Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


CEMİL ÇİÇEK DEMİR YOLU İHALESİNİ HIZLANDIRARAK 15 YIL 9 AYLIK SÖZÜNÜ TELAFİ EDEBİLİR!

SÖZÜNÜ TUTARAK BORCUNDAN KURTULURKEN BİRDE SADAKAYI CARİYEYE KAVUŞACAK!


Oğlum Yunusu Şammas’ada ilk öğrettiğim ağzından çıkacağı her sözü mutlaka iyice düşünerek söylemesini ,yani söylenecek olanın artısını ve eksisini en iyi şekilde hesaplayarak söylemesini Allah(c.c.)ın aslanı Hz. Ali (R.A)’nın” Söz ağzındayken senin kölendir, söyledikten sonra ise sen onun kölesi olursun!!!” cümlesini örnek vererek belirtmiştim.

 Rahmetlik babam Kalaycı Hacı Şammas ise verilen sözün bağlayıcı olduğunu, bu nedenle kişinin söylediği sözün gereğinin mutlaka yapılması gerektiğini “Söz ağızdan çıkar!” cümlesiyle belirtirdi!!!

 SÖYLENMEYEN SÖZ, BULUNULMAYAN VAAT ELBETTEKİ KİMSEYİ BAĞLAMAZ, AMMA SÖYLENİNCE  VERİLEN SÖZ SENET GİBİ OLDUĞUNDAN SAHİBİNİ BONO SENEDİNDEKİ GİBİ BORÇLU YAPAR!!!

  3. Halife Hz. Ali(R.a.) efendimiz ve bu konuda diğer İslam büyükleriyle atalarımızın kişinin söylediğinin kendisini bağlaması nedeniyle söyleyeceğine mutlaka her zaman her şartta dikkat etmesi.

   Söyleyeceğinin kendisine, söylediğine ve topluma artısı ile eksisini iyi hesaplanması gerektiği konusuyla bu konuyu kişiselleştiren merhum babamın da söylediklerinin ortak noktası aynıdır!!!

TBMM BAŞKANLIĞI, ADALET BAKANLIĞI YAPAN HUKUKÇU CEMİL ÇİÇEK SÖZÜ’DE SENEDİDE BİLİR!

  Önce Abdullah Gül hükümetinde, ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyaset yapma yasağının kaldırılmasından sonra  kurulan hükümette Adalet bakanlığı yapan ve kendisini bağlayan sözü de o zaman günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında 2004 Mahalli seçimleri öncesi partisinin adayının desteklenmesi için yapılan mitinginde veren.

   Türkiyede Cuntacılığın hevesini kursağında bırakan ve sivilleşmeyle normalleşmenin de dönüm noktasını oluşturan 27 Nisan E. Bildirgesine karşı hükümetin açıklamasını da okuyan.

   Daha önce ise ANAP Hükümetinde Aileden sorumlu Devlet bakanlığı ve 60. Hükümette  Başbakan yardımcılığı da dahil bir çok görevde bulunan, 4 Temmuz 2011-7 Haziran 2015 arasında da TBMM başkanlığı da yapan hemşerimiz Cemil Çiçek’in mesleği Avukatlık olduğundan hukukçudur!!!

   Hukukçu olarak verilen sözü de, bu sözün senet olduğunu da senedin borçlar kanunundaki yerini de senedin ödenmemesi halindeki cezai sorumluluğunda bilen olduğundan bunları  kendisine anlatmaya lüzum var mı?!!!

ÇİÇEK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İHALENİN BU YIL İÇİNDE YAPILMASI SÖZÜNÜNDE AVANTAJIYLA İHALEYİ HIZLANDIRARAK SÖZÜNÜ TUTMASIYLA 15 YIL 9 AYLIK BORCUNUDA ÖDER!

  Cemil Çiçek Bey bu toprakların insanıdır.

   Bu nedenle kendisini her zaman ve her şartta bir hemşerimiz olarak gördüğümüzü ona göre kendisine diğer hemşerilerimiz gibi muhabbet beslediğimizi bilir ve kendisinin de bizi hemşerileri olarak gördüğünden aynı şekilde değer verdiğinden de şüphemiz yok.!!!

  Bu muhabbetimizle kendisine 15 yıl 9 ay önce 2004 Mahalli Seçimleri öncesi DDY Genel Müdür Yardımcılığından istifa ederek partisinin Aksaray Belediye başkan adayı Nevzat Palta’nın desteklenerek başkanlığı kazanmasıyla Aksaray’ın demir yoluna kavuşturulacağını belirttiği ve kendisini bağlayan sözün gereği çeşitli sebeplerden dolayı maalesef yerine getirilemediğinden Aksaray’a borçludur.!!!

  Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce geçtiğimiz Ekim ayında Milletvekili Cengiz Aydoğan’a meselenin hızlandırılması konusundaki sözü, bu sözünü 26 Aralık günü il başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuşması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ihalenin yıl içinde yapılması talimatıyla bağlayıcı hale getirilmesiyle Cemil Çiçek Beyinde verdiği  sözü tutmasının önün açılmasının yanında kendisine bulunmaz bir fırsat oluşturdu.

  Bundan sonra Cemil Beyin yapacağı bu sözünde avantajıyla Bakan Turhan nezdindeki girişimleriyle ihalenin olabildiğince öne çekilmesi ve ihalede bitim tarihinin de belirtilerek temelinin mutlaka yıl içinde atılmasını sağlatmaktır.

SÖZÜNÜ TUTARAK BORCUNDAN KURTULURKEN BİRDE SADAKAYI CARİYEYE KAVUŞACAK!

   Cemil Çiçek hemşerimizin bu avantajı en iyi şekilde kullanarak 15 yıl 9 aylık sözünü yerine getirmesiyle  hem senet olan sözünün karşılığını ödeyerek  borcundan kurtulması ,hem de  bu hizmetin gelmesine olan katkısıyla Amel defterini de açık tutacak olan Sadakayı Cariyeye kavuşması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.