Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


BİLİM FESTİVALİYLE “TÜRKİYE’YE FABRİKA YAPILMIYOR’A CEVAP”HİZMETE AÇILAN 41 YENİ FABRİKA!!

BİLİM FESTİVALİYLE “TÜRKİYE’YE FABRİKA YAPILMIYOR’A CEVAP”HİZMETE AÇILAN 41 YENİ FABRİKA!!


   Saat sabah 11’den Cuma Namazı için verilen ara dışında gün boyu takip ettiğim ilimiz ve ilimizin coğrafi konumu nedeniyle bizimle birlikte bölgemiz ve ülkemize katacağı artı nedeniyle ikisi de çok önemli olan etkinliğin her birisi uzun uzadıya ayrı, ayrı yazıyı hatta yazıları da hak ediyor.!

   Fakat yazıların geciktirilmesi halinde aktüelliğinin geçmesi ve bu iki önemli çalışmanın yeni gelişmelerin gölgesinde kalmaması için konuyu iki ayrı başlık altında yazıyorum.

AKSARAY 1. BİLİM  FESTİVALİ ÜLKEMİZİN 2002’DEN BU YANA BİLİMLE TEKNOLOJİDEKİ RAKİPLERİMİZİ HASETTEN ÇATLATAN,SEVENLERİNİN İSE GIPTA ETTİKLERİ MUAZZAM BAŞARILARI ORTAYA KOYDU!!!

   Özelde Türkiye’deki, genelde ise dünyadaki bilim ve teknolojik gelişmeleri takip etmek, teknolojik gelişmelere katkı sağlayarak istikbalimiz olan Aksaray’ın gençlerine bilimi sevdirerek ülkemiz ve insanlık aleminin gelişmesine katkı sağlamak için yapılan Milletler Arası Aksaray Bilim Merkezi’nin gerekliliği bu festivalle bir kez daha ne olarak anlaşıldı.!

   Festivalin tanıtım toplantısına katılamasam da hizmete açıldığı günden bu yana çoğunluğu her kademede okul öğrencisi olmak üzere 50 Bine yakın hemşerimizin ziyaret ettiği.

    Bünyesindeki teknolojik aletleri geliştirip, daha üst noktalara getirmek için de çalışmaları sürdürülen bilim merkezinde Bilim ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapılan açılış töreni öncesi Solo Türk  Savaş uçağı tarafından yapılan gösterideki pilotun cesareti ve mahareti katılımcılar tarafından ilgi ile  takip edildi.

 DR.EVREN DİNÇER VE EKİBİ BU GÜZEL ETKİNLİKTEN DOLAYI ZİYARETÇİLERİN TAKTİRİNİ KAZANDI!!!

    Festivali düzenleyen Aksaray Belediyesi ve Başkanı Dr. Evren Dinçer ile ekibi ve 400 civarındaki görevli personeliyle verilen danışma ve yönlendirme hizmetiyle  hemşerilerimiz Milli ve Milletler arasında isminden milletimizin göğsünü kabartan başarılarıyla söz ettiren ülkemizin milli kuruluşları ASELSAN, TUSAS, HAVELSAN,TÜBİTAK gibi birçok kuruluşun ürettiği ürünlerinde sergilendiği ziyaretçilerin taktirini kazanan Başkan Dinçer ve ekibinin emekleriyle gerçekleşen festival hafta sonu da ziyaretçilerini kabul etti.

19 YILDA HİÇ BİR FABRİKANIN YAPILMADIĞINA CEVAP AÇILIŞI YAPILAN 41 YENİ FABİRKAYLA VERİLDİ!!

   Milletimizin 1. Adamı Şehit Başbakan Menderes’ten sonraki 2. Adamı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hükümetleri tarafından ülkemizin dış pazarlara açılabilmesi ve günümüzde geldiği sanayinin her kolundaki seviyenin temellerinin atılmasından ve uygulamasından önce Türkiye’de geneli siyasilerin arpalığı haline gelen kamu fabrikaları vardı.

  Merhum Özal’ın cesaretiyle kamunun hantallığı yerine verimliği  ve yeniliği ön plana alan özel teşebbüsü ve başarılarıyla ülkemizin aylık 20 Milyar doları aşan ihracata ulaşmamızı görmeyenler 19 yılda yüzlercesi Aksaray ve on binlercesi ülkemize yapılan fabrikaları yok sayarak ”Türkiye’de 19 yıldır tek bir fabrika bile yapılmadı(!)” diyorlar.

   Bakan Varank Cuma günü Aksaray Organize Sanayi bölgesinde ilimiz Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye başkanı Dr.Evren Dinçer le birlikte ilçe Belediye başkanları ve Kaymakamlarıyla il protokolünün de katıldığı törenle ASÜ Konferans  salonunda toplu açılışını yaptığı 2500 kişiye iş ve direk olarak 12.500 kişiye ise aş verilmesine vesile olan 41 Fabrika ile cevap verildi.

AÇILIŞI YAPILAN 41 FABRİKANIN  YATIRIM DEĞERİ 800 MİLYON LİRA!!

   Törende yaptığı konuşmasında ”Bugün açılışını yaptığımız tesislerin yatırım değeri 800 milyon lirayı buluyor.

     Bu yatırımlarda her zaman olduğu gibi biz devlet olarak yatırımcılarımızın yanında yer aldık.

    41 tesisimizin hemen hepsi için teşvik belgeleri düzenledik.

    Bu fabrikalar yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza istihdam oluşturacak.

    Elektronikten mekaniğe, ilaçtan kimyaya gıdadan tekstile birçok alanda faaliyet gösteren 41 tesisimiz şehrimizin ve ülkemizin üretim ve ihracat kapasitesini daha ileri noktalara taşıyacak.

    Şahsen irili ufaklı tüm bu yatırımları büyük ve güçlü Türkiye yolunda atılmış değerli adımlar olarak görüyorum.

    Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye’nin rotası yatırım üretim ve iştiham ve ihracattır.

    Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemizin yolu tartışmasız bu formülden geçiyor.

    Bu manada enerji fiyatlarının taşıma emtia fiyatlarının maliyetlerinin arttığı böyle bir dönemde ülkesine güvenerek yatırımlarına devam eden büyük ve güçlü Türkiye’nin yoluna giden tüm taşları döşeyen yatırımcılarımıza bu kürsüden şükranlarımı sunuyorum.” diye ifade ettiği fabrikaların ilimize ve bölgemizle ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.