Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


BAHAR’IN ORTASI,1’İ GAYRİ İSLAMİ 14 KUTLAMANIN YAPILDIĞI AY”NİSAN!

BAHAR’IN ORTASI,1’İ GAYRİ İSLAMİ 14 KUTLAMANIN YAPILDIĞI AY”NİSAN!


Bahar ayının ilk ayı olmasına rağmen ”Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” sözünün gereği eskiden bizim kültürümüzün dini hizmetlerinde kullanılan Hicri Kameri, yani Hicri Ay takviminin aksine resmi devlet işlerinin yürütülmesinde kullanılan, Hicri Şemsi, yani Güneş Hicri takvimine göre  son 10 günü genel olarak  bahara girişi hatırlatan sıcak günlerle geçse de bizim  kültürümüzün takvimine göre 14 gün önceden gelen Miladi takvime göre ise bu 14 günlük farktan dolayı  tamamına yakını kış mevsimi gibi geçmesi nedeniyle bu takvime göre Nisan Bahar’ın yani İlk baharın ortası  baharın kendisini iyice hissettirmeye başladığı aydır.

RAHMETİ GAZABINI KUŞATAN MEVLAMIZA  HADÜ SENELAR OLSUN CORONA OLMASAYADI NİSAN’IN 2. YARISINDAN İTİBAREN KIRLAR,PARKLAR VE BAHÇELERİN İNSANLARLA DOLDUĞU ZAMAN OLACAKTI

   Nuru gibi Narıda Hak olan tüm şükürlerin yegane müracaat yeri  ve muhatabı  olan Cenabı Mevla’mızın tüm insanlık alemiyle bizden almasını niyaz ettiğimiz dünyayı eve hapseden bu Corona virüsü olmasaydı ikinci yarısını tarımla işi olmayanların kırlarda, çayırlarda, bayırlarda park ve bahçelerde tarımla uğraşanların ise tarlasında, bağında, bahçesinde geçirdiği bir zaman dilimini ömrü olanlar yaşayacaktı.

NİSAN AYI 1’Rİ İSLAM İNANCINA AYKIRI OLAN FAKAT MANKURTLUKLARIN  GAYRİ MÜSLÜMLER HAŞROLMAK İÇİN BENİMSEDİĞİ 14 KUTLAMA VE ETKİNLİĞİNDE İÇİNDE BARINDIRAN AYDIR!!! 

  Nisan ayı yazının girişinden itibaren belirttiğim özeliklerinin yanında orta başlıkta belirtilen içinde 1’İ  inancımıza uymayan 14 kutlama ve özel gününde olduğu aydır.!!!

İŞTE NİSAN AYINDA KUTLAMALARIN YAPILDIĞI 14 ÖZEL GÜN!!!!

 1-Kanserle Savaş Haftası……………………………………………..1-7 Nisan.

 2-Avukatlar Günü……………………………………………………………5 Nisan.

 3-Öldürülen Gazeteciler Günü…………………………………………6 Nisan.

 4-Dünya Sağlık Günü……………………………………………………….7 Nisan.

 5-Sağlık Haftası………………………………………………………………..8-14 Nisan.

 6- Türk Polis Teşkilatının Kuruluşu…………………………………..10 Nisan.

 7-Turizm Haftası………………………………………………………………15-22 Nisan.

 8- Daha önce 14 Nisandan başlanarak Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)in dünyamızı şereflendirdiği Miladi 20 Nisan’da dahil o hafta boyunca yapılan kutlamalar şimdilerde Hicri takvimine göre yapılmasına karar verildiğinden bu günde artık bu kutlamaların yapılmadığı, fakat uzun yıllar yapıldığı aydı.

 9-Verimlilik Haftası……………………………………………………………...17 Nisan.

10-Ebeler Haftası………………………………………………………………….21-28 Nisan.

11- Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı…………………………………..23 Nisan.(Bu sene Milli Egemenliğimizin 100. Yıl dönümü olması  yapılması planlanan çok büyük kutlamalar büyük ihtimal ile Corona nedeniyle daha küçük çaplı şekilde yapılacak)

12-İstatistik Günü………………………………………………………………….25 Nisan.

13- Pilotlar Günü……………………………………………………………………26 Nisan.

14- İslam inancı ve kültürüyle hiçbir alakası olmayan aksine dinimize düşman olan gayri Müslimlerin günü olan kendilerinden olmayanlara bunun üstüne “Dünya” kelimesi monte ettirilerek kutlatılmaya çalışılan Dünya (!) Dans Günü(!) inancımıza uymayan gayri Müslim bir adeti olmasına rağmen mankurtlaşanlar tarafından bu günün inancımızla alakasının olmadığı gibi birde yukarıda da belirttiğim  gibi inancımıza düşman olanlar tarafından kutlanan bir şey olması nedeniyle aklı olan ve  ahirette  gayri Müslimlerle birlikte olmak istemeyen Müslümanlar tarafından asla ve asla tenezzül edilmemesi  gereken bir etkinlik olduğundan bunu yapmayı düşünen  tüm din kardeşlerimizin bunun yanlışını bilenler tarafından medeni  çerçevede bilgilendirilmesi.

    Bu bilgilendirmede bu kutlamanın İnancımız ve inancımıza göre oluşan kültürümüze uygun olmadığının  Cenabı Allah(c.c.) tarafından biz Müslümanların tamamına verdiği Ebirbil  Maruf ve Nehiel Münker gereği yapılması.

  Tüm din kardeşlerimizinde inancımıza uygun veya karşı olmayan günleri kutlamaları, aksinden ise” Bu dünyada kimi severseniz onunla haşrolunacaksınız” İlahi emri gereği uzak durmaları dileğiyle.

   Cumamız mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

(*). Bu günkü yazımda kullandığım günlerle ilgili bilgiye”https://www.memurlar.net/haber/355989/nisan-ayindaki-onemli-gunler.html”dan aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.