Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vehbi Korkutata


DÖVİZ KURU BAHANE,STOKÇULUK VE FIRSATÇILIK ŞAHANE

VATANDAŞI DÖVİZ KURU İLE KANDIRIYORLAR


Dolar ateşi sönmesine rağmen, öncelikle, doları yüksek fiyata alanlar derin düşünceye dalmışlar bile, acaba dolar tekrar yükselir mi? diye, şimdiden hayale kapılmışlar bile!

 Dolar yükselince, fiyat gecelik olarak yükseliyordu, gerekçe olarak dövizin yükselmesini bahane ederek, fiyat etiketlerini değiştiriyorlardı.
 
 Peki değişen ne?
 
 Doları bahane ederek, fakir fukaranın ekmeğine göz dikenler, acaba! Yemek esnasında "lokmayı rahat yutabilecekler mi?" doğrusu merak içerisindeyim. Bir ürünü satarken, acaba ben ürünü dolara endekslesem? Fakir fukara, ürünü alabilecek kapasiteya sahipler mi? Bunu hangi tüccar yapabiliyor bu kadar fırsatçılık olur mu? İllerimizin birinde 400.000 ton buğday stoklanmış olduğunu duydum ve şaşkınlığımı gizleyemedim. Bunlar hangi inanca sahip, vallahi anlamakta zorlanıyorum. 
Sanki bu stokçuluğu yapanlar hiç ölmeyecek gibi, hareket etmeleri, sizce ne kadar düşündürücü değil mi?
 
 Allah'a hamdolsun ki, başınızda imanlı bir başkan var, imanın gereği üzerine düşeni yapacağı muhakkaktır. 
 
 HZ. Ömer r.a. her gece tebdili kıyafetle sokaklarda gezerdi, acaba benim kontrolümde olan insanlar rahat uyuyabiliyorlar mı? Allah muhafaza; bir vukuat veya maddi sıkıntı içinde olanlar varsa? ben yarın huzuru mahşerde Allah'a nasıl hesap veririm! 
İşte bu vasfı imanının gereği olan bir başkanınız var, Allah sağlık afiyet versin ki, fırsatçılık yapanlara göz açtırmayacak, fakir fukaranın hakkını gözeteceğinizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın, oda başkan Erdoğan'dan başkası değildir? Başkan Recep Tayyip Erdoğan, acaba gece rahat uyuya biliyor mu? sanmıyorum! Bu ülkede fırsatçılık yapanlar layıkıyla cezalandırılacaktır, Haklarınız sonuna kadar korunacaktır. 
 
Ülkemizde fırsatçılığı yayanlar, gerek Fetö terör örgütü ve gerekse siyonizmin ortak kararlarından birisidir. Acaba biz Türkiye'yi nasıl karıştırıp kaos yarata biliriz gibi entrikalar yapmayı ve ancak fiyat artışlarıyla, bunu gerçekleştire biliriz, handikapına kapılmışlar, ama başaramayacaklar. Siyonizmin gözü Türkiye'deki "mezapotamya" toprağı ve Karadenizdeki doğalgaz rezervlerine dikmişlerdir, 20 yııllık hizmeti hazmedemiyorlar, burada maksat farklı? eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Karadeniz dağalgazına sahip olursa, dünyada da söz sahibi olacaklardır ve Soyonizmin ve Yahudi lobilerinin korkusu budur! 
 
 Korkunuz! Ey Siyonismin uşakları korkunuz?
 
Türkiye başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imanlı kararlarıyla dünyaya açılıyor.
Erdoğan; "Kefenini giyerek bu yola çıkmış ve yaşadığı müddetçe, fakir fukaranın haklarını korumak için var gücünü kullanmayı amaçladığını ve fırsatçılara asla geçit vermiyecektir.
Geçen makalemde dolar, 6.7 tl olacağını yazmıştım, aynı sözümü tekrarlıyorum, Ocak 2022'de dolar 6.7 tl olduğunu şimdiden söylemekte yarar görmekteyim. 
 
Ticaret Bakanlığı ve yetkili kurumlar, denetimlerini peryodik olarak artırsınlar, madem bu marketler zincirleri doları bahane ederek fiyatları en üst seviyeye çıkartarak, alım gücünü düşürerek fakir fukaranın ekmeğini nasıl midelerine indire bilirler. Hükümet, geceli gündüzlü, denetimlerini sürdürmeleri söz konusudur. 
Marketler zincirleri, A101, Migros, Bim, CarrefourSA, Şok, gibi marketler zincirleri, ükemizde köstebek gibi çoğalarak, vatandaşlarımızın vampir gibi kanlarını emmektedirler. 
 
 Öreneğin; isimlerini saymış olduğum Marketler zincirleri, ükemizin her tarafına binlerce şubeleriyle hizmetlerini yürütmektedirler. Ülkemizdeki ürün yetiştiren çiftçilerimize gidip nakit parayla bütün ürünlerini istedikleri fiyatta alıyor ve tezgahlarında da istedikleri fiyata da satıyorlar.
Burada Ticaret Bakanlığı ve yetkili kurumlar, vakit kaybetmeden denetimlerini sıklaştırmaları söz konusudur. Dolar düşmüş ve pahalılık yerinde sayıyorsa, etiketler değiştirilmemişse, vatandaşlarımızın ceplerini yakıyorlarsa,  7 veya 10 tl ile vatandaşlarımızın gözlerini bağlıyorlarsa ve bunların önlemleri alınmazsa, Millet İtifakının ağızlarında "sakız olur" gidersiniz, demedi demeyin! Benden sadece hatırlatmaktan ibarettir.
Bu kararla milletimizin azmi ve destekleriyle 2023'te zincirlerin kırılacağını ve dünyaya hodri meydan diyeceğini ve Siyonizm ve ABD'ye de korku sarılacağı muhakkaktır. 
 
 Sevgi ve Saygılarımla 
 Araştırmacı Gazeteci Yazar 
 Vehbi Korkutata