Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


AYDOĞDU SANAYİ VE TURİZMİMİZE ZİRVE YAPTIRACAK İL NÜFUSUNUN İKİ KATI ELÇİMİZİ SAHİP ÇIKSIN! 

AYDOĞDU SANAYİ VE TURİZMİMİZE ZİRVE YAPTIRACAK İL NÜFUSUNUN İKİ KATI ELÇİMİZİ SAHİP ÇIKSIN! 


 

  Aksaray öylesine sayısız akla gelip, gelmeyen değer biçilemeyecek hazinelere sahip ki! 

 Bunların bırakın tamamını ilk etapta %10 bile hakkıyla değerlendirilebilinse akla gelen her yönüyle ihya oluruz.!!! 

   Bu değer biçilemeyecek hazinelerimizden, hatta en önemlilerinden biriside hiç kuşkusuzu yurt dışındaki il nüfusumuzun iki mislinden fazla olan kalpleri sürekli ülkemiz ve ilimiz için atan gurbetçilerimizdir. 

   1977 YILINDAKİNDEN FAZLA GURBETÇİMİZ SADECE İNGİLTEREDE!!! 

  1977 Yılında dönemin Kaymakamı ve Aksaray’ın il olmasından bu yana aradan geçen 31 yıllık zamanda görev yapan Valilerin bir kısmının görev sürelerinin kısalığı nedeniyle, geriye kalanların ise geneli tarafından yeri doldurulamayan Mülkiyelisi Yüksel Özden tarafından yapılan tespitte o zaman Ortaköy, Sarıyahşi ve Ağaçören ilçelerimizle buralara bağlı yerleşim yerleriyle Ağaçlı Kasabasının ilçe olmasından sonra yapılan referandumla Niğde ilinden ayrılarak bize bağlanan Bekarlar ve Sofular  bağlı değilken sadece o zamanki Aksaray ilçesinden tamamına yakını eşsiz olarak  yurt dışında  bekar olarak bulunan gurbetçilerimizin sayısının 45000 olduğu belirlenmişti. 

   Şu anda İngiltere’de bulunan Aksaraylı gurbetçi hemşerilerimizin sayısı bile1977 yılındaki toplam gurbetçi sayımızdan fazla. 

   1960’dan itibaren kıta Avrupa’nın batısındaki ekonomileri gelişmiş ülkeleri olan Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve İsviçre ile İsveç ,Norveç, Finlandiya ile Danimarka ve daha sonra ise dünyanın ekonomileri gelişmiş diğer ülkelerine. 

   Demir Perdenin yıkılmasından sonra Balkan ülkelerine ve diğer eski Doğu bloğu ülkeleri ile eski Sovyet Cumhuriyetlerinde iş yeri açan ve buralarda açılan iş yerlerinde istihdam edilenlerin toplam sayıları 8 milyon civarında olan gurbetçilerimizin. 

    Yine dünya genelinde iş yapan yurt dışı müteahhitlerimizin gerçekleştirdikleri müteahhitlik işlerinde, Arabistan ve diğer körfez  ülkelerindeki bu gurbetçilerimizin en az 800 binden fazlasını Aksaray’ımızın gurbetçileri oluşturuyor. 

   Bu rakamlar göz önüne alındığında Türkiye’de kendi nüfusunun iki misli kadar yurt dışında gurbetçisi olan başka bir vilayet yok.!!! 

   Yani sözün özü Aksaray’ın yeryüzüne dağılmış ve bir işaretle canlarını ülkemiz ve ilimiz için seve, seve feda edebilecek 800 binden fazla  gönüllü tanıtım ve her konuda yardımcı olacak samimi, candan fahri elçisi var. 

   İlgili ve yetkililer tarafından yapılacak akılcı bir planlamayla bu hemşerilerimizin organize edilmeleriyle Aksaray’ın yatırımcıların merkezi olmasının yanında  turizm ve tanıtımında evvel Allah(C.C.) ın izniyle ulaşamayacağı hiçbir hedef, kaldıramayacağı  hiçbir engel ve yük yoktur. 

  Bu bilgiler doğrultusunda tanınmamız, daha fazla turistin ilimize gelmesi ve  daha çok yabancı yatırımların ilimize çekilebilmesi için gerekenlerin Vali Hamza Aydoğdu tarafından yapılması dileğiyle. 

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.