Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Birol Metin


BAŞKA TÜRKİYE YOK

Lütfen özellikle bu dönemde kırk kere düşünün bu olay siyasi bir olay değil tarafınız Türk Milleti olsun.



BİROL METİN

 

 

  •  

11 Okunma

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Lütfen özellikle bu dönemde kırk kere düşünün bu olay siyasi bir olay değil tarafınız Türk Milleti olsun.

13.02.2023 01:21:00

ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

Ülkemiz beşik gibi sallanıyor şimdiye kadar görmediğimiz bir felaket ile boğuşuyoruz. Ülke olarak hepimizin sinirleri gergin moralleri bozuk. Böyle bir dönemde her zamankinden daha uyanık olmalıyız.

Deprem bölgesinden görüştüğüm insanların söylemlerine göre durum çok ağır tablo tam bir felaket;

On vilayetimizin etkilendiği afet şimdiye kadar en çok insanımızı kaybettiğimiz doğal afet olarak tarihte yerini alacak. Maddi kayıp ise tam bir yıkım.

Özellikle Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illerimizde şehri baştan sona yeniden imar etmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum. Binaların % 20-25 i tamamen yıkılmış geriye kalan kısmı da ya hasarlı yada ağır hasarlı vaziyette altyapı baştan sona gözden geçirilmesi lazım.

Bu işin içinden çıkmak için millet olarak birlik olmaktan başka çaremiz olmadığını düşünüyorum. Herkesin bir tarafından tutup bir tarafa çektiği bir yapı ile bu işin üstesinden gelinemez.

DEZENFORMASYONA VE PROVAKASYONA DİKKAT

Böyle bir dönemde en çok ihtiyacımız olan hal sakin kalmak dayanışma ve yardımlaşma ruhunu kaybetmemek, Devletimize olan güven duygusunun zedelenmesine müsade etmemektir. Bunu kaybettiğimiz zaman herşeyimizi kaybederiz.

1-Afetlerde organizasyon tek elden yürütülür, bunun nedeni öncelikle güvenliktir. Önüne gelen kişinin yemek dağıttığı önüne gelen kişinin yardımları dağıttığı bir afet yönetim sistemi başarıya ulaşamaz hatta art niyetli kişiler yada provakasyon yapmak isteyenler için açık kapı haline gelir ki sonucu depremin bilançosundan daha ağır olabilir. Bu nedenle afette görev alan her kişi kayıtlı olmak zorundadır.

2-Birilerinin sistemli bir şekilde morali bozuk sinirleri gergin olan Türk milletini galeyana getirip suriyeliler üzerine saldırtmak istediğini seziyorum.Aman dikkat edelim Ortada binlerce güzel örnekler var iken onların içinde 50 ye yakın yağma ve hırsızlık videolarını gözünüze sokuyorlarsa burada bir plan vardır.Sakin kalalım her olaya ihitiyatlı ve dikkatli yaklaşalım.

3-Böyle durumlarda devletin teyiti Afet kordinasyon merkezinin duyuruları dışında hiç bir haber doğru olarak kabul edilemez terör örgütleri halkı paniğe sevk etmek için bu haberleri yaparlar psikolojik harp tekniklerinden biride budur.

4-Şehirlerimize gelen depremzede vatandaşlarımızı halkımız kucakladı halkımızın merhamet duygusunu kullanmak isteyen kişilere karşı da uyanık olmalıyız.Daha sonrasında mağdur olmamak kucak açtığınız depremzede nin afad kaydının olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

1999 Ağustos depreminden çıkaramadığımız dersleri bu depremden çıkarmalıyız.

Her ne kadar doğal afetler içinde en çok can kaybı verdiğimiz afet depremler olsa da bu depremde bir kere daha gördük ki öldüren deprem değil binalar.

Lütfen özellikle bu dönemde kırk kere düşünün bu olay siyasi bir olay değil tarafınız Türk Milleti olsun.

Başka Türkiye yok.