Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


AYDOĞDU GELENE” AĞAM” GİDENE “PAŞAM”DİYEN AKMAZ KOKMAZ TİPLERE FIRSAT VERMESİN!

AYDOĞDU GELENE” AĞAM” GİDENE “PAŞAM”DİYEN AKMAZ KOKMAZ TİPLERE FIRSAT VERMESİN!


Bunları görünce muhtemelen Seksenli yıllarda o zaman Aksaray’ın 56 yıl zorla bağlandığı Niğde il temsilcisi olduğum ve gereğinde yakın yerlerde her hangi bir olay olduğunda haber yapmam için görevlendirildiğim o zamanki ülkemizin en çok satan gazetesi olan Günaydında yayınlanan bir seri yazıyı hatırlarım.!!! 

  Bu yazıda bakanlıkların birinin merkez binasında kapıcılık yapan fakat bakan veya yüksek bürokratlar gibi giyinen ve bakanlığında yapılan toplantıların veya bakanın Ankara’da katıldığı toplantılara bir görevli imiş gibi katılan birçok Bakan ve bürokratla bu toplantılarda çekilen fotoğrafları yayınlanmıştı. 

  Bu seri yazının kahramanına bunu hazırlayan meslektaşımız sorduğunda her hangi bir iş yapma yerine eşinin elbiselerini sürekli temizlemesi ve ütülemesiyle ayakkabılarını boyamasıyla birçok toplantıya katıldığını ve bir çok bakanın bile kendisine her hangi bir üst bürokrat veya iş adamı sanarak hürmet ederek eşine selamlarını iletmesini dilediklerini belirtmişti. 

  Ben  her zam ve her yerde cinsiyet ayırımı yapmadan bu seri yazının kahramanı gibi olanlara” Tip adamlar!!!”derim. 

 Çünkü bunların çok, çok istisnanın dışında kalan genelinin hatta kahır ekseriyetinin kamu oyunda kör kuruşluk değerleri olacak ne devlet ,nede millet yararına bir hizmetleri yoktur.!!! 

 Hizmetleri olmadığı gibi etrafını çevirdikleri atanmış ve seçilmişten kamu yaranına bir taleplerini de şahsen görmediğim gibi kamuoyundan da böyle bir talebi gören ve duyanda olmamıştır.!!! 

 Yani bunların ne siyasetçilerden, ne atanmışlardan ne seçilmişlerden ,ne Meslek Odaları ile STK’lardan nede Medya mensuplarından millet menfaatine iğne ucu kadar bir talepleri olmaz. !!! 

 Buna rağmen her resmi ve özel toplantıda tiril tiril giyinen bu tipler maalesef istisnanın dışında da olsa atanan ve seçilenlerin önce etraflarını çevirirler ve hemencecik çevresinde yüksekçe bir sur örerler. 

 Bu sur öylesine bir yüksek ,kalın ve aşılması zor surdur ki atanan ve seçilenin yanına  önce kendilerinden başkasının yaklaşmasını önlerler. 

  Ardından ola ki atanan ve seçilenin kulağına gelen kendisi ile ilgili olumsuzlukları dile getirenleri atanan ve seçilenin siyasi ile inanç ve bunlarla oluşan dünya görüşüne  göre yapanın karşı safta olmasından dolayı bunu yaptığını söylerler.!!! 

 Bu şekilde atanan ve seçilenin etrafını Bizans suru gibi 7 katlı surlarla çeviren tipler hemen kendileri dışındakilerle ilgili olarak akla izana gelmeyenleri söyleyenler kendilerine yakın olanlarının liyakatlerine bakmadan yere göğe sığdırmayacak kadar överlerken, eksenleri dışında olanların  ise tüm başarılarıyla liyakatlerini ise yok sayarak kendileri ve kendi çıkarları için engel gördüklerini ise yerin dibine  batırılırlar. 

ÇOK,ÇOK İSTİSNA DIŞINDA KALAN TİPLERİN TAMAMINA YAKINI İYİ GÜN DOSTUDUR!!!! 

  Bu atanan ve seçilenlerin etraflarını saran benim “Tip adamlar” ismini verdiklerimin  boyuna, posuna bakılmasın  çok çok istisnanın dışında kalan ek serisi etrafına sur ördüklerinin görevden alınmaları veya tenzili rütbe ile başkaca görevlere atanmalarında gidilecek makamda eğer ki iğne ucu kadar bile menfaatleri yoksa tayinin çıkmasından itibaren gidene “Uğurlar olsun” diyerek sanki hiç gelmemiş ve tanışmamışlar gibi etrafına sur ördüklerini yok sayarak terk ederler. 

  Hatta bazen yeri  geldiğinde ise etrafına sur çevirip nice, nice telkinlerde bulunduklarının aleyhinde söylenmeyeni de bırakmazlar. 

  Girişten itibaren yazdığım konusunda özelde ilimizin yeni Valisi Hamza Aydoğdu ve onun şahsında tüm atanmış ve seçilmişler tarafından bu tipler tarafından etraflarında sur örülmesine izin verilmemesi ve bunların maksatlarına ulaşmalarının milletimizin menfaati gereği engellenmesi dileğiyle. 

Cuma’mız mübarek olsun. 

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.