Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ali Genç


AYDOĞDU VE ALTINSOY ALDIKLARI SÖZLE DEMİRYOLUNUN İHALE TARİHİNİ YAKINLAŞTIRSINLAR!

ŞEHİDİMİZ KADİR YILDIZ’IN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN!!!


 

   Konunun ne olduğunun anlaşılabilmesi için başlangıcı ve gelişimi hakkında kısaca yani özetinin de özeti ’de olsa kısa bir bilgilendirmeyi  bilgilerinize sunuyorum;

     Aksaray kamuoyu tarafından çok iyi bilindiği gibi 2004 Mahalli seçimleri öncesi DDY Genel Müdürlüğünden istifa ettikten sonra Ak Partiden Aksaray Belediye Başkan adayı yapılan Nevzat Palta’nın seçilmesiyle hükümet  tarafından şehrimize demiryolu getirileceği yönündeki Ak Partinin vaadi ve bu vaatle ilgili olarak dönemin DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından da bize projesi paylaşılan.

    Fatih mahallesinde dönemin UDH Bakanı, Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında ise o zamanki Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından teyit edilen.

    Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’un danışmanı Gülpınar’ın eski başarılı belediye başkanlarından Rasih Bostancı’nın TBMM’si arşivinden bulup bize gönderdiği Aksaray’ın 1845-1920 arasında 75 yıl süren ilk ilçelikten kurtulmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi esnasında söz alan Burdur milletvekili Soysallı İsmail Suphi tarafından söz alındığını.

  Yaptığı konuşmada il yapılan Aksaray’ın kalkınması için Ereğli Çakmak tren istasyonuna demir yoluyla bağlanmasını istemesinin verdiği ilham.

    Bu ilhamla 13 Ekim 2008’le 18 Aralık 2010’a kadar Aksaray Yenigün ile Güncel gazetelerinde yapılan ondan fazla haber ve yazılan köşe yazısının yanında meselenin bire bir görüşmeler ile cep telefonu mesajlarıyla iletildiği ilimizin Meslek Odaları ve STK yetkilileri bilgilendirildi.

  Bu bilgilendirilmeyle hattın bizim için elzemliği konusunda kendilerinin de ikna edilmelerinin yanında bunun ısrarlı şekilde mahalli ve genel yetkililer nezdinde dile getirilmeleri sağlandı.

    2 yıl boyunca yapılan bilgilendirmeyle Meslek Odaları yetkilileri ve mensuplarıyla iş adamlarımız tarafından 18 Aralık 2010’da ilimizi ziyaret eden dönemin U.D.H Bakanı Başbakan Binali Yıldırım’ın ikna edilmesiyle önce OSB’de ardından ise Belediye Tiyatro salonunda Aksaray-Ulukışla demir yolu konusundaki daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da önce 26 Haziran 2011’de ve  ardından sonuncusu 2 Haziran 2018’deki ”Yakında ihalesini yapacağız” a kadar çeşitli defalarla verilen sözlerle gelinen aşamalara göre devam eden vaadin gerçekleştirilmesi için Binali Yıldırım’ın ilk sözünden 8 yıl 6 ay sonra Haziran 2019’da başlayan girişimlerle çalışmaya yeniden ivme kazandırıldı.

AYDOĞDU, MANTI, DİNÇER İLE AKTÜRK HAZİRAN’DA GÖRÜŞTÜKLERİ ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI TURHAN’A DEMİRYOLUNUN BİZİM İÇİN ELZEMLİĞİ ANLATILARAK DESTEK İSTENDİ!

    Geçen sene Haziran ayında Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığındaki Vali Ali Mantı ,Belediye Başkanı Evren Dinçer ,Ak Parti Aksaray merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk ve ilimiz Meslek Odaları temsilcileriyle birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan makamında ziyaret edilerek  Aksaray’a yapılacak olan ulaşım ve altyapı projeleriyle ilgili istişarede bulunularak bu projelerden özellikle Aksaray-Ulukışla demir yolunun yapımına öncelik verilmesi konusundaki destek isteğiyle  yılların sözüne yeniden start verildi.

BAKAN TURHAN’LA GÖRÜŞMEDEN 4 AY SONRA AYDOĞDU ERDOĞAN’DAN İHALE SÖZÜ ALDI!

  Bu startla  girilen tünelde ışığa yaklaşılması Ekim ayında Ak Parti’nin Afyon’daki kampında  Milletvekili Aydoğdu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 1 saatlik görüşmesi ve  kendisinden alınan olumlu  cevapla sağlanırken, ardından ise 26 Aralık’ta İl Başkanı Altınsoy’un Genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı bakanı Turhan’a Aksaray-Ulukışla demiryolu ihalesinin bu yıl içinde yapılmasını söylemesiyle ise 15 yıl 9 ay önce verilen ve daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ,Başbakanı Yıldırım, UDH bakanları tarafından daha önce defalarca verilen ucu açık olan sözlerinin aksine Bakan Turhan’a verilen ihalenin  yıl içinde  yapılması talimatıyla ucu kapatılan sözle tünelin çıkışına daha da yaklaşılmasıyla  ışık görüldü!!

AYDOĞDU VE ALTONSOY MESLEK ODALARI VE STK’LARINDA DESTEĞİYLE İHALE TARİHİNİN ÖNE ÇEKİLMESİ İÇİN GECELERİ GÜNDÜZE DİŞLERİNİ TIRNAKLARINA GEÇİRMELİ!!!

   Önemli olan ucu kapalı sözdü.

   Bu sözü’ de Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Aralık’ta bakana verdiği talimatla kendisini ihale konusunda  görevlendirmesiyle bundan sonrası yani ihalenin en kısa zamanda yapılabilmesi bu sözün alınması için canlarını dişlerine takan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve il başkanı Hüseyin Altınsoy’da.

  İkisi konuyu yanlarına ilimizin diğer vekili İnceöz, Belediye başkanı  Dinçer, İGM başkanı Tüzün, merkez ilçe başkanı Aktürk, gereğinde diğer  ilçe ve belde Belediye başkanlarını,  Ak Partinin ilçelerimizin teşkilat başkanlarını ,ilimizdeki ve ilçelerimizdeki tüm Meslek Odaları ile STK başkanlarını da alarak süreci hızlandırmaları  şart.

   Bu işbirliğiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’dan hemen ihale ilanına çıkılması, yılın ilk yarısında ihalenin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılmasının sağlanmasıyla 2020 yılının 3. Çeyreğinde yer teslimi yapılabileceğinden yıl bitmeden temelin atılmasıyla projeye fiili start ta verilmiş olur.

   Zaman geçirilmeden gerekenin yapılarak hem 15 yıl 9 aylık vadesi çoktan dolan sözün tutularak borcun ödenmesi, hem de bunun getirisinden de borcunu ödeyen Partilerinin yanında kendilerinin de hem dünyada hem de ahirette getirisinden yararlanmaları dileğiyle.

ŞEHİDİMİZ KADİR YILDIZ’IN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN!!!

 Evvelki gün İdlipte cani Esat’ın katilleri tarafından askeri konvoyumuza yapılan saldırıda 4 silah arkadaşıyla şahadet şerbeti içen uzman Onbaşı Kadir Yıldız’ımıza Mevla’mızdan gani, gani rahmet ailesi ve hemşerilerimizle milletimize  baş sağlı diliyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.