Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


ATSO VE BORSANIN TÖRENLERİNDE MAKAMLARI GÖKTEN İNMİŞ GİBİ SAĞLAYANLAR YOK SAYILDI!!!

ATSO VE BORSANIN TÖRENLERİNDE MAKAMLARI GÖKTEN İNMİŞ GİBİ SAĞLAYANLAR YOK SAYILDI!!!


 

   Bu yazıyı aslında gazetemiz Aksaray Yenigün ile İnternet gazetelerinde açılışların haberlerinin yayınlandığı gün yazacaktım fakat açılışı yapılan eserlerin muhteşemliği ve bu muhteşem eserlerin ilimize kazandırılması için sarf edilen  samimi çabayı de bildiğimden bu eserlerin kazandırılması törenini yazdığım köşe yazımda belirttiğim gibi eleştiri hakkı saklı tutarak ortaya konan eserlerin gölgelememesi için bu eleştiriyi o yazımda yapmadım.!!!

 AKSARAY İL OLMASAYDI, AKSARAY’I İL YAPANLAR OLMASAYDI ATSO VE TİCARET BORSASI BU MAKAMLARA SAHİP OLAMAYACAKLARI İÇİN YAPILAN MUHTEŞEM ESERLERİDE KAZANDIRAMAZLARDI

   Eğer ki Aksaray 56 yıllık 2. İlçelik esaretinden kurtarılmasaydı.

    Halen bir ilçe olsaydık ilçelik vasfı ile 1989’dan şimdiye kadar başarılanların hiç birinin Aksaray ilçesinde sağlanması mümkün olabilir miydi?!!!

 Olmazdı olmasına da maalesef her ki ilimizde oluşan akla ziyan vefasızlıkla  çok çok istisna haricinde ilimizde görev yapan Mülki ve mahalli amirlerle ile  Milletvekilleri, İGM ile Parti il teşkilatlarının yanında Meslek Odaları da sanki bulundukları makamlara gökten zembille gelmiş gibi bu makamları oluşturanları yok sayıyorlar.

AKSARAY İL OLMASAYDI ŞU ANKİ AKSARYINDAKİLERİN MAKAMLARI ORTAKÖY İLÇESİ GİBİ OLACAKTI!!

    Hem ATSO ve  Ticaret Borsasının muhteşem eserlerinin açılış törenleri, hem de 15 Haziran  günü Aksaray’ın il olmasının 33 yıl dönümünde ortaya konan umursamazlıkla genel manada il olmanın  hatırlanmamasının yanında 6 yıl süren azimli ve fedakar mücadeleyi verenlerde hiç mi, hiç hatırlanmadı.

   Vilayetlik nimeti olan makamlarda oturanların 1989’dan itibaren il olma vasfı ile Aksaray’ın şu anki gıpta edilen başarılarıyla ülkemizin hızla gelişen ve kalkınan şehir ide olamayacağını.!

   Kendilerinin makamlarının ilimizin en büyük ilçesi olan Ortaköy’deki makamlar seviyesinde olacağını.!!

HALEN İLÇE OLSAYDIK GENEL MÜDÜR,BAKAN YARRDIMCISI,BAKAN İLE CUMHURBAŞKANLIĞINA ÇAT KAPI GİRENLER BIRAKIN  BU MAKAMLARA GİRMEYİ KAPILARINDAN BİLE GEÇEMZLERDİ!!!

  Aksaray ilçe olsaydı şu anki il makamlarında bulunanlar  ilçelik makamlarıyla bu kurumların başkanlarının bırakın ilgili bakan ve Başbakan veya Cumhurbaşkanı ile görüşmelerini ilçe başkanlığı vasıflarıyla ilgili bölge müdürü veya Genel Müdürleriyle bile görüşebilmeleri için kendilerine randevunun bile verilmeyeceğin!!!

   Bin bir emek ve zahmetle hatırı sayılır siyasetçileri araya koyarak randevu alabilseler bile Bakan ,Başbakan ve Cumhurbaşkanına ilçe Meslek Odası başkanına ileteceklerini şimdiki gibi karşılık bulmaları mümkün değildi.!!!

ŞİMDİ CUMHURBAŞKANIN UMURSADIKLARINI İLÇE OLSAYDIK GENEL MÜDÜR BİLE KALE ALMAZDI

   Bırakın Bin bir emek ve sayısız girişimle ve siyasilerin araya girmeleriyle  meselelerimizi iletecekleri üst makamlardan isteklerine çare bulunmasını zar zor randevu alacakları genel müdürler veya bölge müdürleri bile kendilerinden gelen talepleri kale almayacaklardı.!!!

   Aksaray il olmasaydı ne TOBB başkanı Hisarcıklığolu ne iki bakan nede Türkiye’nin neredeyse tamamından Oda başkanları veya temsilcilerinin katılmasını sağlayacak yatırımlar Aksaray ilçesinin Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsa tarafından gerçekleştirilemeyecekti.!!!

