Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Doğal güzellikten cep krizine

Doğal güzellikten cep krizine


 

Baharla birlikte yazın kokusunu koklamaya başladık. İğdeler çiçek açmış mis gibi kokuyor. Bende yazla birlikte köyde yaşam programımız için yollara düştük kıyı kenar gezip vatandaşlarla beraber olmaya çalışıyoruz. Hatta bazen öyle oluyor ki lafın tadını biz şehir dışında köylerde ve kırsalda yaşıyoruz. Hatta ben iki senedir fırsat buldukça kendi köyümü de ihmal etmiyorum. Bağ bahçe işleri ile de meşgul olmaya çalışıyorum. İnsan belli bir yaştan sonra doğada olmayı ve temiz oksijen almayı özlüyor.

Bu hafta aksaray’dan çıktım bir çok bölgeyi geçerek Sarıyahşi ilçemize giderek program çektim. Giderken Balcı, Ortaköy ve Ağaçören’den geçip Sarıyahşiye vardık. Her yer yemyeşil insanın yollarda içerisi açılıyor.

Gittiğimiz yerlerde mutlaka eş dostlarımız var. Fırsat buldukça onlarla sohbet ettik. Sarıyahşi'ye vardık vatandaş sokak kenarlarında ve şirin bir yeşillik içerisinde oturmuş sohbet ediyorlar. Onların sohbetlerine ortak olup hasbıhal ettik.

Benim programımın formatı bölgenin güzelliklerini ve yaşamlarını izleyiciye sunmak. Ama kime mikrofon uzattı isem, pahalılıktan şikayet ettiler. Program formatımız bu değil desekte, vatandaş mikrofonu eline geçirince durur mu şikayetler o kadar çok ki.

Her zaman söyler yazarım şahsımın Tayyip Erdoğan sempatizanı olması bazı gerçekleri yazmamıza mani olmadığını düşünüyorum. Çünkü vatandaşın sıkıntısını ve derdini dile getirmek lazım. İktidarda bu şikayetlere çözüm bulmalıdır.

İşin aslı ekonomik sıkıntı dünyanın sıkıntısı ve hatta bizi kat kat aşan ülkeler var. Ama vatandaş dünyadan bana ne ben Türkiye’de yaşıyorum beni ülkem ilgilendir diyor. Ha bunda haksız mı elbette haklı.

Sayın Cumhurbaşkanımız komşu ve ülkemize düşmanlık yapan ülkeler ve terörle ilgili duruşu fevkalade. Ama vatandaş inanın buna bakmıyor. Vatandaş cebine bakıyor, ülke elden gitmiş çoğu insanın umurunda bile değil. Varsa yoksa vatandaşın cebi.

Şunu da bertaraf etmek lazım, durumu iyi olan her halükarda sıkıntısız geçinip gidiyor. Orta tabaka ve alt kesim inanın yangın içerisinde. Vatandaş bu zamlar hiç mi durmaz durmadan kafamız döndü zamların her gün farklı dönüşünden diyor.

Bakın benden söylemesi, ekonomik gidiş bu şekilde giderse vatandaş bir pireye yorgan yakacak durumda olduğunu söylemeliyim. Valla çok insan dinliyorum, terörmüş, düşmanlarımız hiç umurunda değil, varsa yoksa cepleri.

Her gün buna çözüm getireceğiz deniyor ama ne çözüm geliyor ve ne de çare. Tarım kooperatifleri açıldı ucuza vatandaş gıda alsın diye. Geçtiğimiz günlerde özel olarak gittim. Samimi söylüyorum o kooperatiflerin normal AVM lerden en ufak fiyat farkları yok.

Biz bunları söylerken vatandaşın konuşma ve şikayetlerinden elde ettiğimiz bilgiler. Onlar görmüyorsa biz vatandaşın içerisindeyiz vatandaş çok fazla şikayetçi olduğunu da bizler sizlere aktaralım, beyler bilginiz olsun.

Bu görüşleri tarafsızca aktarmak istiyorum. Emekli ve çalışanlara zam vererek telafi etme konusunu bırakın. Maaşlara zam aynı gece her şeye zam. Peki bu işten kim faydalanıp yarar sağlıyor? Evet fırsatçılar bu işten yararlanıyor.

Yapılan zamlar vatandaşlarda sızlanmalara neden olduğunu söylemek istiyorum. Bu ülkemize ait bir durum olmasa da vatandaş bunun aksini düşünmüyor. Hükumetimiz fiyat kontrolünü acilen çözerek, indirimlere de gitmelidir.