Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdogan Kaya


Eşmekaya İsmail hoca ile güzelleşiyor

Eşmekaya İsmail hoca ile güzelleşiyor


Geçtiğimiz hafta Perşembe günü çöl bölgesine çıkmıştık. Eskil’den gelirken başkanlığı öncesi yakinen tanıdığım Eşmakaya Belediye Başkanı İsmail Hakkın Güneş hocamı eğitimcilik döneminden tanımam hasebi ile ziyaret edip çayını içmek için uğradım. Sohbet ederken neler yaptığını seçimlerde üç tane vadin vardı ne durumda diye sordum. Hatta takıldım bu makamlara yatıp oturmak için mi geldiniz dedim.

İsmail hocam gülerek ben şovu sevmem ağabey dedi. çaylarımızı içtikten sonra, “ gel sana Eşmekaya kasabasını gezdireyim” dedi. beraber arabamıza binerek çalışma yerlerini gezdirdi ve bende bu çalışmaları not aldım.

Bir yazar olarak genel olarak gezdiğim bölgelerde yapılan güzel çalışmalar olduğunda mutlaka okuyucularımla paylaşırım. Bunu yaparken parti ve düşünce farkı gözetmem. Eğer gözümüzden kaçan ilçe ve kasabalardaki çalışmaları başkanlarım bizimle paylaşırsa onuda köşemizde yazarak okuyucularımızla paylaşırız.

İsmail hocam önce bizi 1 km civarında kasabanın Eskil çıkışındaki bozuk yolun yapıldığı yere götürdü. Burasını girişimleri sonucu güzel bir çalışma ile asfaltlanarak güzelleştirmiş.

Daha sonra Eşmekaya Anadolu Lisesine götürdü. İsmail başkanın seçim vaatleri içinde yetersiz olan Lise binasını yapma sözü vardı. Lise binasını Eşmekaya’lı iş adamı Ahmet Yaşar Eşmekaya ile görüşmeleri sonunda kasabaya bir lise yapımını sağlamış. Bina seneye eğitime hazır hale gelecek dedi. zaten bina bitmiş, siva işleri devam ediyor. Muhtemelen iş adamı Ahmet beyin belirleyeceği bir isim okula verilecek.

Daha sonra Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen ile yaptığı görüşmeler sonucu kasabaya 10 tonluk depolu tatlı su çeşmesi yaptırmış. Eskil belediyesi her sabah bu depoyu Eskil belediyesi doldurarak halkın günlük ihtiyacını karşılıyor.

Ardından seçim vaatlerinin birisi olan 200 dairelik TOKİ toplu konut projesi için hazırlanan alana götürdü. Arsanın tahsisi yapılmış, TOKİ’ye teslim edilmiş ve onayı yapılır yapılmaz konut inşaatına başlanacağını bize söyledi.

Geçen dönem belediye başkanı tarafından temeli atılan ve su basmanı halinde devralınan gençlik merkezine bizi götürdü. 4. 600. 000 TL. İhale edilen gençlik merkezi öncelikle gelen para ile sadece su basmanı yapılmış.

Daha sonra İsmail başkan girişimleri sonucu yaptığı çalışmalar sonuç vermiş ve kaynak bulmuş. Gençlik merkezinin karkas binası tamamlanmış ve sıvası yapılıyor. Salonun 2.300 m. Kapalı alanı mevcut. İçinde kütüphane, sosyal alan için salon, sinema salonu, düğün salonu ve iş atölye yerleri mevcut. Bu salonun bitmesi ile Eşmekaya’nın ufku değişecek.

Kasaba içinden geçerken geçmişte sadece bir tarafın kısmı yapılan kaldırımın tamamı tamamlanarak 6088 m. Kaldırım yapılmış.

Kasabanın içme suyu şebekesinin tamamı yenilenmiş. Sadece yaylalar kalmış. 51. 000 m. Uzunluğundaki su şebekesi yenilenmiş. Yani alt yapı problemi diye bir durum kalmamış. Yazın da kenar mahallelerdeki bozuk yolların asfaltlanacağını söyledi.

“Kasabamıza yapılan futbol sahasının ne soyunma odası var, ne de izleyici tribünü var. Bununla ilgili ödenek buldum, adı Eşmekaya olan takımımız maçlarını başka yerde oynuyor. Bu eksiklikleri yaparak kasabamızda maç oynanmasını sağlayacağız.”

Üç vadinden ikisini gerçekleştirdiğini, bir diğerinin de kasabaya bir fabrika kurmak olduğunu, bunun çalışmalarına başladığını ve kısa zamanda bunun da hayata geçeceğini söyledi. Bizde başkan İsmail Hakkı Güneş hocama başarılar diliyorum.