Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


DEVLET KÖYLÜNÜN DOĞDUĞU YERDE DOYMASIYLA ŞEHİR STANDARDI İÇİN SEFERBER!!!

DEVLET KÖYLÜNÜN DOĞDUĞU YERDE DOYMASIYLA ŞEHİR STANDARDI İÇİN SEFERBER!!!


 

 Bu yazıyı aslında geçen hafta başında yayınlayacaktım.

  Fakat ülkemiz ve ilimizdeki aktüel gelişmeler nedeniyle ancak bugün yayınlayabiliyorum.

  Bilindiği gibi hükümet tarafından üretimin teşviki için çeşitli kalemler altında üreticiye verilen desteklere rağmen döviz kuruyla Covid 19’un dünya genelinde sebep olduğu üretimin azalmasının  sebep olduğu ihtiyaç oranındaki emtianın zamanında piyasaya arz edilememesi.

DİN,VATAN VE MİLLET DÜŞMANI FIRSATÇILARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALI!!!

  Bu olumsuzluğun katmerlenmesine sebep olan birde puslu havayı seven kurt misali din ve vatan ile millet düşmanlarının fırsatçılığıyla başlayan hayat pahalılığı  stratejik malların öneminin daha iyi anlaşılması bilinciyle bir taraftan yapılan denetimlerle, yapılan yapılma hazırlığı içinde bulunulan caydırıcılığı sağlayacak yasal düzenlemelerle fırsatçılık yapanlar engellenirken diğer taraftan ise başta gıda olmak üzere stratejik mamullerle bunların üreticileri hükümet korumasına alınıyor.!!!

  Hükümet tarafından bu konuda başlatılan çalışmanın birçok ayağı var.

  Bunlardan ilki Ziraat Bankası tarafından başlatılan ülke genelinde tek bir karış toprağın bile boş bırakılmayarak ekilmesi için verilen sınırsız kredi başta olmak üzere merkezi hükümet tarafından alınan kararlar il merkezleri ile ilçeler ve köylerin hayat standardının yükseltilmesi için yeni imkanlarla donatılan kurumların bu konuda elleri güçlendirilirken mahsul yetiştirecek olan köylünün yetiştireceği mahsullerinin daha kaliteli ve verimli olabilmesi için kaliteli ve verimi yüksek tohum dağıtılıyor.

ÖZEL İDARE YENİ İŞ MAKİNLARIYLA KIRSALDA HAYAT STANDARDINI YÜKSELTEREK,TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VERİMLİ TOHUMLA ÜRETİMİ ARTTIRARAK KÖYLÜYÜ DOĞDUĞU YERE BAĞLAYACAK !!!

   Hükümet tarafından yazının girişinden ara başlık üstüne kadar bilgisini verdiklerimle bir taraftan Pandemi nedeniyle talebi karşılamayacak hale gelen arzın sebep olduğu sıkıntıları, döviz kurunun sebep olduğu artışları önlemeye çalışan, diğer taraftan ise ihtiyaç olan malların üretimini arttırarak oluşan açığı kapatmaya ve stokçularla mücadele eden bunun için sığır ve  diğer hayvancılık yapanlara  faizsiz krediden tutunda daha çok yerin ekilmesini akla gelen bir çok teşviklerle oluşturulma çabalarının nihai hedefi tüketici durumuna gelen köylüyü tüketmekten kurtararak üretici hale getirilip doğduğu yerde doymasıyla sürekli üretici olma planlaması çerçevesinde köylünün doğdu yerde doyabilmesi için şehirde bulunan hizmetlere köylünün kavuşturulması çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor.

AKSARAY İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN 50 MİLYON ALINAN ARAÇLARLA KÖYDEKİ HAYAT STANDARDI YÜKSELTİLİRKEN TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ 80 TON  VERİMLİ TOHUMU%75 HİBE İLE VERDİ!!!

    Kırsalın alt yapı ve ulaşım kalitesinin yükseltilmesi maksadıyla yol, su ve diğer ihtiyaçlarının daha  kısa zamanda karşılanması ve bununla da köylünün doğdukları yerde kalabilmesini teşvik edecek alt yapı standardını yükseltme çalışmasını sürdüren Aksaray il Özel idaresi bu maksatla 50 milyon liralık harcamayla 32 yeni iş makinası aldı.

Evvelki hafta İl Özel idaresi bahçesinde Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Baro Başkanı Ferit Köse, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, il ve  ilçe birim amirleri, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla köy muhtarları il ve ilçe birim amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkan ve üyelerinin katılımıyla  her mevsim son teknoloji ile donatılmış araçlar hizmete alındı.

  İl Özel idaresi  mevcut araç parkıyla sürdürdüğü hizmetlerine bu yeni araçlarla ivme kazandırarak her alanda etkin hizmet sunulacak.

   Kurulan sıcak asfalt plenti ve asfalt serim finişeri ile tüm köy yollarının yapımı ve bakım ve onarımında sıcak asfalt kullanılmasında önemli bir eksikliği giderilmiş olacak.

İL ÖZEL İDARESİ ALT YAPIYI GÜÇLENDİRİRKEN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLİMİZİN 647 ÇİTÇİSİNE  %75 HİBEYLE VERİMİ YÜKSEK VE KALİTELİ  80 TON TOHUMU TÖRENLE DAĞITTI!!!

  İlimizdeki tarım arazilerinin etkinleştirilmesi ve nadas alanlarının daraltılması projesi kapsamında nohut, kuru fasulye, aspir ve yağlık ayçiçeğinden oluşan yüzde 75’i hibe toplam 80 ton tohumla bu tarım sezonunda daha kaliteli ve yüksek verim alınacak

   İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi bahçesinde düzenlenen törende 647 çiftçiye yaklaşık 14 bin dekar alan için 80 ton; nohut, kuru fasulye, aspir ve yağlık ayçiçeği tohumu verildi.

     İl Özel idaresine yeni iş makinalarının alımı ile  kırsalda hayat standardının yükseltilerek köylünün doğduğu yerde kalmama sebeplere ortadan kaldırılırken İl Tarım ve Orman müdürlüğü ise ilimiz genelinde daha çok toprağın ekilerek buradan daha çok verim alınarak köylünün ektiğinden dana çok verim alarak geçimini şehre gitmeden bu ekip biçtiği mahsulden sağlayabilmesi.

  Bununla da özelde ilimizin ve genelde ise bölgemizle ülkemiz ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak.

 Göreve geldiği günden bu yana tüm il birim amirleriyle ilimizin tüm sıkıntılarının ortadan kaldırılması için fedakar çabalarını ortaya koyan Vali Aydoğdu, İGM başkanı Mehmet Tüzün ve İGM’ nin Ak Partili ve MHP’li üyeleriyle, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Yüksel Çelik ile ili Tarım ve Hayvancılık Müdür Bülent Saklav’la çalışma arkadaşlarının eller dert görmesin.

   Tüm kalkınmış ülke kırsalında yaşayanlar gibi  şehirde bulunan her şeye kavuşmayı hak eden köylümüzün bu standarda kavuşmalarını yeni araçların hızlandırması ve devletimiz tarafından %75’i hibe olmak üzere 80 ton kaliteli ve verimi yüksek tohumu alan çiftçilerimizin de kendilerine emanet ede edilen tohumlardan maksimum verim alabilmelerini diliyorum.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.