  Gerçekleştirilemeyeceği içinde geçen Pazartesi günkü gibi Göktaş ve Özkök’ün liderliğindeki muhteşem törenlerde kesinlikle yapılamayacaktı.!!!

BİZDEN 1 YIL SONRA İL OLAN ORDU 100. YILINI MUHTEŞEM TÖRENLERLE KUTLARKEN HATIRLATMAYA RAĞMEN AKSARAY ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİYLE MESLEK ODALARI   BU KONUDA YAYA KALDILAR!!!

     Bu somut gerçeğe rağmen Oda başkanları ve diğer konuşmacılar Aksaray il yapanlara gerekli değeri isimlerini eserlerde yaşatarak göstermedikleri gibi Ordu ilinin 100. İl olma yıldönümünü muhteşem şekilde bir çok muazzam törenle kutlarken  şu anki 2. Vilayetliğimizi mayalayan 1. Vilayet oluşumuzu ilimizde hatırlayan bile olmadı.

  Bu konuda defalarca yapılan  haberler ve yazılan köşe yazılarıyla konunun  hatırlatılmasına ve kendileriyle  defalarca yapılan görüşmelere rağmen  bile umursanmadı.!!!

AKSARAY’I İL YAPANLARIN İSİMLERİ ESERLERE,MAHALLELERE VERİLMEZKEN İL YIL DÖNÜMLERİNİ ANAN MESLEK ODASI OLMADIĞI GİBİ VİLAYET VE MESLEK  ODALARI ANMA GÜNÜNE KATILMIYORLAR

  Keşke sadece bu törende olsaydı ”Haydi der geçerdim.”

   Aksaray’ın il olmasından sonra 1993’ün 24 Aralık’ın kadar 1987’nin Ramazan bayramı gazetesiyle başlayarak il olmamıza kadar 2 yıl boyunca merhum Altınsoy ve Daldal ile de paslaşarak sürdürdüğümüz basınla kamu oyu desteği çalışmalarımdaki yol arkadaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ve onun o sene vefatından sonra ise tarafımdan 28 senedir yılda en az 10 defa  yıldönümlerinde yaptığım haberler ,köşe yazıları ile TV ve Radyo proğramlarına ilgi gösteren siyasi ile Meslek Odası başkanı ve yönetim kurulu üyesi olmadı.!!!

   1994’den bu yana aralıksız olarak her yılın 24 aralık günü ilimizin hayırlı evlatları ile ilimizden olmasalar bile birimizin bin olması için çaba sarf edenleri ahde vefanın gereği için anıyoruz.

    Düzenlenen anma törenlerine bizzat yanlarına  giderek veya davetiye ile cep telefonu mesajıyla davet ettiğim ilimizin atanmış ve seçilmişlerinin çok, çok istisna dışındakileri katılmazken Meslek Odalarından ise 1994’den bu yana yapılan programlarının hiçbirine  katılan olmadı.!!!

 AKSARAY’I İL YAPANLAR ESERLERDE YAŞATILMAZ,MAHALLELERE İSİMLERİ VERİLMEZ ,ANMA PROĞRAMLARIYLA ANILMAZLARSA ÖLÜNCEYE KADAR İKİ ELİM VEFSIZLARIN YAKASINDA OLACAK!!!

  Mülki amirler ile mahalli seçilenler ,il birim amirleri ve Meslek Odaları ile STK yetkilileri tarafından sergilenen akla ziyan  vefasızlığı sürdürerek bulundukları makamları oluşturanları umursamazlar  ve isimlerini ilimizin merkezi ile ilçeleriyle beldelerindeki yatırımlar ile  yeni kurulan veya bölünerek ye oluşturulan mahalleleri, Bulvar, Cadde, Sokak ve meydanlarda yaşatmazlar ise.

   Önceden duyurduğum anma proğramlarını öğrenmelerine  veya davetiye göndermeme rağmen katılmayanları  bu can bu tende oldukça bulacağım her vesile ile yereceğim, kınayacağım ve vefasızlıklarını başlarına kakacağım gibi gelecek nesillerinde kendilerinin umursamazlıklarının bilinebilmesi için  bu vefasızlıklarını haber ve köşe yazılarımda da isimleriyle ve makamlarını da belirterek yazacağım.

   Bize yakışmayan tüm  olumsuzlukların terk edilerek ahde vefanın gereğinin tüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından yerine getirilmesi dileğiyle Aksaray’ın il olmasını sağlayan kanunun bu yıl  Salı gününe denk gelen 21 Haziran 1989’un 33. Yıl önümü olan resmi gazetede yayınlanmasıyla resmen il oluşumuzun 33. Yılını tebrik ediyorum.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.