Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


DOĞAL AYAK İZLERİNİN TURİZİM VE TANITIMDA DEĞERLENDİRİLMESİDE AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN! 

DOĞAL AYAK İZLERİNİN TURİZİM VE TANITIMDA DEĞERLENDİRİLMESİDE AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN! 


 
Reklam

  Bununla ilgili olarak o zamana kadarki bu konudaki çırpınışlarımı dile getirdiğim yazılarımdan sonuncusu olan 2016 yılının Mayıs ayının 11’indeki yazımı da ilgi tutarak çıkmadık canda ümit olabileceği umudunu göz önüne alarak 30.07.2019 Salı günü  Vali Mantıya hitaben ”DOĞAL AYAK İZLERİNİN İÇ VE DIŞ TURİZMDE DEĞERMENDİRİLMESİDE VALİ MANTIYA NASİP OLSUN!!” başlığı altında; 

   11.05.2016 Çarşamba günü” *AYAK İZLERİNİ BİR GÖREN YERLİ VE YABANCI  TURİSTLER BİR DAHA,BİR DAHA GELİRLER!!!” başlığı altında; 

    “Ülkemizde ve dünyada başka nerelerde Granit kayaların üstünde bu kadar insan ve hayvan izi  olduğunu bilmiyorum? 

   Bildiğim şey mutlaka bilimsel bir açıklamasının bulunması gereken tamamına yakını birkaç kilometre  çapındaki daire içinde bulunan insanlar, at ve  dinozor ayak izlerinin olmasıdır!!! 

    Yıllardır bu konuda yazdığım onlarca haber ve köşe yazısında belirtmeme, Vilayetimizin 20. yıl özel sayısında da üstüne basa, basa belirtmeme. 

   Köyümüze gelen Mülkiyelisinden atanmış ve seçilmişlerine kadar onlarca kişiye bunun söylenmesine rağmen bildiğim tek şey yumuşak etlerini  yerinden kımıldatmayarak bunların bırakın tanıtımını görmeye bile gelmemeleridir!!! 

   Oysa Taptuk Emre Hazretlerinin çocukken ayağını bastığı belirtilen ve işinin ehli profesyonel bir kalıpçı tarafından alınmış gibi merhumun sol ayak izinin üstündü olduğu Taptuk Emre Köyü ile Koyak köyü arasında bulunan kaya üstündeki ayak iz. 

  Bu köyün yanında bulunan Salmanlı köyünde dere kenarında Battal Gazi ve atının ayak izlerinin üstünde bulunan kaya.   

 Salmanlı köyünün yanında olan benim köyüm Yanyurt’un sırtını dayadığı tepenin üstünde bulunan Küçük kartal kayasının ve sıra kayasının üstündeki insan ayak izleri ve  Dinozor ayak izleri ile bu kayanın birkaç yüz metre aşağısında bulunan bir çok dinozor ayak izleri var. 

  Bu konuda şimdiye kadar yapılmayanın yapılarak öncelikle bunların tespiti ve veri tabanlarının oluşturulması ile her yıl ülkemiz ve dünya genelinde on binlerce meraklı bu ayak izlerini görmeye gelirler. 

   Bunları görenler tekrar, tekrar geleceği gibi anlattıkları  ve anlattıklarıyla medya organlarında çıkan haberlerden etkilenenlerle turizmimiz ve bölgede ihya olur.!!! 

   Diğer atıl vaziyetteki hazinelerimizle birlikte ayak izlerinin de en kısa zamanda değerlendirilmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.” Bize özel olan be insan, at ve dinozor ayak izlerinin en iyi şekilde önce tespiti ve tescilinin yapılması, ardından ise iç ve dış turizme açılmasının sağlanması, en azından planlanmasının yapılmasının da Vali Ali Mantı beye nasip olması dileğiyle.” diye belirtim. 

    Belirtim belirtmesine de akli, vicdani hiçbir açıklaması olmayan umursamazlıkla maalesef gerekenler yapılmadı. 

   Mantı tarafından yapılmayanın gereğinin yapılarak ilimiz ve ülkemizle birlikte özelde bu ayak izlerinin bulunduğu yer/yerler, ardından ilimiz ve ülkemizin payidar olmasını sağlayacak çalışmaların başarılıma sının  Vali Aydoğdu ile arkadaşlarına nasip olması ve kendilerinin  yapacağı samimi çalışmayla vesile olacakları başarının karşılığının hanelerine yazılmasını sağlamaları ve getirisinin de hanelerine yazılmasını sağlamaları dileğiyle. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.