Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İSHAK PEKGÖZ


Belediye başkanı kimdir

Belediye başkanı kimdir


bir yerleşim yerinde kamusal hizmetlerden sorumlu, seçilmiş en başta gelen kişidir. Topluma örnek olacak bir kişiliğe sahip, karar alma sürecinde etkili, vizyon sahibi, azimli, başarılı ve bilgili olan; halkın içinde kalmaya öncelik veren, söz ve davranışları ile bunu kuvvetlendirebilendir.

Üretici bir zekaya sahip, mevcudu korumak yerine daha ileriye taşımayı amaç edinen, sadece kendini seçenleri değil bütün toplumu temsil ettiğinin bilincinde olan ve buna göre de hizmetleri yürütendir. Bu durum çoğulcu demokrasinin bir gereğidir.

Belediye başkanımız sayın Evren Dinçer Bey, göreve başladığı günkü tevazuunu korurken ilimizde alışıla gelen protokol hastalığına yakalanmamış olması başlı başına bir başarıdır. Herkesle iletişimini sürdürebilen, herkese mesafeyi eşit tutma konusunda kararlı duruşunu bozmadığını ve bozmaması gerektiğini düşünüyorum. Partisinde birleştirici bir tutum ve çaba içerisinde olduğu gözlerden kaçmıyor. Yapılan hizmetler sürdürülen çalışmalar halkın takdirine sunuluyor ancak halka tanıtımın yetersiz kaldığı düşünülüyor.

İyi bir kentleşme, iyi bir yönetimden geçer. Bu da kısaca belediye başkanı ve ekibi demektir. Bazı şahısların hatır kadrosu değil; çalışan, üreten, liyakat sahibi, işinde uzman kadrolarla belediye başkanı o kentin bel kemiği olur ve halkını refaha ulaştırır. Hizmet ettiği kentin ve yaşayan halkın geleceği, ortaya koyacağı vizyon ile belirlenecektir.

Belediyelerde; ortak akılla plan, proje, iş üretilmelidir. Yanlışları tenkit ederken, doğru olanları takdir etmezsek eksik olur. Herkes adalet ister ama adaleti herkes uygulayamaz.

Kolaylıklar dilerim.