Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


BÜFE AÇILIŞINI BİLE KAÇIRMAYIP MAKAMLARINI OLUŞTURANLARA VEFASIZLIK!  

BÜFE AÇILIŞINI BİLE KAÇIRMAYIP MAKAMLARINI OLUŞTURANLARA VEFASIZLIK!  


 

   Yazıma akla izana uymayan vefasızlığı yapanlara Mevla’mızın akıl ve izan vermesi dileğiyle başlıyorum.  

  Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için yazımıza konu olan anma etkinliğinin başlangıcına ve aradan günümüze doğru gelmek istiyorum.  

  Şimdiye kadar atanmış ve seçilmişlerin başta kendilerinin oturdukları makamların oluşturulmasını veya bir üst sınıfa taşımasını sağlayanlara olmak üzere birimizin bin olması için emek verenlere karşı son çeyrek asırda gösterilen vefasızlığı sırasıyla bilmekte fayda var.  

MERHUM BAYSAL VE SARIKAYA İLE BAŞER’İN YANINDA ABDULLAH KARAKAYA, İZZET DÜZGÜN , MÜLAZIM ERDOĞAN, MUSTAFA AVCI,ZEKAİ ARKAÇ BİR KAÇ DEFA ANMA PROĞRAMINA KATILDILAR!  

   1994’den itibaren aralıksız olarak düzenlenen anma proğramlarını günler önce yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe yazılarıyla duyurduğumdan İGM’nin ilk seçimle gelen başkanı merhum İsmail Baysal ağabey vefatına kadar katılırken emmioğlu rahmetli İsmail Sarıkaya merhum Şahin Başer ile Kaymakam Yüksel Özden’in A Takımından günümüzdeki Aksaray Turizminin temelini atan gelişmesinin yollarını açan o zamanki İlçe Turizm müdürü Abdullah Karakaya, Gazeteci İzzet Düzgün, Zekai Arkaç ,Mülazım Erdoğan ve Mustafa Avcı birkaç defa anma proğramına katıldılar.  

     CELİL ACAR VE MUSTAFA DOĞAN ARALIKSIZ EN ÇOK KATILANLARDIR!!!  

  Bir üst başlıkta isimlerini verdiklerimden başka birkaç defa lütfen babından merhum Çapan Tekeli’nin mesleğe kazandırdıkları dışında yıllardır anma proğramına aralıksız olarak Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı Celil Acar ile İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan’dan başka sürekli katılan olmadı!!!  

1994’DEN İTİBAREN VEFALARIYLA ARALIKLIKSIZ KATILANLAR DIŞINDA YAZGI 1 DEFA,1 DEFADA YARDIMCISI,1 DEFA ATAKLI YARDIMCISINI GÖNDERİRKEN DİNÇER ADAYKEN KATILDI!!!  

  1994’ün 24 Aralık’ından itibaren günümüze kadar görev yapan şimdilerde yerlerinde yeller esen ve sanki o atandıkları ve seçildikleri makamlar kendileri gökten zembille inmiş gibi gören vefanın gereğini yapmadılar.  

   Sadece bu konuda değil haklı olarak  tarafımızdan, diğer meslektaşlarımızla vatandaşlarımız tarafından da dile getirilen birçok şeyi bile umursamayanlardan şimdilerde ise yerlerinde yeller esen Valilerle Belediye Başkanları ve Meslek Odaları başkanları yapıp yapmadıklarıyla Hakka hesap vermek üzere cemiyetten çekilip bilinmez, tanınmaz hale geldiler!!!  

   Bir çok vefasıza rağmen Vali Ataklı kendisiyle görüşüp yaptığım davete şahsen icabet edemese de bir yardımcısını il Müftü yardımcısıyla bir defa gönderirken  Haluk Şahin Yazgı 2017 yılında bizzat programa katılırken, ondan öncede  yardımcısı Güven Kemerkaya ’yı gönderirken Belediye başkanı Evren Dinçer ise 2018 yılındaki anma proğramına başkan adayıyken yanındakilerle birlikte atıldı.  

   Vali Aykut Pekmez’e  konu hakkında bilgi vermeme ve davet etmeme rağmen kendisi katılmadığı gibi yerine temsilen de bir yetkiliyi de göndermedi.  

TÜM AÇILIŞ DAVETLERİNE KATILAN VALİ ALİ MANTI DAVETE RAĞMEN OTURDUĞU MAKAMI OLUŞTURANLARDA DAHİL HAYIRLI EVLATLARIMIZI VE ADAMLARIMIZI  ANMAYA KATILMADI!!!  

 Davet edildiği akla gelen tüm açılışlara katılan Vali Ali Mantı’ya ise geçen sene etkinliğin davetiyesini bizzat kendisine vermek için ısrarla özel kalemi aramama rağmen randevu verilmeyince bir hayırsever hemşerimizin Taşpazar mahallesine yaptırdığı Aile Hekimliği binasının açılışı esnasında kendisiyle görüşerek davetiyeyi elden ilettim.  

