Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Aydoğdu “muhalefet düşmanlık yapmak değildir

Ak Parti seçilmiş ve görev almış kişiler olarak ilk defa bu kadar sahaya indiklerini görmekteyiz. Vatandaşlarla bire bir ve köy köy dolaşmaktadırlar. Bu sene en az 70 kadar köye kendisinin ve 90 civarında teşkilatın köy ve kasabaları ziyaret ettiklerini söyledi.


Geçtiğimiz Perşembe günü 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Ak Parti Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu gazeteciler ile karşılıklı sohbet ederek sorulan sorulara samimi bir şekil cevap verdi. İlimizin acil olan konularına samimi bir şekilde cevap vermiştir. İlimiz bürokratlarından THK kayyum başkanı Cenap Açşı Beye de sahip çıkmıştır. Cenap bey bu koltuğa gökten zembille inmedi bileğinin hakkı ile buraya geldiğini söyledi. Batmış bir kurumun başına kayyum olarak geldi ve ayağa kaldırmaya çalışıyor dedi.

Ak Parti seçilmiş ve görev almış kişiler olarak ilk defa bu kadar sahaya indiklerini görmekteyiz. Vatandaşlarla bire bir ve köy köy dolaşmaktadırlar. Bu sene en az 70 kadar köye kendisinin ve 90 civarında teşkilatın köy ve kasabaları ziyaret ettiklerini söyledi.

Tabi bu gezi ve ziyaretlere devam edeceklerini seçim zamanı geliyorsunuz algısını kırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu geziler ilçeler ve köyler ile zannedersem devam edecek. Tabi bu arada merkez çarşı esnaf ve vatandaşları Evren Başkanla birlikte gezdiklerini söyledi. Vatandaşa dokunmayı sürekli yazıyordum, dokunma bu olsa gerek.

Ülkedeki yangın olayı ile ilgili soruya ise, “, bu konuyu çok iyi bildiğini belirterek, iyi bir ormancının ne zaman ve nasıl yangın çıkacağına dair öngörüleri olduğunu vurguladı. Bizim ormanların yanmasında sabotaj mı yoksa bir doğa olayımı olduğu yolunda kesin bir bulguya rastlanmadığını” söyledi.

Sosyal medya kanalı ile muhalefet yapanların sanki bu ülkenin insanı değilmiş gibi düşmanca tavırlar sergilemelerine tepki gösterdi. Milletvekili Aydoğdu “muhalefet düşmanlık yapmak değildir” dedi.

Şunu söylemekte yarar var, ülkede kim iktidarda olursa olsun, ülkede yaşanan yangın, deprem, sel, felaket salgın hastalık gibi milli birliğimizi konu alan felaketlerde milli birlik ruhu ile hareket ederek hep birlikte el ele vermeliyiz. Felaketler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Bunlar ilahi bir sıkıntı ve felakettir.

İktidarda Ak Parti değilde bir başkası olsa Allah aşkına ne yapacaksa destek olunmayacak mı? yoksa oh be ne güzel oldu mu diyeceğiz? Bunu söylemek vatanseverlikle bağdaşmamaktadır.

Aksaray’ın demir yolu ile ilgili aldığı bir söz sorulduğunda şunları söyledi, “Ulukışla Çakmak hattı ile Aksaray Organize Sanayi arasında projelendirilen demir yolunun kaynak eksikliğinden başlayamadığını, ihalesinin yapılarak para bulunması halinde hemen temelinin atılacağını” söyleyerek bu konunun bir devlet politikası olduğunu da hatırlattı. Elbette onlarda bizim kadar bu konunun üzerinde durduklarını biliyoruz.

İçme suyu konusundaki çalışmalar ile ilgili benim soruma ise, “ Aksaray’ın içme suyu konusunda DSİ projesi olarak Bakanlık nezdinde sorunun çözümü için sürekli irtibat halinde olup, pürüzleri giderip kaliteli suya şehrin ulaşması için belediye Başkanı Dinçer ile birlikte koordineli çalışmaların sürdüğünü ve muhtemelen bu senenin sonuna içeriz dedi.

Bazen bu ve benzeri konularda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunulmasını önemsemekteyim. Vatandaş ziyaretlerinde bu konular konuşulmaz hoş beşle geçer. Ya da vatandaş kendi özel problemlerini iletirler. Bizim görüşmemiz yararlı olduğunu düşünüyorum. Sayın Aydoğdu’ya teşekkür ediyorum.