Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vehbi Korkutata


DÜNYADA OLAN KAUSLARIN ÇOĞU BÜTÜN OYUNLARIN BİR PARÇASI

DÜNYADA OLAN KAUSLARIN ÇOĞU BÜTÜN OYUNLARIN BİR PARÇASI



Orta Asya'da siyasi açıdan en istikrarlı ülkelerden biri olarak görülen Kazakistan'daki ekonomik temelli protestolar, bir anda halk hareketine dönüştü. Sokaklar karışınca, komplo teroristyenlerine de gün doğmuş oldu. Burada en büyük zanlı "dış güçlerin büyük oyunu" o kadar ki, Türkiye'deki AK Parti yanlısı basın işi "Kazakistan'ı FETÖ'cüler karıştırdı diye fitne tohumlarını burada da saçtılar! Aslında doğal kaynaklar açısında, oldukça çok zengin bir yüzölçümüne sahip ve Kazakistan halkı çok fakir olduğunu söylemekte yarar görmekteyim. Kazakistan'da COVID 19 pandemisinin ekonomiyi yavaşlatması ve kuraklığın Tarım ürünü arzını azaltması, enflasyonun Kazakistan ölçülerinde rekorlar kırmaya başlaması, üzerinde oturulan "petrol sahaları"na rağmen ülkede elektrik kesintilerinin neredeyse rutinleşmesi, bugün yaşanmakta olan protestoların köşe taşlarını döşediler. 

Zengin petrol, doğalgaz ve uranyum yataklarına sahipliği Rusya'nın emperyalist niyetlerinin en büyük fantazisi. Aslına bakarsan Türkiye'nin üç katı büyüklüğünde bu topraklara daha önce tenezzül etmemişliğin pişmanlığıyla siyasi ablukasını günden güne artırıyor.  Kazakistan'ın latin alfabesine geçip Rusçayı resmi dil olarak çıkarmasından ve Türk Devletleri Teşkilatına üye olmasından sonra ablukayı açık saldırılara dönüştürmüş durumda. Başka bir yönüyle şu denilebilir ki, Rusya'nın niyetini anlayan Kazaklar Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye olmakta ve Rusçadan kurtulmakta geç kaldılar.

Kazakistan, kominizm iflas edip bağımsız olduğunda nüfusunun yüzde 45 i kazak olan, özbekler, ruslar, çeçenler gibi bir çok değişik etnik kökenli millete sahip bir ülkeydi.    Ruslar yüzde 30 küsür civarındaydı ve şimdilerde yüzde 20'ye düşmüş olmakla beraber Kazakistan ekonomisini Ruslara ait şirketlerin yürüttüğünü, maden zengini ülkenin batı kesiminde nüfusun yüzde 56'sını oluşturduklarını dikkate almak gerekir.

 Orta Asyadaki türk devletleri 15 temmuzdan sonra ne yazık ki, fetöye türkiye ile beraber reaksiyon vermeyi reddetti. Birçok sebep ve görüntüyle bu okulların faaliyetlerine izin verdiler. Fakat gerçekte o okullardan mezun olanların virüs gibi ABD ise, emellerine hizmet etmek üzere ülkenin en kritik yerlerine yerleşme niyetlerini anlamadılar ve bu faaliyetlerin Arenası oldular. Fetö'nün dünyanın en güçlü olduğu ülke kırgızistandaki ülkeyi temelden sarsan olaylardan sonra anlamışlar mıdır bilinmez ama; Kazakistanda 37 okulla faaliyetlerine devam ediyor olmasını bilmek, ülkeye ciddi anlamda hizmet vermiş Nursultan Nazarbayevi hedef alan yüzbinlerin sokağa çıkıp devlet aleyhinde anarşi yaratması açıkçası beni hiç şaşırtmadı.

Sorosun Özgürlük ve bilmem ne vakfının milyonlarca dolar harcayarak faaliyet yürütmeside beni hiçte şaşırtmadı.

Dünyanın neresinde üç kişi bir araya gelip sokağa çıksa bilin ki, bunun altında mutlaka ABD vardır. Bu anarşistler ister solcu olsun ister Milliyetçi olsun, ister göbeğine kadar sakallı olsun, ister herhangi bir cemiyet mensubu olsun, hatta dini bir cemaat mensubu olsun, mutlaka arkasında CIA'nın uzun müddetli çalışmalarının semerelendirilmesini görürsünüz..

Rusyanın CIA ile ilişkisini kuramayanlar da bilmelidir ki, dünya yüzündeki hemen hemen tüm devletler uluslararası emperyalizmin emir ve talimatlarını uygulayan, özenle seçilmiş kukla yöneticilerin başında olduğu teşkilatlardır.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), engels doktrinine göre kurgulanmış tez-antitez doktrinine göre yapılmış dünya dizaynında üç yol hareketidir ve bu dizaynın selametinin en büyük tehdididir. Bu sebeple türkiyeye yapılan saldırıların sadece ülkemizde olduğunu düşünmek ahmaklıktır. Suriye işgal edildiyse, Libyada kaos varsa, Ukraynada savaş ihtimali yüksekse, yunan boyuna silahlanıyorsa, azerbaycana gir de boğul diye karabağda yol verildiyse, PKK faaliyetlerini ABD gemilerinden yüklenmiş binlerce tır silah ile yürütüyorsa, Daeş varsa, Kıbrısta sükunet hiç sağlanamamışsa, bunların hedefi tektir ve niyet 1.000 yıldır misafir kabul edildiğimiz Anadolu'dan bizi atmaktır.

İmtihan olmadan nimet verilmez. Neredeyse hristiyanlaşacak boşnakların nasıl var olabildiğini gördük, fransanın, kendi ili ilan edip katlettiği ve milyonlarca insanı öldürdüğü topraklarda, şimdilerde ise, onlara sivil hava sahasını bile kapatan Cezayiri gördük, 12 Eylül öncesi, anarşiyi ve sonrası emperyalist hizmetkarı darbeyi, 28 şubatları, başörtü zulmünü, gezi kalkışmasını, çukur eylemlerini ve direnen pes etmeyen 15 Temmuz kurşununu göğsüyle karşılayan türk milletini gördük. Rusya Lideri Putinin köpeği münafık kadirova teslim olmuş  Çeçenistan'ı da gördük, ABD'nin hizmetkarı koca bir arap alemini de gördük, topraklarını Yahudi'ye parsel parsel satan Filistin'i de gördük!

İmtihan 10 üzerinden yapılsa da 5'i kap geç mantığı milletler için geçerli değil. Muamele aldığın her kırıntı puan için değişir.

Allah bu milleti korusun ve yüceltsin. Yücelmiş türk milletine emperyalizm altında, dinsizliğe, ahlaksızlığa, uyuşturucuya, fuhuşa, cinsel sapıklığa, faize, mankurtluğa sevkedilmiş, köleleştirilmiş insanoğlunun ihtiyacı var ve hatta alternatifi olmayacak şekilde muhtaç olduğunu söylemekte yarar görmekteyim. 

Sevgi ve Saygılarımla 
Araştırmacı Gazeteci Yazar 
Vehbi Korkutata