Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


BAKAN BEYDE BENİM GİBİ YENİ HİZMETLERİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİR!!!

BAKAN BEYDE BENİM GİBİ YENİ HİZMETLERİYLE GEÇMİŞİ TELAFİ EDEBİLİR!!!


 

  1976’nın Ocak’ında profesyonel olarak başladığım muhabirliğim ve 77’den itibaren ise yazdığım köşe yazarlığımda her daim ana prensip olarak Hakkın rızası için yazdıklarımın milletimizle ülkemize  ve bahse konu olanın sadece eksinini görmenin yerine Mevla’mızın yer yüzündeki halifesi olmanın bilinciyle artılarının da  kul hakkına azami şekilde riayetle gözettim.

   Bu çerçevede kamuoyu tarafından bulunan veya tespit edilenlerle şahsi olarak tespit ettiğim kurum ve kişilerin eksiklikleri ve yanlışlarını yazarken her daim bardağın boş tarafı yerine dolu tarafını da görerek ve yaptığım haberler ile  kaleme aldığım köşe yazılarında daima kamu yararı ve kişi hakkını gözetmeye de azami gayret sarf ettim.

 Beşerin şaşacağı prensibi gereği azami dikkatime rağmen kamu yararı ve kişisel haklar konusunda bir sıkıntı olduğunda ise bunun telafisine gittim.

   Bu günde bir eleştirimde unutulan hizmetleri bu yazımla telafi etmek istiyorum.

 CENAP BEY TOBB MESLEK OKULU DIŞINDA İÇME SUYUNUN YATIRIM BEDELİNİDE AYIRTANDIR

     Geçen sene hemşerimiz Cenap Aşçı ‘nın Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı ve 2015 Haziran Genel seçimleri sonrası kurulan Seçim Hükümetindeki Bakanlığında yetkileriyle kıyaslandığında ilimize getirilmesine vesile oldukları kıyaslandığında getirisinin cılız kaldığını köşe yazımda belirtmiştim.

    Bu yazımda özetle kendisinin Bakanlığı esnasında Aksaray’ın Kapadokya’nın merkezinde bulunmasına rağmen bağrımızı saplanan bir ucube ile bırakın bu bölgenin merkezi olmamızı bizim parçası olmamızın bile kabul edilmeyen bizi adeta yok sayan şehrimiz girişine konan bir ucube levhanın  kaldırılması için kendisini bilgilendirmeme rağmen bunu bile kaldırtamadığını.

   Sadece OSB’de bizzat kendisi tarafından temeli atılan TOBB’un meslek okulundan başkaca bir hizmeti gerçekleştiremediğini belirtmiştim.

CENAP BEY AKSARAY İÇME SUYUNUN YATIRIM BEDELİNİDE ALAN BİR HEMŞERİMİZDİR!

  Bu yazım yayınlandığında 08.02-28.03.2019 arasındaki Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Almanya ve Fransa’yı içine alan 5 ülkedeki inceleme gezisindeydim.

   Bana bu konuda  WhatsApp ta beni bilgilendiren Bakan beyin 2 danışmanından biri olan kadim dostumuz su katılmamış vatansever olan tüm kamu görevinde  bazı engellemelere rağmen başarılı hizmetler veren İbrahim İriş kardeşim bakan beyin sadece TOBB okuluna vesile olduğunu belirtmemin yeterli olmadığını.

   Bakan beyin bu sene yüksek ihtimal ile bitirilecek olan damacana kalitesinde Aksaray’a verilecek olan yeterli içme suyunun yatırım bedelini de geçici hükümetin yatırım bakanlığından alan olduğunu.

   Ayrıca ilimizin lojistik merkezi olabilmesi için ülkemizin en önemli lojistik kurumlarından birisinin yatırımlarını da ilimize yapması için teşvik etmesi başta olmak üzere birçok irili ufaklı hizmete vesile olduğunu belirtti.

  Cenap Aşçı hemşerimizi TOBB Meslek okulunun yanı sıra içme suyumuzun yatırım bedelini de dönemin Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı ile paslaşarak alması ve şu anda ana nüvesi oluşturulan lojistik çalışması başta olmak üzere ilimize vesile oldukları hizmetleri için teşekkür ediyorum.

  Geçen seneki köşe yazımda unuttuklarımdan dolayı kul hakkından kurtulmak için bu yazımla eksiğimi telafi ettim.

   Şimdi sıra Cenap Beyde!

 CENAP AŞÇI BAKAN HEMŞERİMİZ THK BAŞKANI OLARAK KURUMUN HİZMETLERİNDEN AZAMİ ŞEKİLDE FAYDALANMAMIZI SAĞLAYARAK BAKANLIK VE MÜSTEŞARLIK DÖNEMİNİ TELAFİ EDEBİLİR

   Mevlana Celalledini Rumi hazretlerinin dünün dünde kaldığı, gelecek için  yeni şeyler yapmak gerektiği konusundaki deyiminde olduğu gibi geçmişe hayıflanmanın bir faydası olmayacağı gerçeğiyle gelecek için yeni şeyler yapılması gerektiğinden hemşerimiz Cenap Aşçı Bey’inde bunu yapması.

  İlimiz Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz ve Mülki ile mahalli yöneticilerimizle de iş birliği yaparak atıl vaziyette bulunan Hava alanımızın varılan prensip çerçevesinde başkanı olduğu THK kurumu üniversitesiyle birlikte kurumun uçuş eğitimi veren yeri haline getirilmesi.

   Hasta ambulansı, ilaçlama ve yangın söndürme uçakları ile diğer uçakların kalkış ve iniş yeri olmasının sağlanması.

   Kurumu tarafından yapılacak pist uzatılması ve diğer yatırımlarla burasının ilk etapta en azından yurt içi uçak seferlerinin yapılacak hale getirilmesi.

   Bununla da ilimizde bulunan yatırımcıların veya ilimize gelecek olan yatırımcıların en yakın milletler arası uçuşlara açık hava limanlarına hava yoluyla ulaşılmasını sağlatabilir.

    Cenap Aşçı hemşerimizin önce Hakkın rızası ,sonrada bu memleketin evladı olarak kendi kurumunun yanında makamının nüfuzunu da meşru çerçevede kullanarak ilimize  başkaca  kurumlardan alınabilecek tüm hizmetlerin gerçekleştirilmesine de vesilesi ve bununla da hem geçmişteki yapamadıklarını telafi etmesi, hem de  başarılmasına vesile olacaklarıyla oluşturacağı Sadakayı cariyeyle dünya ile ahiretini payidar etmesi dileğiyle .

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.