karşı hürmette kusur etmeyen hemşerilerimizin başında bulundukları kurumlar başta olmak üzere diğer meslek odalarıyla STK’lara itibar kazandıran Vilayetliktir.
  Aksaray il olmasaydı bu başkanların başında bulundukları kurumlar ile diğer odalar ve STK’ların genel merkezlerinde şu anki itibarları olmazdı.
Çat kapı Hisarcıklıoğlu, Bayraktar ve Palandöken’in kapısını çalamazlardı.
    Aksaray ilçe olsaydı cumartesi günü Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İGM Başkanı Latif Ağır, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak ATSO Başkanı Koçaş’ın katıldıkları Eskil Tarım Ticaret Merkezi, Organize Hayvancılık Bölgesi, Ortaköy Tarımsal Deposu, Mezbaha ve Et Entegre Tesisleri açılışları ve Eskil Kesimhane projesinin temel atma törenini Aksaray Ticaret Borsası düzenleyemezdi.!!!
İLÇE OLSAYDIK TİCARET BORSASI AKREDİTE ÜNVANI İLE HİSARCIKLIOĞLUNUN TAKDİR VE TEBRİKİNE KAVUŞAMAZDI!
Aksaray il olmasa ve meslek odalarımız Vilayetlik itibarına kavuşmamış olsalardı Aksaray Ticaret Borsası en iyi ihtimal ile Vilayet itibarıyla sağlanan maddi ve manevi imkanlarla Aksaray merkezine yaptırılan mevcut borsa binası ve müştemilatıyla kıyaslandığında “kulübe” olarak kalan eski buğday pazarındaki yerde olacaktı.!!!
 Hamit başkanın yapacağı etkinlik için Niğde Ticaret Borsası aracılık ederse belki kendi kurumu için açılışa Hisarcıklıoğlu’nun gelmesi sağlanabilecek iken Eskil ve Ortaköy ilçelerindeki şu anda kıskandıran iştirakleri ve yatırımları olmayacaktı.
 Bu imkanı olmayacağından pazar günü yapılan Eskil Tarım Ticaret Merkezi, Organize Hayvancılık Bölgesi, Ortaköy Tarımsal Deposu, Mezbaha ve Et Entegre Tesislerinin açılışları olmayacaktı.
  Açılışta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğılu tarafından Hamit başkan hitaben “Borsamız akredite bir borsa.
  Akredite, dünyadaki bütün borsaları teftiş eden, değerlendiren demek. 
   Bugün Aksaray Borsamız yurtdışından bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan denetimde, vermiş olduğu hizmet; Fransa, İngiltere ve Almanya’daki eşdeğer hizmet veren kuruluşlarla minimum aynı standartta hizmet verdiğini belgeledi.
   Bundan dolayı da ben onur duyarım Aksaray Ticaret Borsamızla. Türkiye’ye örnek olan bu güzel çalışmayı yaptıkları için, Hamit Özkök kardeşimi ve meclisini, yönetimini kutluyorum.” Şeklindeki övgüleri alan başarısı da olmayacaktı.
VİLAYETİN KAZANDIRDIĞI İTİBAR OLMASAYDI ZEKİ AMCAMIN MAHDUMU,CAN KARDEŞLERİM HAYDAR VE MESUT İLE MEHMET AĞABEYİN BİRADERİ AHMET KOÇAŞ’IN ATSO’SU HALEN ÇARŞIDAKİ YERİNDE HİZMETE DEVAM EDERDİ!!!
    Aksaray Vilayet olmasaydı toplantıda Hamit Özkök başkanı yalnız bırakmayan ATSO’ başkanı sevgili büyüğüm Zeki Koçaş amcanın evladı ve her biri benim yanımda değer biçilemeyen mahalle arkadaşlarım akranım Haydar merhum ve Mesut ile ağabeyim Mehmet’in kardeşi “Kara Ahmet’imiz( Ahmet Koçaş’)’ın  kurumu ATSO ’da itibar yönüyle borsadan bahsederken  il olmasaydık bu kurumun şu anki durumundan hiç mi hiç farklı olmayacaktı.
  Odaya üye olan iş yerlerine vereceği buraların oda üyesi oldukların belirten Aksaray’ın vilayet olmasından sonra eldeki levhada bulunan ve üstü karalanan “N.” Harfi kalacağından ”N.  Aksaray” olarak devam edecekti.
  ATSO halen çarşı merkezindeki eski binasında hizmet verecekti ve şu anki bir çok sosyal aktivitenin de gerçekleştirilmesi imkanı veren modern binası olmayacağı gibi Vilayet nimetiyle kazanılan Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezi ile genel başkanın yanındaki itibarda olmayacaktı
    İlçelik itibarsızlığının ve Vilayetlik nimetinin Aksaray’ın tüm kurumlarıyla atanmış ve seçilmişlerine kazandırdığı itibarın özetinin özetini bu yazımda belirtmeme rağmen yazacaklarım bitmedi.
   Çarşamba günü 24 Temmuz  Gazeteciler Bayramı olmasından dolayı bu konuyu işleyeceğimden
    Mevlamızın izniyle konuya Cuma günü kaldığı yerden devam edeceğim
   Aksaray’ımızın mutlu istikbalinin sağlanabilmesi için okunması ve okutturulması dileğiyle.
   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
   Devamı  Cuma’ya.