Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Belediyenin gözardı edilen çalışmaları

Belediyenin gözardı edilen çalışmaları


Cuma günü Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer aldığı altı adet otobüsü törenle hizmete soktu. Ben töreni pandemi nedeni ile uzaktan izlemeye çalıştım. Alınan otobüsler gerçekten son derece modern otobüsler. Önceki beş otobüsle beraber 11 otobüs hizmete sokulmuş oldu. Cuma namazı sonrası bir yerde çay içmeye oturduk, Evren Başkanın otobüsü sürerek selamlaması ve otobüslerin gerek olup olmadığı ile ilgili konuşmalara kulak misafiri oldum. “ bu otobüsler gereksiz, kimi taşıyacak, sarı otobüsler ne işe yaracak. Buna verilen paralarla hizmet yapılmayan Aksaray’a hizmet yapılsa olmaz mı?” gibi laflar.

Alınan otobüslerin toplu taşımada kullanılmayacağını, sosyal hizmetler ve Belediyenin hizmetinde kullanılacağını Başkan Dinçer söylemesine rağmen toplu taşımada kullanılacağını zannedenleri gördüm. Halbuki, 11 otobüs toplu taşımada nasıl kullanılacak, bunca otobüsçülerin ekmeği mi kesilecek?

17 aylık görevi süresinde ne iş yaptı diyenlere hatırlatmak maksadı ile Belediyenin 17 aylık çalışmasını derledim. Haksızlık mi ediyoruz, takdir mi etmemiz lazım. Pandemi mücadelesine rağmen neler yapıldığını başlıklarla hatırlatmak adına sizlerle paylaşayım.

Kapalı Salı pazarı üzerine 1 MGW’lık güneş enerji santrali. Esnaf sanatkarları ve dar gelirli vatandaşlarımıza 950 konut projesi. Toki bölgesine Necmiye hatun kadın aktiivite merkezi tamamlanarak hizmete açıldı.

13.500 metrekare alana çocuk trafik eğitim parkı projesi. Muhtarlarımız için vatandaşın işlerini kolaylaştırmak adına 6 adet muhtarlık binası. 400 milyon bedele yapımı devam eden yeni sanayi projesi devam ederek hızlandırılıp bu yılın sonuna bitirilmesi çalışması.

Köhne vaziyete gelen Piri Mehmet çarşısı ile ilgili canlandırma çalışması yapılarak Tapu kadastro müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu tapunun buraya taşınması. Vatandaşları aile sağlık poliklinikleri yanında ilaç almaları için dört mahalleye 4 eczane yeri yapılması.

Aksaray terminal sahası ve bina içerisinde yeniden düzenleme yapılarak yeniden hizmete sunulmuştur. Melik Mahmut Gazi Hangah-ı ve Yusuf Hakiki Baba türbelerinin kültür merkezi haline getirme çalışmaları.

Yeni Mahalleye mahalle konağı, Hasas ve Nakkaş arasına kadın aktivite merkezi, hastanenin girişine hastaneye gelen vatandaşlara çorba evi. Cumhuriyet, Paçacık, Ereğlikapı, Şeyh Hamit ve Taşpazar mahallelerine kitap konağı.

Fatih mahallesine Millet kıraathanesi, Bedir Muhtar mahallesine 3.300 metrekare alana Bedir Muhtar külliyesi. İlimizde bulunan Hasas Baba, Şeyh Hamza, Pir Ali Sultan gibi türbelerinin restorasyon çalışmaları, kılıçaslan parkına mescit yapımı.

Devam eden projeler ise, Cumhuriyet ve Yunus Emre mahallelerine ortak kapalı Pazar alanı. Robotik Otopark, 25 km’lik akıllı bisiklet yolu projesi, 2 adet kütüphanesi, oto parkı ve sosyal alanları olacak külliye, en önemlisi Yeni Belediye binası çalışması.

Bilim ve gençlik merkezi, Bağlı köyü arıtma tesisleri bölgesine 5 megawatlık GES projesi, yani elektrik enerjisi projesi. DSİ içme suyu arıtma tesisi, yeni katı atık depolama projesi, atık su arıtma tesisi, kitap konakları projesi,kimsesiz çocuklara sevgi evi projesi, engelsiz yaşam projesi, fuar ve kongre alanı projesi,

İçme suyunda Aksaray’ın asbest borularından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yeni kanalizasyon çalışmaları, 100 bin sıcak asfalt çalışması yapılmıştır. Tokiye tatlı su çeşmesi, yeni bulvarlar çalışması, hürrüyet mahallesinden E-90 yoluna 50 mk. Yol devam ediyor. 4 ayrı bölgeye araçlar için köprü yapımı, yeni araçlar alımı, tacine 2 etap parkı tamamlandı, kalanlara millet bahçesi projesi, engelli koordinasyon merkezi, maske üretiminde farkındalık, seccade ve maske dağıtımı. Sıfır atık projesi, mezarlık hizmetleri ücretsiz hale getirildi. Aratol’a akmek hizmet binası, ücretsiz çorba ve lokma dağıtımı, Aksaray Belediye spor final oynamıştır.

Ne yaptı diyenler en azından bilgi sahibi olmuştur. İleri ki günlerde çok önemli projelerin önem ve ehemmiyetine değineceğim. Demek ki, Belediye boş durmuyor bir şeyler yapıyor