Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


AYDOĞDU’NUN MUHALEFET ONAYLI SİYASİ PARTİLERE MESAFEDE KAYMAKAM ÖZDEN YÖNTEMİ!

AYDOĞDU’NUN MUHALEFET ONAYLI SİYASİ PARTİLERE MESAFEDE KAYMAKAM ÖZDEN YÖNTEMİ!



 
 Aslında geçen sene Halk TV kanalını seyrettikten sonraki ilkyazımın konusu olacaktı.
  Program’a katılan Aksaray, Burdur ve Ardahan’ın CHP il başkanlarının konuşmaları esnasında Ardahanlı başkanın ilinin Valisine tepkisinin aksine Aksaray İl başkanı Ali Abbas Ertürk Beyin Vali Hamza Aydoğdu’dan övgüyle bahsetmesi beni Yetmişli yıllara götürdü.
  O yıllardaki benzeri tutumun faydasını da bilen olarak Vali Aydoğdu’nun siyasiler üstünde oluşturduğu muhalefet parti onaylı olumlu etkinin ilimize birçok yönden sağlayacağı faydalarını ve uzlaştırıcılığın teşvikine katkı için bu güzel olguyu yazımda işlemek istedim.
 Fakat aktüel ve siyasi gelişmeler nedeniyle yazmak istediğim bu konu ötelene, ötelene evvelki hafta katıldığım bir programdaki katılımcılar tarafından da taktir edilen devam eden oluşumun ülkemiz siyasetinin seviyesine yaptığı ve yapacağı olumlu katkıyı gördüğümden konuyu bu gün işliyorum.
 ÇOCUKLARIN PARMAKLARININ KURTARILMASI MUTLULUĞUNA TÜM SİYASİ PARTİLER ORTAK OLDU
  Ötelediğim bu günkü yazımı yazmama ilimiz genelindeki kandaki şekeri ölçebilmek için günde ortalama 5 defa parmak uçlarına iğne batırmak zorunda kalan 4-18 yaşı arasındaki Tip 1 Diyabet hastası olan çocuk ve gençlerimizin parmaklarının kurtarılması töreninde katılımcılarla birlikte şahit oldum.
    Vali Hamza Aydoğdu ile Mamasun(Gökçe ) köyünden hemşerilerimiz Eroğlu Kardeşlerin Holdingleri ile yapılan kandaki glikoz ölçümünün bağışlanan sensörlerle yapılması protokolüne her görüşten siyasi parti başkanlarının katılımı milletimizin uzlaşmasına katkısı göz önüne alındığında anlaşmayı daha da kıymetli hale getirdi.!!!
   Uzun zamandır bir araya gelmelerine çokta alışık olmadığımız ilimizdeki iktidar ve muhalefet partileri teşkilat başkanlarının etkinliğin ev sahibi olan Vali Hamza Aydoğdu’nun davetiyle ve davete icabet etmeleriyle bir arada olmalarının vatandaşın üstünde de oluşturduğu olumlu etki siyaset kurumunun medeni bir şekilde bir araya gelmelerinin mümkün olduğunu ortaya koyması yönünden sağladığı  kıymetin yanında istikbalde de yapması yüksek ihtimalli katkı içinde  katılımcılardan da taktir gördü.
KAYMAKAM YÜKSEL ÖZDEN AKSARAY’I ANARŞİDEN TARAFSIZ MÜLKİ AMİRLİĞİYLE KORUDU!!! 
  CHP il başkanı Ali Abbas Ertürk’ün geçen sene Halk TV’deki programda Vali Aydoğdu’nun ilimizdeki siyasi partilere karşı aynı mesafede olduğu yönünde sarf ettiği olumlu sözlerin  Tip 1 Diyabetli çocuk ve gençlerimizin parmaklarının kurtarılması için yapılan protokoldeki tekerrürü beni 46 yıl öncesinde yaşanan aynı olumlu havanın oluşmasına götürdü.
    1973-78 arası Aksaray Kaymakamlığı esnasında hafta içi ve dışındaki mesaisinin önemli bölümünü  bağlı köy ve beldelerimizde geçiren ve köyler ile mezraların o zamanki sıkıntılarının çoğunu imece usulü, köylerde ve şehir içinde maddi imkanı olan kişileri teşvik ederek, DSİ, Toprak Su ve Endüstri Meslek Lise’nin imkanlarını da kullanarak gideren Kaymakam Yüksel Özden sağ görüşe sahip olmasına rağmen  yönetimde Aksaray’daki tüm parti teşkilatlarına  eşit mesafede duruyordu.
   Özden merhumun tüm partilere aynı mesafede durmasıyla o zamanki Türkiye’de anarşi ve anarşinin sebep olduğu terör kol gezerken Aksaray bölgedeki bir barış vahası konumundaydı.!!! 
AKSARAY’DA 24 SAAT HER YERE GİDİBİLİRKEN NİĞDE’DE BİR ÇOK YERE GÜNDÜZ BİLE GİRİLEMEZDİ!!!
  Bağlı bulunduğumuz Niğde ili merkezinde bile insanların gece sokağa çıkmaktan çekindiği, gündüz  ise ayrı görüşten olanların karşı görüş tarafından bazı mahallelerin fiilen kurtarılmış bölge olarak ilan edilmesi nedeniyle araçsız girilemezken o zamanda Aksaray’da Kaymakam Yüksel Özden in tüm partilere ve görüşlere eşit mesafede duruşunun yanında babacan tatlı sertliğiyle siyasi yelpazenin ilçe başkan ve yönetim kurullarının sevgisini ve hürmetini kazanması şehir içindeki olumlu havanın oluşmasına da büyük katkı sağlamıştı.!!!
YÜKSEL ÖZDEN  AKSARAYDA OLSAYDI 6-7 EKİM1978 OLAYLARINA KESİNLİKLE İZİN  VERMEZDİ!!!
  O tarihlerdeki Aksaray için tek olumsuzluk 6-7 Ekim olayları olarak bilinen şehir merkezindeki birçok iş yerinin ve kamu araçlarının zarar gördüğü olumsuzluk yaşandığı zaman Kaymakam Yüksel Özden annesinin cenazesi için Osmaniye’deydi.
   Aksaray’da olsaydı liseye asılan Sovyetler birliği bayrağını indiren çocukların, ardından insanları kesinlikle tahrik etmemesine rağmen Ulu camisi hocasının Cuma hutbesinde söylediği uzlaştırıcı sözleri nedeniyle göz altına alınmasına sebep olan daha sonra rüşvetten cezalandırılan baş komiser tarafından göz altılara   izin vermeyeceğinden olayların piminin çekilmesine sebep olan olumsuzluklara da asla izin vermezdi.
   Vali Hamza Aydoğdu’yu idarede tüm siyasi partilere tıpkı merhum Yüksel Özden gibi aynı mesafede durarak gönüllerini kazanmasıyla oluşturulan olumlu hava için tebrik ediyor ve kendisinden sonrakilere de bunun örnek olması dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.