   Kendisine davetiye erdikten sonra  ayaküstü de olsa proğramla ilgili kısacada olsa bilgide verdim.  

   Oradan bir lokantanın açılışına gitti fakat tüm ısrarlı davetimize rağmen oturduğu makamı kuranlarında içinde bulundukları liste isimleri geçenleri anma proğramına gelmediği gibi yerine bir yardımcısını da vilayeti temsilen göndermedi.  

ADAYKEN ETKİNLİĞE KATILAN DİNÇER KESİNLİKLE KATILMA SÖZÜ VERMESİNE RAĞMEN GELMEDİ!!!   

   2018 yılının etkinliğine Belediye başkan adayı olarak katılan Belediye başkanı Evren Dinçer ilettiğim davetiyemi alınca etkinliğe mutlaka katılacağını belirtmesine ve etkinliğin yapılacağı günün sabahı bunu teyit etmesine rağmen kendisi katılmadığı gibi kendisini temsilen bir yardımcısını da göndermediği gibi gelmediği için arayıp sebebini de belirtmediği gibi özürde dilemedi.!!!  

 MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU 2020 PROĞRAMINA MUTLAKA KATILACAĞI SÖZÜNÜ VERDİ!!!  

   Milletvekili Cengiz Aydoğdu kendisine davetiyeyi ulaştırmama rağmen katılmaması ,fakat başka programa katılması nedeniyle arayıp katıldığı proğramdan düzenlediğimiz etkinliğin daha mı az önemli olduğunu sormam üzerine  bu yılki programa mutlaka katılacağına dair söz verdi.  

  Bende davetiyeyi kendisine WhatsApp üstünden attıktan sonra ayrıca da mesajla da bilgilendirdim.  

VALİ AYDOĞDU’YA İLK DEFA DAVETİYEMİ,BAŞKAN DİNÇER’İ  İSE 2.DEFA DAVETİYEYİ İLETTİM   

 KATILMAZLAR İSE   ÖMRÜM OLURSA BUNDAN SONRAKİNE ÇAĞIRMAYACAĞIM!!!  

   İlimiz Valisi Hamza Aydoğdu Beye  anma proğramı davetiyesiyle birlikte bilgi notunu iletmeye gittiğimde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik’in babasının vefatı nedeniyle il dışında olduğundan, ertesi gün gittiğimde ise makamda olmadığından Ömer Ok Beye davetiye ile bilgi notunu  taktim etmesi için verdim.  

   Oradan ise Belediye Başkanı Evren Beye davetiyeyi vermeye gittiğimde onunda Özel Kalem Müdürü Bahtiyar Bakar’ında makamda olmaması nedeniyle davetiyeyi ve bilgi notunu başkana verilmesi için bıraktım.   

    Vali Bey ile Evren Bey gelirlerse etkinliğe şeref vermiş olurlar.  

   Çok önemli bir mazeretleri olmadan gelmezler ise veya kendilerinin katılmasına engel bir hali oluşursa kendilerini temsilen yetkili birini görevlendirmezlerse ömrümüz olursa bundan sonra Vali Beyi ,Belediye Başkanı ve Vekilleri ömrüm olursa bu proğramları düzenlemeye engel bir halimde olmazda devam ettirsem 26 yıldır aralıksız olarak düzenleyen olarak görevlerinin sonuna kadar bir daha asla davetiye göndermeyeceğim.  

   Cuma akşamı Belediye sarayı önünde Özel Kalem Müdür Bahtiyar Beyi gördüğümde bunu bizzat davetiyeyi başkana verirken iletmesini de söyledim  

1994’DEN İTİBAREN 25 ANMA PROĞRAMINA KATILMAYANLARIN ÇOĞUNUN YERİNDE YELLER ESİYOR!  

   1994’den itibaren  aralıksız olarak yaptığımız anma proğramına davet edildikleri halde gelmeyenlerin çoğunun yerinde şimdilerde yeller estiği gibi  mahkemenin kadıya mülk olmaması misali bir gün kendisinin de yerinde  yeller estiğinde hem bu etkinliğe katılmayla elde edecekleri manevi getiriden uzak kaldılar,.  

   İlimizin mevcut atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK’ yetkililerinden davete icabet etmeyenlerin Mahkemenin kadıya mülk olmadığı gerçeğiyle makamdan ayrıldıklarında kimsenin yüzlerine bakmayacağı hem de kendisinin Hakka yürümesinden sonra başkalarını anmaya gitmediklerinden kendilerinin de anılmaktan mahrum olacağı gerçeğini de unutmamaları.  

   Akla gelen maddi ve manevi olumsuzluklar yerine bunların olumluya çevirtilmesi için başta Vali Aydoğdu, başkan Dinçer,İGM Başkanı Tüzün, ilimiz milletvekilleri, Siyasi parti il ve ilçe teşkilatları ve başkanları, Meslek Odaları ve STK yetkililerini Mevla’mız izin verirse Perşembe günü öğle Namazından sonra Somuncu baba Camisinin önüne gelmeleri ve Maske ile Sosyal mesafeye uyarak etkinliğe katılmaları dileğiyle.  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.