Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdogan Kaya


Cumhurbaşkanımızın vekiller şikayeti

Cumhurbaşkanımızın vekiller şikayeti


 

Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya'da bir açılış içn gittiği ilde partililerle bir araya geldiği konuşmanın tamamını izledim. Burada en çok dikkatimi çeken ise Milletvekillerine yaptığı uyarılardır. Demek ki, bu ilgisizlik ve seçmene sırt çevirme onunda kulağına kadar gittiğini görmüş olduk. Bizlere de zaman zaman vatandaş şikayette bulunuyor ve neden yazmadığımızı söylüyorlar. Bu ilgi ve alaka yazmakla, eleştirmekle olmuyor, insanın içerisinden gelmeli.

Sayın Cumhurbaşkanı aynen şunları söyledi, “ bir ilimizin yetkililerinden birisi bana Milletvekillerimiz vatandaşımızdan kopuk, yüzlerini göremiyoruz. Vatandaşın içerisine çıkmıyorlar, bilginiz olsun dedi. milletvekilleri Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Meclis oturumlarında bulunuyorlar. Bu günler dışında memleketinde vatandaşlarımızla iç içe olmalıdır” dedi.

Çok güzelde bu sadece şikayette bulunan o ilimiz değil bir çok ilimizde aynı bizim Aksaray gibi sıkıntılar yaşanmaktadır. O zaman Sayın Cumhurbaşkanım bu vekilleri herhalde ben aday yapmadım. Demek ki, iyi incelenip, sık dokunarak araştırılıp aday yapılmamışlar. Çoğu ise ahbap çavuş ilişkisi ile aday yapıldığı için seçmeni ve partilileri tınlayan yok.

Bana Aksaray’da Ak Partinin iki Milletvekili olduğunu söyleyecek bir kişi gösterebilirmisiniz? Aksaray’a Bakan geliyor ve genel başkan yardımcısı geliyor nerede Ak Parti vekilinin birisi? Gören varsa söylesin özür dileyim.

Aksaray Belediyesi bir açılış ve temel atıyor zamanı olursa sadece Cengiz vekil katılıyor. Nerede diğer vekil? Bunu söyler ve konuşursan düşman oluyorlar. Kardeşim doğruları söylemeyelim mi? Tamam zamanını doldurduğun için bir dahaya vekil olamayabilirsin ama bu millet sana dört dönem oy verdi bu seçmenlerin hiç mi hatırı vebali yok?

Efendim Ak Parti eski havasında değil diyenleri duyuyorum. Olur mu efendim bu insanlar nasıl olsa seçiyorlar. Yok öyle bu sefer doğru dürüst halkın kabul edeceği adaylar olmazsa sıkıntı büyük. Halkı kucaklayan ve çalışan adaylar olmalı.

Teşkilata bakıyorum şu iki aydır dağ dere tepe dolaşıyorlar. Bu ayağa gitme takdir edilir durumdadır. Hatta vekillerin yapamadıklarını şu Corona döneminde Sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer köylere inerek maske ve Ramazan tahinlisi ve pidesi dağıttı. Bu çalışmalara ne kadar vekil katıldı?

Ama zaman zaman Cengiz vekilimiz katılırken diğer vekilimizi hiç göremedik. Ne oluyor bu önemsememe sıkıntısı ve zararı Tayyip Beye dokunuyor. Demek ki, bizim gibi bir çok il aynı durumda ki, şikayetler Tayyip Beye kadar gitmiş.

Bizim vekil siyasetimiz sadece koltukta ve Mecliste olmuyor. O ile yeterli hizmet edeceksin, bu arada yaz tatillerinde olsun seçmenin halını hatırını sorup sırtını sıvazlayacaksın. Çarşıda pazarda vatandaşı dolaşıp dertlerini dinleyeceksin.

Elbette iktidar Milletvekilliği muhalefet milletvekilliği gibi olmayabilir. Muhalefet milletvekilinin sorumluluğu olmadığı için muhalefetiz der işin içinden çıkar. Ama iktidar milletvekilliği muhalefet gibi değil herkes bir şeyler ister eleştirir.

Efendim eleştirirse eleştirsin en azından vatandaşı dinle. Eleştiriden korkulmaz, aksine ders çıkarılır. Vatandaşın sırtını sıvazlamak ve elinden tutmak onun gazını ve hızını alır. Be kardeşim bunu yapın, bazı kurum ve kuruluş yerine vatandaşa inin.

Sayın Cumhurbaşkanımızda bunu istiyor ki, vekillerinden şikayetçi. Yeniden aday olmak ve 2023 gitmek bu şekilde olmaz, olmayacak gibi görünüyor. Artık aç ve doyuma erişmemiş kişilerin aday olacağını düşünüyorum. Çünkü 2001 ruhu nerede ise tamamen çökmüş durumdadır. Çıkın vatandaşın içerisine sorun onlarda aynı şeyleri söylüyor.