Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

mehmet mücahit mercan


BİR CİPS

BİR CİPS



Bugün Deprem Bölgesi Kahramanmaraş Elbistan'da  Etkilendiğim bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.
Normalde biz gazeteciler Çok olaya Şahit oluruz ama bu olay kadar beni etkileyen olmamıştı.
Deprem Bölgesi olan Kahramanmaraş Elbistan'a gitme kararı bir kaç gün önce Kapadokya gazeteciler Cemiyeti başkanı Mahmut Eskil'e beraber almıştık şahsi araçla gidilecekti. Rahatsızlığından dolayı ben gelemem sen bir kişi ile git dedi.İlk katkıyı da kendi gayretleri ile hazırladı ve ilk desteği kendi sağladı.Nihayet araç Kahramanmaraş Elbistan'a gidecekti.
Bizler tabi Kahramanmaraş Elbistan a gideceğimizi duyurduk.Bir dost aradı ben gelemem ama bende şu kadar katkı benden olsun dedi, diğeri benden şu kadar katkı benden olsun dedi. Baktık elimizde belli bir miktar para ve malzeme birikti.
Ne alalım diye düşünüyorduk Devletimiz ve milletimiz genel gıda,giyecek ve Konaklama ihtiyaçını zaten karşılıyordu.Bizde Çocukları Sevindirelim dedik.ve biriken para ile Cips,çikilota, bisküvi,şeker ve diğer malzemeleri alarak arabamıza yükledik.
Sabahın ilk saatlerinde yola çıktık Nevşehir,Kayseri,Derken bir baktık ki maraş il sınırlarına girdik.Köylerden geçerken Fazla hasar olmadığını,Hatta bazı köylerde şükür hiç hasar olmadığını gördük.ve nihayet Kahramanmaraş Elbistan'a girdik.
Ama baktıkki her yer yıkık ayakta olanların çoğu hasarlı vaziyette bir caddeye giriyorsunuz caddenin sonu yok çünkü yıkılan bina enkazı yüzünden Cadde kapalı halde.Artık navigasyonlar bile kafayı sıyırmış şekilde ama bir şey bizi çok sevindirdi her enkaz çalışma olduğu yerde çoğunlukla Aksaray ekibi ve 68 Plakalı Kamyon,Dozer ve Farklı iş makinaları ile karşılaşmamız.
Bu kapalı caddeye girdiğimizde yaşlı bir bayan çocuğun elinden tutmuş gelirken çocukta durmadan birşey istediği belli. Bizlerde götürdüğümüz yiyeceklerden verelim ve Sevindirelim dedik yanımızda gelen gönüllü abimiz arabadan indi çoçuğa cips ve diğer yiyecekleri vedi bende arabadan çocuk ve bayani dinliyordum ki Allah razı olsun sizlerden sabah'tan belli Cips istiyordu.Depremden dolayı Açık yer bulamadık karşımıza rabbim sizi çıkardı dedi.görevli abimizde bir kaç tane daha cipsi verdi ve çocuk mutlu bir şekilde oradan ayrıldı.
Tabi bizde geri kalan malzemeleri dağıtmak üzere Kahramanmaraş Elbistan'da Millet Bahçesinde bulunan çadır kentte hareket ettik ve burada malzemeleri depremzelere dağıttık.
Daha sonra Kahramanmaraş Elbistan Deprem koordinasyon Sorumlusu depremin ilk gününden bu yana 20 gündür Canla başla çalışan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve İl özel idare genel sekreteri Yüksel Çelik beyi gelmişken ziyaret edelim Aksaray'ın Selamlarını iletelim dedik.
Tabi oraya doğru hareket ederken 68 plakaya kendi aracımızın plakasından dolayı teveccüh olduğunu gördük Elbistan halkı Aksaray Halkına ve Aksaray valisi Hamza Aydoğdu'ya çok teşekkür ediyorlar.
Nihayet koordinasyon yapılan merkeze geldik bizleri İl özel idare
Destek Hizmetleri Müdür Vekili Dursun Baltacı Karşıladı Vali Hamza Aydoğdu Vekillere eşlik ettiğini belirtti ve merkeze Yardım getiren Avukat Sinan Özkanla karşılaştık. Aksaray il özel idare genel sekreteri Yüksel Çelik geldi bizlere 20 gün Kahramanmaraş Elbistan'da neler yapıldığını anlattı ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.Bizlerde Tam yola çikacakken Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'yu gördük Kendisine Aksaray'ın selamlarını ilettik ve Kahramanmaraş Elbistan'tan ayrıldık